måndag 6 juli 2020

Semesterdag 11, Eckerölinjen

 Idag var det verkligen dags att se nåt annat, och när vi nu är i närheten av Grisslehamn,så varför inte en kryssning med Eckerölinjen?
Vi började på restaurangen, som inte hade någon buffé, utan servering vid borden, och låg beläggning på båten, bara 40%, så det var långt mellan gästerna och borden, perfekt! 
 God förrätt...
 ...och rödingen vi valde till varmrätt var också mycket god!
 ....så var de jag och choklad-desserter....det går bara inte att tvinga i sig! Det var inget fel på brownien, smakade på en bit, men njöt sedan av det färska hallonet, blåbäret och grädden. Chokladbitarna fick gå tillbaka till köket tyvärr.
 En skylt såhär på en måndag, från båten!
 Jo, det blåste en del ute på öppet hav, det syns inte här, men visst gungade det lite en stund.

Vi åkte klockan 15 från Grisslehamn, var framme på Åland vid 17 -tiden, men man fick förstås inte gå iland. En halvtimme senare åkte vi från Åland och var tillbaka i Grisslehamn vid 19.45. En kort men trevlig tur. En stund i baren på hemvägen.
Solen sken genom ett smutsigt fönster på båten när vi var tillbaka i Grisslehamn.
En trevlig dag är tillända.

Orsakullan undrar idag: Rötmånad är något som jag tycker är...
Väldigt onödigt, börjar som tur är inte förrän den 23 juli enligt google!

5 kommentarer:

BP sa...

Underbart är kort som Magnus Uggla sjöng;-)
Du har precis lika svårt för att äta chokladkaka och allt annat som har med choklad att göra som jag. Tror att vi är ensamma om det faktiskt. Så du lät chokladkakan gå tillbaka till köket, din man offrade sig inte med andra ord. Det hade min gjort;-)
När det blåste som värst här tänkte jag att jag inte skulle vilja vara på en båt i det vädret, men ni verkar ha klarat är bra. Synd bara med vädret, men man kan ju inte få allt.

Ama de casa sa...

Vilken trevlig tur! Maten såg jättegod ut och jag skulle ha slukat den där chokladdesserten! Älskar choklad i alla de former (fast det får inte vara för hög kakaohalt så den blir torr).
Hoppas solen återvände för att stanna!

Ha en fin dag :-)
PS: Vi har åkt Eckerölinjen ett par gånger när vi har hyrt stuga på Åland tillsammans med kusin Nikki och Derick. Anders bara älskar deras räkmackor :-)

Znogge sa...

Vilken härlig tur ni kom ut på och visst behöver man lite omväxling. När det gäller efterrätter är choklad verkligen min grej :D

Kram och god tisdag!

Ditte sa...

Trevligt med en tur och fin omväxling. Och perfekt att det är mindre beläggning. Kan tänka mig att det gungade en del men å andra sidan är det ju kort tid på öppet hav. Vi äter aldrig buffé när vi åker utan gillar vita dukar och bli serverad. Nu är det ju inga bufféer heller som jag förstått det.
Ett tips till nästa gång är att be om annan dessert än choklad. Det brukar gå att ordna.
Nu hoppas och önskar vi oss genast bättre väder. Visst?
Kram och trevlig kväll.

Paula sa...

Perfekt ruskväder för en liten kryssning! Som jag önskar jag bodde närmare någon kust...när vi åker på kryssningar från byn så åker vi buss i nästan fyra timmar innan vi ens är på terminalen i Stockholm...än värre är timmarna i bussen vid hemkomst...
Maten såg underbar ut!
Kram