söndag 29 januari 2017

Skyltsöndagsminnen

Idag har jag inte mycket skyltar att komma med ,sorry BP som håller i dessa söndagsskyltar! På vinden hittade jag i alla fall min favorit tidning från 70-talet : Starlet! Som jag älskade den, tror ni de kan säljas,eller ska de sparas?

Absolut ingen skylt, men ett starkt minne. Året är 1974 och ABBA har vunnit ESC i Brighton. Min kompis virkade en likadan mössa  till mej som Agneta Fältskog hade på sig när de sjöng Waterloo, fast hon hade väl en blå? Gissa om denna 14-åring var lycklig över denna huvudbonad!

Ännu ett starkt minne, och jag vet inte om denna sprattelgumma kan räknas som en skylt? Men denna fick jag av min stora idol när jag var sju år gammal och sett henne uppträda på Folkets park i Falun, jag ville ju egentligen ha ett idolkort, men det hade hon inte sa hon på klingande skånska ...när jag hörde hennes dialekt trodde jag inte att det var min stora idol, men mamma fick lugna mej och sa att visst är det Siw Malmkvist!

Lite skyltar ser man väl på min landstingsklädsel? Ett minne från min tid som sjuksköterska, här på njurmedicinavdelningen, men jösses, har jag nagellack på mej? Det är ju strängt förbjudet!

Natten på jobbet blev nästan lika svettig som gårdagens , fick byta kläder igen efter en förlossning där vi hjälpte en liten flicka på 3,1 kg till världen, det kan alltså vara nog så jobbigt! Full rulle när jag vaknade idag, har skänkt bort en gästsäng, kontaktat en som var intresserad av soffan, men tyvärr var den för stor för henne....nu stundar natt nr 3.


..och här har ni henne, min idol med "Sprattelgumman", som faktiskt är en ESC vinnare från samma år 1967, det var Sandie Shaw som för Storbritanniens räkning sjöng "Puppet on a string"

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Wow! Snacka om att du har många minnen där uppe på vinden - helt fantastiskt! :-)

Gerd ♥ sa...

Vilka helt underbara skyltar!!!
Starlet. Det är ju FYND. Tycker då jag. Och Agneta hade en blå, men SÅ lik Agneta du var där på kortet, vilken blivande stjärna du var!
Ibland önskar jag tillbaka vinden (inte den som blåser förstås), som gömmer så många skatter.
Ha ett bra nattskift 💗 kram

Ditte sa...

Vilka fynd cócg vilka "skyltar!. En skylt äfr mig är att den visar något och det gör ju dina med råge. Vad gäller Starlettidningarna kan de säkert säljas, Tradera kanske.
Vullken kycka med denna mössa. Kan förstå det. Och jättefin var du. Sandie Shaw minns jag och även Sivans version. Kul med en autograf av henne.
Önskar dig en bra jobbnatt.
Kram!

BP sa...

Snacka att röjning är lika med minnen och absolut lika med skyltar! Du förstår väl att jag ger dig MVG för alla bilder här!!! Klart du gör!!!

Känner mig riktigt hedrad med tanke på hur du har jobbat på och försökt slänga/röja/ge bort/sälja saker - åsså tänker du ändå på Skyltsöndagen. Love you!!!

Å mössan är ju såååååå kul! En solklar skyltning av ESc redan då om man säger så. Å du - till och med jag vet vem Siw Malmkvist och Sandie Shaw är;)

Tusen tack för en suverän skyltning! Stort tack för länken också:-)

PS. Hoppas sista jobbnatten blir mindre svettig. Nu vill jag ha en LUGN natt för dig utan klädbyte alltså. DS.

Ami sa...

Vilka minnen! Och fotona på dig är jättefina!
Och Starlet minns jag....tänk vad många såna man har läst i sin ungdom :)
Kram

Storstadslivet efter 40 sa...

Starlet .. det var en tidning som var ett måste hos mig när jag var ung. Lätt jag hade sparat dem😊

znogge sa...

Jag läste också Starlet men har tyvärr inte sparat en enda tidning. Jag tycker att du ska behålla dem för lite nostalgi behöver unna oss ;-)

Kram

Storstadslivet efter 40 sa...

Starlet .. det var en tidning som var ett måste hos mig när jag var ung. Lätt jag hade sparat dem😊