lördag 30 september 2023

Ci-träff med Advanced Bionics


 Idag var det äntligen dags för en heldag med ci-föreningen i Stockholms län. De hade bjudit in tre fabrikat av ci :  Cochlear, Med-El och så mitt fabrikat AB dvs Advanced Bionics. 

Här har vi Frederic som är ansvarig för AB i Sverige. Vi fick först en presentation av de tre olika företagen innan vi delade upp oss och gick till det företag vars implantat vi har inopererat.

På plats fanns också skrivtolkar. Så det gick inte att missa något som sas i den stora salen! 

Detta implantat har jag inopererad i huvudet!


Här är dagens AB gäng. Frederic visade flera hjälpmedel och vi fick svar på många frågor.

Vi blev bjudna på lunch och kaffe, fick tulpaner när vi gick hem, och från AB blev det också lite små presenter. En mycket givande dag, och jag träffade en tjej som också är yrkesverksam fortfarande och har varit med om samma sak, att hennes elektroder glidit ut, hon har fått operera om sig inte bara en utan två gånger, vi hade mycket att prata om. Frederic berättade att det är ovanligt( men det händer visst10 % av oss) , men förhoppningsvis sitter mitt implantat med elektroderna på plats ordentligt nu!







7 kommentarer:

znogge sa...

Hoppas verkligen att de sitter som de ska nu. Förstår att det var en givande dag. Att dela erfarenheter är alltid berikande-

Kram och sov gott1

Ditte sa...

Vilken givande dag. Verkligen värdefull info. Fint att träffa andra som varit med om liknande implantat som du.
Och hoppas och önskar att dina implantat nu stannar där de ska vara.
Fint att ta del av andras upplevelser och att du kunde dela dina.
Kram

BP sa...

Det var snabba kast - jag menar från Esperia till hörselimplantat. Men guuuu så intressant!!! Sedan fastnade jag på ordet "skrivtolkar". Jag menar syntolkar vet jag vad det är, men skrivtolkar var nåt helt nytt för mig.

Sedan var jag lite förvånad över att ni är bara två som fortfarande är yrkesverksamma och har implantat. Det låter smått otroligt få om jag ska vara ärlig.

Sedan är det ju alltid "roligt" (nej, det är det inte) att du inte är ensam med elektroder som glidit ut. Men intressant att byta ut erfarenheten. Och så hoppas jag innerligt att det räcker med en gång i ditt fall.

Geddfish ♥ sa...

Intressant att få ytterligare kunskaper och även träffa andra i liknande situation.
Hoppas verkligen att ditt inplantat ska funka ordentligt nu framöver.
Kram!

Guldkryckan sa...

Får hoppas att det sitter på plats denna gång då, verkligen.
Men visst är det trevligt med en sådan dag, att träffa andra i samma situation, toppen.

Tillönskar dig en fin söndag nu.

LillaSyster sa...

Intressant dag förstår jag. Nu hoppas vi verkligen att allt sitter som det ska. Ha en fortsatt solig söndag!

Paula sa...

Toppen att få ny info och dessutom träffa andra som varit med om samma sak! Alltid givande, o du ska inte behöva göra om op;n en tredje gång, håll i innerörat! Kram