tisdag 29 januari 2019

Tandläkarbesök

Minns inte när jag var till tandläkaren sist, men nog är det minst 4 år sedan. Innan helgen fick jag ont i tandköttet som var svullet, hittade en akuttid hos tandläkaren närmast mej : "Boulevardtandläkarna", ett stenkast bort bara.


Idag var det då dags att gå dit (alldeles för tidigt på morgonen), fast nu har jag inte ont längre i tandköttet och är inte svullen heller. Dagens besök kostade ingenting, tack vare ett tandvårdsbidrag som jag inte visste om!
Röntgenbilderna visade att allt ser bra ut, men en ny tid ordnades så en komplett undersökning blir gjord, och en krona planeras på min rotfyllning! Ärenden uträttades på MoS idag, sen blev jag så trött under kvällen så att jag var tvungen att lägga mej och sova i en timme, och orkade inte åka in på en utbildning som hölls på jobbet ikväll mellan 19.30-21. Helgpassen tar ut sin rätt. Längtar efter sängen nu igen...

5 kommentarer:

BP sa...

Du verkar ha tandläkarskräck, precis som Ama. Men du pallade dig dit i alla fall. Å du får gärna berätta om tandvårdsbidraget som du nu vet om. Vet att kostnaderna för besöken minskar efter att man har spenderat ungefär tre tusen kronor, men det kan ju inte varit fallet hos dig.

Vist, jag brukar somna i tandläkarstolen, å då jobbar jag inte ens natt som du.

Å precis som du så längtar jag efter sängen nu;-)

Susanne sa...

Det är himla tjusigt hos din tandläkare. Jag har en riktigt bra tandläkare så han besöker jag en gång om året.

Geddfish ♥ sa...

Oj, då hade du ett par tandvårdsbidrag innestående. Inte dumt. Jag går till tandläkaren 1g/år höst och tandhygienisten 1g/år vår. Och får ett bidrag per år.
Jag har också en tjusig tandläkarmottagning. Vilken skillnad mot förr!
Hoppas du har fått sova igen! Kram

Ama de casa sa...

Åh din stackare! Tandläkarbesök är ju aldrig roliga, men duktigt av dig att ta dig dit till slut och att du inte har ont längre!

Tandvårdsbidrag? Aldrig hört talas om... Fast i ärlighetens namn skulle jag kunna betala "vad som helst" om dom bara släppte ut mig utan att starta borren eller nåt annat som brummar. Men berätta inte det för min tandläkare ;-)

Ditte sa...

Tandläkarbesök gillas inte här heller. Fint att du fick en tid så snabbt och att det inte direkt nu var något att åtgärda. Säkert bra med en undersökning också.
Har haft en toppentandläkare här hemma i flera år så när hon gick i pension så var jag vilse. Hade innan jag började där inte besökt en tandläkare på fem år...)
Men! Min räddning blev "Tandläkeriet" i Torrevieja och där tar en mycket kunnig och vänlig tandläkare från Skellefteå hand om mig. Han tar fram sprutan direkt för han vet att jag nästan inte gapar utan bedövning.
Tycker det låter bra att du nu vilar dig och sover när du kan.
Nattjobb tar på kroppen.
Kram!