onsdag 29 juli 2020

Onsdagskul

 Började dagen med ett joggingpass.
 Maken jobbar och jag är ledig, så frågade schlagerväninnan om hon var ledig idag och hade tid att träffas, och det hade hon, efter jobbet. Så vi möttes upp på medborgarplatsen på en drink och väntade in att Stavros taverna skulle öppna. Där började vi med en 10 rätters meze innan varmrätten. Smakade sååå gott!
 Vi valde båda Seabream till varmrätt med olika tillbehör, den smakade också heelt ljuvligt!
Mätta och glada efter en trevlig eftermiddag/kväll, som avslutades med en öl på en pub innan hemfärd. Ingen schlagerpride i år tyvärr. Schlagerkompisen har jobbat hela sommaren, men har nu "bara helgen " kvar att jobba innan hon går på en efterlängtad semester!

Orsakullan undrar idag : Rör du dig mer eller mindre under sommaren?
Den här sommaren känns det som att jag rör mig mer, har ju varit "portad" på F&S sen i mars, så då har löpningen tagit över. Och ingen varm medelhavssemester har det blivit i år, då man ibland kan skylla på värmen och inte tränat. Så ja, denna sommar har det blivit mycket rörelse.

10 kommentarer:

Paula sa...

Stavros, som i grekiskan? Jag har aldrig varit i Grekland o aldrig ätit grekiskt käk, hoppsan. Meze känner jag bara till namnet, såg lättuggat och gott ut. Fisken, hmmm, gillar nog mer fiskfileer där inte fiskens ansiktsuttryck längre framgår så tydligt...men jag tror dig när du säger att allt var jättegott! Ska testa rubbet om jag en vacker dag hamnar på en grekisk restaurang. Kul tjejkväll/kram

BP sa...

Vilken helt underbar... groupie höll jag på att säga. Vilken bild på er två:-) Och jag ser att schlagerväninnan har bytt hårfärg också. Himla snyggt. Men så såg ju er förrätt - mums! Och er huvudrätt - seabream eller Sorade som fisken kallas i Spanien är en av mina absoluta favoriter (tur att den säljs hos min lokala ICA).
Å vilka supersnygga löpartights du har på dig! Ja, inte att jag joggar, men var har du hittat dom - urläckra. Vi har nog ungefär samma smak vad gäller kläder:-)

Anki sa...

Snygg och fräsch som alltid!
En bra dag med kompisen är aldrig fel. Fin bild på er! Jag, liksom Paula är ganska okunnig om grekisk mat - och meze har jag bara hört talats om. Fisken ser lite läskig ut, men sån fisk (eller liknande) fick vi i Tunisien och jag minns att den var god :)
Önskar dig en bra torsdag!
Kram

Ama de casa sa...

Gott med meze! När det kommer till fisk så föredrar jag att nån annan har benat den åt mig - filéer alltså :-)
Vilken fin bild på er båda!

Åhå! Det är därför jag inte tränar alltså. Det är tokvarmt här :-D

Ha en fin dag!

Znogge sa...

Vilken härlig och god kväll tillsammans med väninnan! Grekisk mat är alltid ett säkert kort.

Själv tycker jag att jag har promenerat otroligt mycket denna sommar och varit ute väldigt mycket. Enda alternativet liksom.

Kram

Tove Olberg sa...

Frisk o sporty dame du!
Din schlagerväninna är hon också jordemor? Bilderna ger en känsla av två livsnjutare, en blir glad!

Guldkryckan sa...

Den fisken såg knepig ut men jag antar att den var god ändå, trevligt sällskap är väl den bästa kryddan antar jag ;)

Jo, mycket som inte kunnat "covid-certifieras" alls och då får man ju roa sig på annat vis, när jag hörde att schlagerfestivalen i år ställdes in var faktisk dig den första jag tänkte på.
Är ju inte mycket för det själv men trots det har det känts underligt...får erkänna det.

Ha det bäst nu.

Ami sa...

Vilken trevlig kväll ni fick med God mat och dryck!
Kram

Ditte sa...

Vilken trevlig kväll! ohc Söder är ju alltid "rätt". Tack för restaurangtips . Har bara sett skylten till Stavros men inte varit där. Ligger ju nära så hit ska vi nog ta oss.
Maten såg väldigt god ut och perfekt att börja med mezerätter.
Vad gäller rörelse så verkar du ju ha en hel del av den varan även på jobbet också.
Skönt nu för din schlagerkompis att snart få gå på ledighet. Efterlängtad kan jag tänka mig.
kram!

Anni sa...

Ni två har verkligen förmågan att ta tillvara alla stunder att ha trevligt <3