fredag 10 juli 2020

Semesterdag 15 Finbesök

 Så var det fredag igen, men inte vilken fredag som helst, idag skulle vi äntligen få besök av våra killar med flickvänner! Förberedde i lillstugan...
 ...plockade lite blommor...
...
...och så äntligen kom de och vi kunde fira att äntligen få träffas igen, de firade också att deras semestrar börjar, medans vår semester går mot sluttampen. Kunde sitta ute hela kvällen, grillade och pratade. Så mysigt att ha alla här!

Orsakullan undrar idag : Jag äter allra helst...
Oj, jag är ju en allätare så nästan allt går i mej! Nu på sommaren är det grillat som gäller, det blir mycket kycklingfilé som marineras innan den läggs på grillen. Annars vet ju alla som läser denna blogg att jag är mycket förtjust i sushi! Lax i alla former, inte minst varmrökt, mums. Delikatessen som jag nu tyvärr inte ätit på länge är surströmming!

6 kommentarer:

BP sa...

Vilken rolig och personlig lillstuga! Till och med nallarna fick vara med. Är det sönernas nallar? Så mysigt där är:-)
Å vilken vacker bukett du plockade till finbesöket. Det finns egentligen inget finare än en bukett plockad av blommor som växer på tomten, vilda eller odlade.
Å det gick ju att sitta ute ikväll, visserligen med jacka på men ändå. Å lite bubbel och annan dryck värmer ju inifrån också;-)
Surströmming - yessss! En granne och jag diskuterade om vi skulle ordna ett surströmmingspartaj på innergården i år. För "eventet" i Sundbyberg med surströmmings- och kräftpartaj är ju inställd. Organisera är inte min grej så jag tackade nej, men föreslog att hon, min spanska granne (som vi brukar hyra lägenhet av i Benidorm) och jag skulle "surströmma". Å med lite tur blir det så. Ska meddela dig om hur och när. Så om du är ledig, är du välkommen till "tanterna" på gården:-)

Anki sa...

Trevligt med kärt besök! Ser jättemysigt ut!
Hoppas helgen bjuder på hyfsat väder!
Kram

Ama de casa sa...

Så himla fint du ordnat inför finbesöket! Mysigt :-)

Nåt som jag skulle kunna äta varje dag är pasta. Fast det är ju lite fusk eftersom man kan tillreda den lite hur som helst och då blir det ju helt olika rätter ;-)
Surströmming kan vi köpa tvärs över gatan hemma hos oss, men vi har bara ätit det en enda gång i Spanien. Blev liksom inte riktigt samma grej att äta den i värmen på terrassen...
Ha det fortsatt gott!

https://rendahlispanien.wordpress.com/ sa...

Så fint och mysigt! Och härligt att ni fick rå om varandra!
Kram

Znogge sa...

Vilken härlig dag det blev och så mysigt att få träffa killarna med deras respektive. Att sedan kunna sitta ute var inte det sämsta :D

Kram

Ditte sa...

Vad roligt att sönerna med flickvänner kom. Att sedan vädret visade sig från sin bättre sida så att ni både kunde grilla och sitta ute var ju ytterligare ett plus.
Önskar er en fin lördag.
Kram