söndag 27 januari 2019

Skyltsöndag och trokanterbursit?

Börjar dagens skyltsöndag som vi såklart tackar BP för, med en tjusig bild från Filmstaden på MoS och en av våra svenska stjärnor Alicia Vikander, som ju också fått en Oscar för bästa kvinnliga biroll i en film som jag ännu inte sett : The Danish girl från 2015. Vi har faktiskt nåt gemensamt hon och jag...firar födelsedag på samma dag!

Natten på jobbet var under kontroll, det kändes bra att lämna över i morse, fast tyvärr bortfall av personal pga sjukdom, det gör det inte lättare att jobba på denna nya avdelning! Någon gång under natten började jag få ont på utsidan av låret på mitt högra ben, det gjorde mer och mer ont,så jag tog mej haltande därifrån i morse med Ipren och alvedon i kroppen som tyvärr inte hjälpte alls! Somt tur var fick jag skjuts hem av en kollega ända fram till dörren. När jag sen skulle sova kunde jag inte ligga på vare sig höger eller vänster sida för det gjorde för ont, det enda som kändes okey var att ligga på rygg, inte min bästa sovställning precis!

Nu har jag googlat mej fram till en diagnos och tror det är en slemsäcksinflammation jag fått! Har nu tagit Pronaxen istället som är inflammationsdämpande, och möjligtvis är det en aning bättre. Jag har ju en natt kvar att jobba, var i valet och kvalet om jag skulle sjukskriva mej, men vet att jag ska sitta i telefon i natt (betyder kanske lite mindre spring), och en sjukskrivning  till när vi är så lite personal är inte kul att få på jobbet! I värsta fall får jag väl åka hem i natt om det inte går!
Jympa i morgon är väl inte att tänka på!

Avslutar med en bild då jag var lite piggare! 

7 kommentarer:

znogge sa...

Smidigt och bra när man kan ställa en egen diagnos. Hoppas du fixar att jobba den kommande natten men jag förstår att du drar dig för att stanna hemma.

Kram och krya på!

Ditte sa...

Tack för fin skyltning!
Filmen "The Danish girl" har jag sett och tyckte den var riktigt bra. Alicia Vikander tycker jag är väldigt bra.
Skylten om sjukreglerna är toppen. Så bra!
Men så trist att du har så ont! Skönt att din smärtlindring verkar hjälpa. Men kanske ett läkarbesök vore bra. Jodå, jag vet att det i sig är ett helt företag - men om det inte går över så...
Och bra att du inte ens tänker på gympan.
Önskar dig god bättring.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Älskar sjukregleskylten! Det är ju så arbetsgivaren helst vill, haha. Har sett nåt liknande förr. Jo, når jag jobbade i telefonin och hade åkt på laryngit (stämbanden) så sa chefen uppfordrande "men, du kan väl jobba för det!"

Du är så snygg på din modellfotografering så det är en fröjd att titta på dig!
Sköt om dig nu med din inflammation. Kram!

Åke sa...

Kul skyltning förutom den med kroppen. Sjukreglerna var bäst, den med orkar du gå till doktorn kan du jobba :) Fin bild på dig! Krya på dig!

BP sa...

Att du orkade skylta med trokanterbursit, som jag aldrig hört talas om. Ja, inte blev jag så mycket klokare heller när jag läste skylten;-) Men du har ju rätt utbildning att googla fram sjukdomar, vilket jag slutat med för länge sedan. Brukar liksom dö innan jag har hittat rät diagnos. Hoppas verkligen att du får en lugn natt som du orkar med. KRAM!

Den andra skylten är helt klar min favo. Gud så jag skrattade. Tänkte direkt på inlägget du la upp igår, åsså lägger du upp den här skylten plus trokanterbursit idag. Snacka om en röd tråd:-)

Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

Ama de casa sa...

Härlig skyltning! Fast aj, aj, aj för din del var ju mindre härlig... Hoppas du är bättre nu!
Kram

Paula sa...

Hej o tack för den diagnosen. Jag har nämligen haft problem på exakt samma ställe. Trodde det var artrosen jag har lite varstans i kroppen eller ev. höften som börjar ge upp. Men jag har faktiskt blivit lite bättre. Men jag kunde gå skapligt, dock inte gå uppför minsta lilla trappa. Hoppas du mår bättre, du har ju enligt skyltarna definitivt inte möjlighet att ta sjukdagar!