tisdag 6 januari 2009

Culture

Foten har inte blivit bättre,mina tår börjar bli blå. Suck,det kommer att ta tid det här. Måste ordna med vikarie till jympan denna vecka... jag som borde komma igång med nya jympapasset,glöm det med den här foten! Nej,det enda som gäller är VILA. Idag fick jag i alla fall frukost på sängen,och denna tidning som kommit hem från Arlanda,en bilaga till Sunday Times: "Culture" Den har jag nu nästan lusläst,och blir såååå sugen på att åka till London! För att inte tala om alla filmer jag nu vill se.
Läste först en lång artikel om snyggingen Daniel Craig,ja nu gillade inte jag den senaste Bond filmen så mycket,men blev nyfiken på den nya filmen som Mr Craig är med i :" The Defiance",som bygger på en sann historia från 2:a världskriget där en grupp Judiska partisaner lever i de ryska skogarna och räddar 1200 människor undan nazisterna. De bygger upp små samhällen i skogarna med sjukhus,bageri,fängelse,en teater och synagoga mm. Vet inte när den kommer till Sverige? Och hur många filmer har jag nu läst om som jag vill se! Woody Allens: "Vicky Cristina Barcelona"med bl.a Penelope Cruz, "Milk" av Gus Van Sant med fantastiske Sean Penn i huvudrollen. Clint Easwoods senaste: "Gran Torino". "The Curious Case of Benjamin Button" med Brad Pitt och duktiga Kate Blanchett. "Julie&Julia" med Meryl Streep. "The Imaginarium of Dr Parnassus" av Terry Gilliam som han gjorde med Heath Ledger när han dog,och som tre andra skådespelare delar på Heath roll, gör färdig filmen och donerar pengarna till Heath´s dotter. (Skådespelarna är: Johnny Depp,Jude Law och Colin Farrell).
Mer film om nazister: "The Reader",med bl.a Kate Winslet och Ralph Fiennes (och vår Lena Olin) låter spännande,fast den fick inte så bra kritik i denna tidning. Ja,listan kan göras lång!!!

Men till London vill jag åka och gå på musical! Vad sägs om "Dirty Dancing","Chicago-The Musical","La Cage aux folles","Les Miserables","The Phantom of the Opera",mm mm....
Det är en upplevelse att gå på musical i London,har gjort det en gång och såg då "Mamma Mia",som fortfarande går där! Den som fortfarande går i London,och slår väl rekord,är Agatha Christies " The Mouse Trap", 57:e året?! Otroligt!

The Reader-Trailer

3 kommentarer:

imse sa...

Ja, att gå på musical är jättemysigt.
Det är kul att åka iväg till en storstad några dagar.

Men se först till att du blir bra i foten!

Kram

Tant Janet sa...

Hej, kul att du har något att läsa när du har ont i foten. Jag har också sett Mamma Mia i London, även i Stockholm och den var klart bättre i London. Jag älskar den staden, har varit där 7 ggr och stormtrivs lika mycket varje gång.
Hoppas att du kommer iväg när foten är bättre. Kram

Yvonne sa...

Oj då din stackare, så tokigt med foten! Du får passa på att läsa och titta på en massa filmer.
Hoppas du blir bättre snart.
Kram