torsdag 15 april 2021

Date hos Audika

Idag hade jag bokat tid hos min audionom i Solna Centrum, en perfekt dag att cykla dit på, solen sken, om än kallt i luften.
Äntligen fick jag se tussilago på min väg dit!
Det var bara ett år sedan jag fick mina senaste hörapparater, men har nu fått tips om ett par ännu bättre, tekniken går ju så fort framåt. Tyvärr har jag inte rätt att få nya bidrag ännu, så dessa nya som jag tänker prova kommer att kosta mej en hel del, men de är det värt om jag kan få höra bättre!
Men jag har inte så stora förväntningar, fast allt är värt att prövas. I början av maj finns de att hämtas och provas ( i en månad) hos min sympatiska audionom.


Varje gång jag är hos min audionom i Solna C, så går jag in på MQ Marqet som ligger precis utanför hissarna där jag kommer ut, och varje gång hittar jag nånting som jag vill ha! Tur att jag inte besöker min audionom så ofta!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Blöta skor eller blöt jacka, vad väljer du? Måste man välja så blir det nog blöta skor, en blöt jacka rakt igenom vill man inte sätta på sig.

 

7 kommentarer:

BP sa...

Alltså jag tycker att audionomer och tandläkare samt hjälpmedel borde ha ett högkostnadsskydd ungefär som "vanliga" läkare/sjukhusbesök och mediciner. Förstår inte varför man gör skillnad där.


Du behöver ju din hörapparat för att kunna göra ditt jobb och kunna leva ett vanligt. aktivt liv, så... var är problemet? Var är skillnaden mellan insulin, hjärtmedicin, blodförtunnande med mera och hörapparater????

Kul att MQ Marqet finns också kvar i Solna Centrum. Det gör den här också. Slinker ofta in där, för de har märken som jag gillar. Men inte visste jag att du gillade brunt... Du är inte pensionär än tjejen;-)

Ama de casa sa...

Håller med BP - konstigt att det inte finns högkostnadsskydd! Men har man råd så förstår jag verkligen att det trots allt är värt att pröjsa för bättre hjälpmedel.

Fina fynd!

Ha en härlig fredag :-)

Guldkryckan sa...

Instämmer med Bp, det borde verkligen ingå!!

Hade en hörapparat när jag var liten som förde över ljudet från ena örat till det andra, kände mig som ett UFO så jag lade ner det, har inte ont av det, efter 50 år är man ju ganska van ;)

Ha en fin dag nu.

Geddfish ♥ sa...

Det ska bli intressant att höra om du hör bättre med de nya hörapparaterna!
Jag har andra omgången och de fick jag 2015 men de får nog duga. Dessutom är det gratis i Västra Götalandsregionen, så de snålar lite. Går man privat är det en helt annan kostnad.
Det är så viktigt att höra bra!
Kram!

Ditte sa...

Instämmer helt här med BP. Utvecklingen går ju framåt och visst borde man kunna få bidrag för att kunna höra bättre. Så även om man fått det ganska nyligen. Men jag förstår att du själv bekostar dem om de påtagligt hjälper dig. Att höra är ju så viktigt.
Snygga inköp! Och hittar man något spm man gillar är det lika bra att slå till.
Önskar dig en fin fredag.
Kram

Znogge sa...

Även om hörapparaterna kostar dig en rejäl slant så förstår jag att du är beredd att testa. Hörseln är precis som synen A och O.

Jag tycker oftast att man hittar något snyggt på MQ så grattis till dina inköp!

Kram

Annika sa...

Håller med BP till 100 jag också!
SÅ skulle det absolut vara. OCH du behöver det ju i din vardag, inte minst i ditt jobb.

MQ, saknar den affären. Grattis till fynden!

Kram och trevlig helg!!