tisdag 12 september 2023

Bananflugor

Är de fler än jag som har bekymmer med dessa bananflugor? igår gjorde jag den berömda blandningen med vatten, vinäger, diskmedel och honung, och tacksamt nog märker jag stor skillnad idag, de flesta bananflugorna ligger i glaset!

Det blev en lugn natt på jobbet, tacksamt nog var vi 4 barnmorskor (dock ingen uska) som jobbade, och då har vi ju max 5 familjer var, så mycket lättare att jobba och ge bra vård! Sovit för lite idag, men det är bara att bita ihop och köra en natt till.
 

5 kommentarer:

LillaSyster sa...

Japp, jag har samma blandning här =) Det har varit helt hopplöst mycket flugor en period nu, men nu verkar det ha lugnat ner sig. 5 familjer....då får man hoppas att inte alla ska ha hjälp samtidigt. Hoppas att du får en behaglig natt till - nu när du sovit lite för lite. kram

Ditte sa...

Bra att det blev en ok natt men förstår att en uska varit en tillgång.
Hoppas även denna natt blir ok.
Har varit hos frissan Lotta idag i Kungsängen. Ett bra och trevligt besök.
Skönt att bananflugorna minskade med hjälp av blandningen- Ska minnas denna om de skulle dyka upp här hemma. Har mest orkidéer så har inte haft några på besök-
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag har nog haft nån enstaka bananfluga. Nu satte jag ett fat ikväll, så får jag se om jag får napp.
Ha det så gott som det går med dina nattpass. Hoppas ditt ci-inplantat är till belåtenhet!
Kram

BP sa...

YUCK!!! När jag/vi hade bananer hemma medan min man som ju var diabetiker behövde just i fall att, hade vi några få bananflugor. Men nu är det hel "bananflugafritt". Tack och lov, för de är väldigt äckliga.

Hoppas att den här natten blir lika dräglig som den förra:-) KRAM!

PS. Matchen blev ju som den blev, om man säger så. Å jag gissar att din man kanske hittade en parkeringsplats eter 69:e matchminuten eller så... DS.

Paula sa...

det receptet ska jag kolla för även jag har upptäckt små gynnare som flyger kring diskbänken.
Då är du inne på sista natten nu, sen får du ledigt och pusta ut. Tyvärr verkar vädret bli höstigare framöver, mig gör det inget, bara det inte regnar småspik, du är ju lite känsligare, "ler"
Kram från pörtet