måndag 8 juli 2024

Glad måndag

Kvart i sju vaknade jag av att katterna kom in i sovrummet! Får stänga till dörren lite bättre i kväll, men så mysigt att få sällskap i sängen.
Det var 3-bente Jamis som kom upp i sängen idag.
Skapligt väder, så frukosten intogs ute, med bl.a nyplockade blåbär.
Ännu en fjäril fastnade på bild idag , vilken sort? 
Jodå BP, utedassen lever ännu, inte bara på Håtö gård, även här på landet! Vi betalar ganska dyrt för latrinhämtningen, som sker en gång i månaden under sommarmånaderna, och får då en ny hink med lock vid varje tillfälle.


 
Dagen rusade fram, lyssnade på Anna Lindmarkers sommarprat, jag visste ingenting om henne, så blev positivt överraskad! Till sist kom jag ut på en joggingtur.

Efter att ha vattnat alla blommor , stretchat och duschat ,så är det äntligen dags för middag i min ensamhet!
Jag har sällskap av Killen som ligger på stolen bredvid mej, mätt och nöjd han också. En glad måndag, Caritas tema!


8 kommentarer:

znogge sa...

Det lät som en skön och behaglig dag! Mysigt med fyr- och trebent sällskap dessutom. Så gott med nyplockade blåbär till frukost.

Önskar en fin kväll nu!

Kram

Paula sa...

Jag har inget traumatiskt att säga om utedass, tycker de oftast funkar utmärkt. Ert var ju väldigt trevligt pyntat också, där skulle jag sätta mig med glädje! Och kissarna är ljuvliga, inte kan du stänga dem ute!

Äventyret framtiden sa...

Verkligen sommar hos dig med katt i sängen, utedass och en pärlemorfjäril av någon sort, det finns många...jättevacker är den, välfångad. Jogging, sommarprat, kan det bli bättre än så?

Fortsätt så!
Kram

Ditte sa...

Vad gäller katter så har jag dem helst på avstånd. Hade nog stängt min dörr ordentligt om jag visste att de fanns i huset. Men fina är de. Bosse är mer för att ha dem nära.
En skön dag på landet och visst är det behagligt att spendera ett par dagar på egen hand. (I alla fall tycker jag det)
Kan även rekommendera Sommarprogrammet med Jennie Waldén som sändes häromdagen- Så bra. Jag gillade också Anna Lindmarkers program-
Ha det bra.
Kram

Anna i Portugal sa...

Killen har samma teckning som Assi i ansiktet, de är verkligen lika! Underbart med kattsällskap i sängen, det kan jag ju inte ha, så lite avis är jag allt.

BP sa...

Hahaha! Djur i sängen är då inte min melodi kan jag säga, men sängkläderna gillar jag skarpt:-)
Sedan måste jag ju ge dig en komplimang, nåt jag borde gjort för länge sedan - dina frukostar set alltid så proffsiga ut, aptitliga så som man presenterar dom på tv. Eloge!
Fjärilen är fantastiskt vacker. Googlade, men ingen jag hittade passade.
Så jag skrattade när jag såg dasset. Eller rättare sagt jag skrattade åt våtservetterna till vänster och de gamla tidskrifterna till höger - hahaha. Som sagt otippat:-)))))
Ser att det inte går någon nöd på dig - NJUT medan du kan. Å du - vädret var bättre hos dig än här kan jag säga.

femfemman sa...

Gott med lite alldeles egen tid!
Ser ut att vara ok sommarväder.
Fint med en pärlemorfjäril på besök. Vi har ganska dåligt med fjärilar förvtillfället. Mycket humlor. De är viktiga också.
Ska lyssna på Anna Lindmarker i bilen i dag, tänkte jag.
Ha det fint! Kram

Guldkryckan sa...

Har alltid våra två fyrbenta runt mig i soffan, det hör ju till på något vis.
Även i bädden, varför inte tänker vi. :)

Utedass har jag inte använt sen jag var 5-6 år en helg, inte min grej kan jag säga men det fanns inget annat att använda då, minns att det var kallt på natten...usch. ;)

Ett glas vin är ju inte fel...gott.

Ha nu en fin eftermiddag och kväll.