onsdag 15 juli 2020

Semesterdag 18 Falun

 Idag sa vi hejdå till Tällberg med omgivningar...
 Fick en fin bild över Siljan trots regnmolnen.
...vi begav oss till mitt älskade Falun, min barndomsstad. Mitt i stan ligger Kristine kyrka, så det är väldigt enkelt att slinka in där.
 ...och det gjorde jag såklart, och tände två ljus för mamma och pappa.

Kyrkan är otroligt vacker och stor. Här är jag döpt en gång i tiden.
 Gillar att det är mycket dalablått.


 Sen var det dags att åka till Skogskyrkogården och plantera en blomma vid mina föräldrars grav.
 Så rogivande är det där.
 Sen var det dags att hälsa på min bror och hans sambo som bor i Falun, de bjöd på tårta!
 Lämnade regnet i Falun och åkte hemåt , och se då blev himlen blå och solen sken!
Skönt att vara hemma igen efter nästan 4 veckor . Packade genast upp mina nya dalahästar som jag köpte i Nusnäs, ja Ama, kanske jag måste söka hjälp för mitt dalahästberoende, haha!!

Orsakullan undrar idag : På vår gata finns det en...
Tja, hittade en bild från april i år. Man kan väl säga att det finns många bilar som vill parkera här på vår återvändsgata, Fin morgonsol finns det också.

8 kommentarer:

Gunilla Boustedt sa...

Vilken bra dag och så fint att besöka kyrkan du döptes i och sätta blommor vid graven.

Dalahästar är verkligen fina och jag ångrar att jag kastade mina. Som lite tyckte jag inte att det var något att ha men nu. Syster min har den riktigt stora varianten och den är så fin.

Kram

BP sa...

Tre dalahästar åsså ett par örhängen - japp, du är beroende:-)
Falun, då tänkte jag på Orsakullan som ju bor där. Gissar att ni inte möttes. Tårtan som din bror köpt såg jättegod ut. Jag gillar ju vispgrädde:-)

Efter att ha läst en massa svenska bloggar idag, så kan jag bara konstatera att nollåttaland har dragit vinstlotten vad gäller vädret den här veckan. Inget regn förutom inatt, och det är helt okej. Så hoppas du njuter av vädret som SMHI har utlovat för resten av veckan.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Åh du har besökt Dalarna. Så roligt, fint också med besök här i Falun. Hade missat att man fick besöka Kristinekyrkan igen, den har ju renoverats.

Kyrkogården och dina föräldrars viloplats går jag förbi dagligen, jag bor i husen precis innan man kör in till skogskyrkogården.

tanthuset.blogg.se sa...

Vilken underbar kyrka!! Så mäktig och vacker <3 Jag blir glad när jag ser att vissa kyrkor är öppna, det verkar som om de flesta är stängda om det inte är nån speciell aktivitet där. Vi har ju en otrolig kulturskatt...och det är väl därför dom är stängda, skattjakter är populära i vissa kretsar....
Ha det gott, kram!

Ama de casa sa...

Vilken jättefin kyrka! Roligt att gå runt i minnenas kvarter och fint att kunna hedra mamma och pappa.

Haha! Jag tror du kan hitta likasinnade så ni kan bilda en stödgrupp. Om ni inte kommer över beroendet kan ni ju alltid jämföra era samlingar av dalahästar och kanske byta med varann? :-D

Synd med det dumma vädret, men skönt att solen lyser på er igen nu då :-)

Ami sa...

Vilken vacker kyrka! Sorgligt att besöka sina föräldrars grav, men fint att du kom dit. Och desto trevligare att du fick träffa din bror sen!
Kram

Ditte sa...

Välkomna hem igen! Tack för besöket i Falun. Kyrkan är verkligen vacker och här skulle jag gärna titta in om jag får vägarna förbi. Tycker också mycket om det dalablå som ger ett mjukt intryck. Aha, tre dalahästar. Fina! En i stil med den röda har jag i en garderob. Vet att min pappa fick den en gång av "Dalregementet" i Falun. Men kanske kan den få ett nytt hem hos dig.
Och morgonsolen på er gata gillar jag mog mer än bilarna. Men å andra sidan måste de ju också få plats.
Kram

Paula sa...

En fin samling hästar, men du har ju bara börjat!
Falun ja, trots att dottern bott där i femton år minst, så kan jag inte påstå att jag känner staden. Det beror förstås mest på att vi oftast träffas hemma hos henne i förorten eller ännu oftare, på Falu lasarett när jag råkat ut för någon olycka o blivit transporterad dit...också ett sätt att få se Dalarna på..
Kyrkan har jag aldrig varit inne i, mycket vacker! Ja det finns mycket att utforska, bland annat gamla kvarteren i Falun där jag bara varit en gång när dottern ordnade sin bröllopsfest där. Vet du, jag har fört statistik senaste veckan. I snitt har Stockholm 3 grader varmare än Falun och Falun har 3 grader varmare än Fberg trots att det ligger norrut. alltså skiljer det sig 5-6 grader mellan oss o Stockholm, helt galet. Du är väl ledig ännu i helgen? Kram