fredag 4 januari 2019

Tredje natten...


..började också med ett kejsarsnitt för mej och mitt team. Det var en stökig avdelning som mötte oss, men framåt natten så lugnade det ner sig. Det var skönt att vaka av i morse, och jag sov gott idag.
En lugn kväll framför TV:n är precis vad jag längtat efter!

8 kommentarer:

BP sa...

Snart är du nog expert på kejsarsnitt! Alltså egentligen förstår jag inte varför inte alla kvinnor väljer kejsarsnitt. Snabbt, bekvämt och smärtfritt. Men det är jag det.
Nu är du troligen ledig ett tag. En lugn kväll framför tvn - ja, vad tittade du på då? Scott och Bailey eller. Den serien var det enda jag hittade som var värt att titta på.

Ama de casa sa...

Verkar vara många kejsarsnitt. Vet du hur det fördelar sig procentuellt mellan kejsarsnitt och "vanliga" förlossningar?

Sen började jag undra över namnet nu också efter att ha skrivit det två gånger - vad har kejsare med det snittet att göra?

Skönt att det lugnade ned sig och att du sov gott.

Ha en fin dag!

Annette sa...

Huh, den bilden får mig att tänka precis tvärtom mot Beate - varför väljer kvinnor kejsarsnitt om de inte måste..?! Usch, att bli snittad så där. Men jag skall inte yttra mig, jag har inte varit med om varken den ena eller den andra metoden, jag hade turen att få mina två med storken :)

Znogge sa...

Själv tyckte föredrog jag att föda vaginalt men visst är det tur att metoden finns. Ibland kan man liksom inte välja. Men tydligen finns det extremt förlossningsrädda kvinnor som hellre föredrar ett kejsarsnitt. Jag vet inte om man tar hänsyn till det numera...

Kram och ha en fin trettondagsafton!

Geddfish ♥ sa...

Min mamma födde mig med kejsarsnitt. Det var det enda sättet då att rädda mor och barn. Jag låg med sätet före och man fixade inte det förr.
Själv har jag fött fyra barn vaginalt och det var inte smärtfritt förrän sista gången då jag fick ryggbedövning.
Trettondagsaftonkram!

Ami sa...

Jag har ju bara ett barn och honom har jag fött vaginalt, men det var det värsta jag varit med om....skulle aldrig lägga mig där frivilligt igen så det är ändå tur att kejsarsnitt finns!
Kram

Ditte sa...

Skönt att det lugnade ner sig på avdelningen . Men kan tänka mig att det var full fart från start och nu är ni ju proffs på snitt.
Och en lugn kväll framför teven kan vara skönt.
Kram och trevlig kväll.

Paula sa...

Vilket häftigt foto, jag drog andan rejält kan jag säga, speciellt när man ser skalpellen nere till höger...
Jag är snittad, fick barn 1976 och hade krystvärkar i fyra timmar utan att få krysta. Hade inte öppnat mig mer än några centimeter. Då konstaterades att barnets hjärtljud blev sämre och efter att ha legat utan att någon brytt sig nämnvärt bra länge (egen åsikt) till att man kutade iväg med min säng till op. så gick det undan kan jag lova. Man fick snitta från naveln och ner och gav mig ett inte alls snyggt ärr, men tack o lov har jag aldrig varit så himla fåfäng. Jag skulle inte skaffa fler barn på några år sa man, jag valde att inte skaffa flera alls. Men det berodde på helt andra omständigheter, inte på att jag var rädd för en ny förlossning. Du har ett häftigt yrke, stressigt men ack så givande. Inte konstigt att så många sitter klistrade vid Barnmorskorna på EastEnd så fort nya avsnitt visas...