måndag 14 oktober 2019

Bröllopsbilder och hemresedag


Nu blir det "bombning" av fina bröllopsbilder som John och Kevin lagt ut idag.


Sol , regn och regnbåge...

De var speciella ritualer med irländskt bröllop, här gjordes en knut på keltiskt vis, där flera släktingar la ett varsitt band på något vis .


Regn som sagt, och inte lite regn, vi blev genomvåta! Som tur var hade jag en kavaj som jag la över huvudet, och ett hörn av ett paraply fick vi också, fast vattnet från paraplyet hamnade så fint i knät, haha!Nygifta!


Så himla fina och gästfria!


John blev rörd under dagen...

Vackra blommor överallt.

En bättre bild på fyrverkerierna.

Nu stundar en bröllopsresa för de nygifta till Mykonos!

Avslutar en bild på Kevins 85-årige mamma. Nio barn har hon fött, blivit beskjuten i Belfast och miste ett barn i magen. Still going strong, trots att hon röker sextio (60) cigaretter om dagen!!! Hon hade en röst så man trodde hon drack en massa whisky, men nej ingen alkohol, men däremot cigaretter!  Hon dansade  på torsdagen och fredagen tillsammans med sin äldre 89-åriga syster, och en yngre syster, de var med på Oyster bar på lördagen och satt och klappade händerna till musiken. Vilka krutgummor, helt fantastiskt!
Idag var det dags att resa hem, fick skjuts till Belfast av en svåger till Kevin. Den resan tog 2 och en halv timme. Från Belfast flög vi till Heathrow i London, där yngsta sonen också har mellanlandat idag på sin väg till Texas med jobbet i ett par dagar!  Vi flög hem till Arlanda och landade vid 20.30 tiden ikväll.  Har så många intryck att smälta efter denna helg så det är inte sant!

7 kommentarer:

BP sa...

Det är sällan jag är mållös, men nu är jag det! Helt makalöst vad du har varit med om. Fantastiskt! Ett sådant bröllop lär du nog aldrig få vara med igen! Är såååå glad att ni åkte. För det är ju nästan exotiskt. Jo, det är det, så helt olika ett svenskt bröllop.

Fantastiskt med Kevins mamma! Hon ser betydligt yngre ut än sina 85 år. Å detta efter att ha fött nio barn. Å hon är ett levande bevis på att vi rökare kan:-)

Efter att ha fött så många barn antar jag att hon och Kevin är katoliker eller!? Googlade och såg att "same-sex marriage" fortfarande inte är tillåtet i Nordirland. Hur lyckades killarna att gifta sig? Och varför bär dom vigselringen på vänster handen? För katoliker bär ju vigselringen på högra handen. Sorry, så många frågor. Är ju nyfiken som vanligt.

Tycker det är helt underbart att John och Kevin lyckades gifta sig. De ser så lyckliga ut. Å jag antar att du och din kompis kommer att träffa killarna på ESC i Rotterdam i maj, eller... Då kan festandet fortsätta.

Vilken grej ni har varit med om. Det slår nästan ESC om du frågar mig;-)

znogge sa...

Vilken alldeles fantastisk bröllopshelg ni har haft! En upplevelse som ni kommer att bära med er länge.

Kram

Geddfish ♥ sa...

SÅ vackert bröllop! Nästan kungligt! Det blir väl ett minne för eviga tider! Hoppas dessa fina killar får ett långt och kärleksfullt liv. Och den 85-åriga modren där, vilken tuffing!
Kram

PS.Jag googlade lite om vigselringar. Katoliker i Storbritannien har gått tillbaka till att bära vigselringen på vänster hand (tidigare höger). Samkönade bär ofta ringen på höger hand men är valfritt.
Jag, som änka, får lov att bära mina ringar som gift, men kan välja att ta av dem också. DS

Susanne sa...

Ååå tack för alla fantastiska bilder

Ama de casa sa...

WOW vilka härliga bilder! Den med regnbågen är sååå fin och så gillade jag även bilden på den rörde John. Ja, många fler bilder också, såklart - vilket HÄRLIGT bröllop och alla festligheter där ikring också :-)

Jösses vilken krutgumma! Jag har alltid undrat hur man en HINNER att röka så många cigg om dan. Speciellt nuförtiden då rökare är väldigt jagade överallt och verkligen inte får röka var som helst...

Förstår att det finns en hel del intryck att smälta efter en sån helg :-)

Ditte sa...

Tack för att du delar med dig av dina upplevelser. Så roligt att få vara med. En helt fantastisk upplevelse. Och en så fin vigsel-
Så roligt att ni bestämde er för att åka hit. Förstår att er närvaro var uppskattad.
Härligt med Kevins mamma som var med. Och visst är det så att ålder bara är en siffra.
Härliga minnen har du med dig.
Kram

Paula sa...

Vilken vacker mamma, och hatten sen! Hon var betydligt tjusigare än engelska drottningen, men säg det inte högt! Och vilka gener de måste ha! Regn på bröllop betyder lycka, det ska väl jag veta som sagt ja och ja o ja och ja...o kan inte minnas ett enda bröllop där det regnade! Inte konstigt det inte funkade. Ja nu fick både bröllopsparet och dito gäster ett minne för livet, inklusive regnbågen som kom som på begäran till fotografernas lycka! Helt fantastiskt vilka människor man möter på sin väg genom livet bara man har ett öppet sinne och ett varmt hjärta, och det har ju du!