lördag 26 oktober 2019

Tolvskillingsoperan

Blev lite stressigt idag att hinna in till stan för en tidig middag med schlagerkompisen och hennes man. Sov nämligen till 13.45, det behövdes efter mina hostiga nätter! Italiensk middag blev det på Da Luigi, mumsigt gott med en risotto för mej.

Sen var det dags för Tolvskillingsoperan i Stadsteaterns regi på Folkoperan ( det renoveras just nu på kulturhuset).Minns att jag sett Tolvskillingsoperan på Stadsteatern för många år sen (2005) då med bl.a Philip Zandén och Helen Sjöholm i huvudrollerna. Denna uppsättning var något helt annat, en burlesk dekadent uppsättning, helt galen och fantastisk på samma gång, Lennart Jähkel är med bl.a och operasångare. Tyvärr var den väldigt lång, över tre timmar, så lilla jag somnade till emellanåt.
Nu är jag och min man hemma igen, min hosta är på bättringsvägen, och jag ser fram emot en väldigt lång ledig söndag i morgon! Vi får ju en timme till i natt, hurra!

9 kommentarer:

Znogge sa...

Så god maten såg ut. Tyvärr tycker jag inte att föreställningar vinner på att de blir för långa. Jag hoppas att det var paus i alla fall.

Kram och ha en bra söndag!

Geddfish ♥ sa...

God mat och en upplevelse rikare!
Långa föreställningar, det orkar jag aldrig med.
De jag är med i och jobbar med eller lyssnar på brukar vara en timme. Sångövningarna är två. Och konserten igår två. Men där gnäller kroppen lite efter att få sitta. När kyrkan är fullsatt så blir vi stående längs väggarna när andra uppträder.

Söndagskram!

Ama de casa sa...

Alltför långa föreställningar är inte kul. Jag är som du - jag somnar! Det känns inte roligt, vare sig för mig eller för dom som uppträder. Som tur är så brukar jag mest somna framför TV-n, den bryr sig inte :-D

Ami sa...

Såg ut att vara en trevlig kväll med god mat och dryck. Lite trist när föreställningarna blir för långdragna!
Kram

Guldkryckan sa...

Lennart Jähkel är ju en av mina favoriter...fast inte inom den avdelningen kanske, men ändå....han har gjort mycket bra den mannen.

Maten där såg ju superb ut måste jag skriva...frugan gillar ju risotto och så även jag...en inspiration för oss att ta tag i det nästa helg kanske.

Ha det underbart nu och hoppas hostan blir mindre och mindre för att till sist försvinna helt...helst redan idag ;)


BP sa...

Älskar Risotto och nu dreglar jag;-) Tolvskillingsoperan säger mig som vanligt ingenting - är inte så värst kulturell som du vet;-) Å tre timmar... Det påminner mig om min första och enda upplevelse av en opera. Skolresa till Wien där vi 15-åringar tvingades att lyssna på Wagners Parsifal i tre timmar. Jag sov gott i två timmar och 45 minuter kan jag säga;-)

tanthuset.blogg.se sa...

Wow, så god risotton såg ut, den gjorde kanske att det var värt kvällen....fast det vete sjutton, tre timmar är häftigt och med tanke på hur du haft det de senaste nätterna så är det inte konstigt om du nickade till ibland. Hoppas du har fått lite vila nu idag :)

Ditte sa...

Trevligt med uppvärmning med god mat och dryck innan föreställningen. Har sett den innan ett antal gånger men inte i den längden. Verkar i mitt tycke alltför lång och om du somnade så tror jag att den stundtals var seg. Skönt att din hosta är på bättringsvägen och hoppas den snart är helt borta.
Kram

Paula sa...

Alltså du borde få bragdmedalj för att du orkat igenom en tretimmarssittning på teatern....Med tanke på din förkylning, ditt arbetstempo och dåliga sömn. Hoppas du inte znarkade alltför högljutt...tihi