fredag 30 april 2021

Fem en fredag och Valborgsmässoafton

Det närmaste vi kom Valborgsmässoafton var att få lyssna till Orphei drängar sjöng in våren från Uppsala missionskyrka idag, samtidigt som Molly ville leka.
Vi hade beställt tre rätters middag från Matsällskapet för 6 personer, Molly gillade påsarna såklart.
Vi andra, våra killar med flickvänner, njöt av antingen Carpaccio på biffrad med friterad kapris,krassemajonäs cornichoner och rödlök eller färsk vit sparris med ramslökhollandaise och forellrom till förrätt, mums så gott! Till varmrätt tog jag ett foto på den lättrimmade halstrade torskryggen på en bädd av palsternackspuré serverad med dillolja och toppas med västerbottencrisp.

Den andra varmrätten bestod av grillad oxfilé med rostad potatis  och bakad vårlök serverad med madeirasås och black garlic smör, fantastisk god! Glömde att fota!

Desserten missade jag också att få på bild! Det var pavlova med vaniljkokta hallon och lättvispad grädde för oss som åt kötträtten, den andra desserten var lyxig chokladkaka med kola och havssalt, halloncouli och lättvispad grädde. Allt smakade mycket bra. En väldigt mysig middag med nära och kära denna Valborgsmässoafton.

Fredag betyder Elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat : Kunskap!

Vad är något du håller på att lära dig?

Hm, borde bli bättre på  att läsa och lära mej alla nya riktlinjer som kommer hela tiden på jobbet...

I vilket ämne vill du förkovra dig mer?

Skulle så gärna vilja kunna flera språk, framför allt spanska!

Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?

Inte var det att jobba inom sjukvården, som barn ville jag bli bibliotekarie, älskade att vara på biblioteket! Hehe!  Eller jobba som min faster , som hade ett hundpensionat!  Men om jag får tänka om nu så skulle jag, om jag hade haft mer läshuvud, ha utbildat mig till veterinär, eller kanske skådis?

Hur får du din kunskap?

Via google! ...och på jobbet är det genom alla riktlinjer som finns via vår hemsida, och den information vi får via föreläsningar och filmer.

Vad skulle du behöva bli bättre på?

Huvudräkning vore fantastiskt att kunna! Jag är urdålig på matte!


 

10 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilket härligt valborgsfirande och maten såg smarrig ut :-)

Ja du. Jag skulle verkligen vilja lära mig spanska, men min metod att hoppas att vakna upp en morgon och kunna språket flytande, den funkar inte så bra har jag märkt ;-)

Jag ville jobba med djur vilket jag också gjorde några år innan jag omskolade mig till programmerare och sedan till ama de casa :-D

Ha en skön start på den nya månaden!

Ditte sa...

Tycker det låter som ett väldigt trevligt firande tillsammans- Och väldigt gott inte minst.
Roligt att läsa dina svar på frågorna.
Språk är jag väldigt förtjust i men det är svårt att hålla främmande språk levande när man inte har och hör det runt sig. Den lilla kinesiska jag kunde har hamnat lång inne tyvärr. Men franska och tyska sitter dock kvar och spanska tränar jag 30 minuter/dag via "Babbel". Och en del framsteg gör jag.
Önskar dig en skön första maj.
Här blir det premiär idag för "Boule & Berså" tillsammans med vänner.
kram

Guldkryckan sa...

Katter och påsar/kartonger, de är ju så underbara, fina Molly.

Oj vilka läckerheter ni fick äta där, vattnas i munnen här ju.

Nya riktlinjer kommer ju hela tiden kan jag tänka, ska sjuttan kunna hålla reda på alla dem men man får ju jobba på det.

Skulle också vilja lära mig lite spanska, snart åker man ju dit igen, kul att kanske kunna göra sig förstådd och förstå alla okvädingsord från en del av "inkastarna" till restauranger man "dissar" ;)

Ha en fin 1-Maj.

Kina sa...

Vilken läcker Valborgsmiddag ni inmundigade! Och inte minst härligt att få göra det tillsammans med de man älskar mest!
Det är inte många som blir det dom drömde om som unga, även fast drömmen kan sitta kvar länge. Men huvudsaken är att man gillar det jobb man har, för jobbet tar ju en så otroligt stor del av ens liv.
När det gäller språk så glömmer man fort om praktiken inte är regelbunden. I alla fall jag. Ha det gott!

Mrs Calloway sa...

ja, vad är det med katter och påsar?! alla katter i min omgivning är tokiga i påsar. vilken utsökt middag. har inte sett mina barn och barnbarn på evigheter. vi hoppas på sommaren. flera språk säger jag också samtidigt som jag skulle vilja utöka kunskaperna i ryska, japanska och italienska. just nu förstår jag att det egentligen var simultantolk jag skulle ha blivit

BP sa...

Maten - mums! Såååååå sugen! Och såååå smart att beställa festlig lyxmat till hela familjen. MUMS!
Alltså inte visste jag att du också är urdålig på matte. Det är jag också. Men konstig nog är jag rätt hyfsat på huvudräkning. MEN just huvudräkning är det ingen som kan längre nuförtiden, så du är i gott sällskap.
Det är ett aningen otippat steg från att vilja bli bibliotekarie till att jobba som barnmorska. Om jag ska vara ärlig så kan jag inte förställa mig dig som bibliotekarie. Dom är ju för det mesta lite "gråa" och "dammiga", och det passar inte alls in på dig;-)

Znogge sa...

Så god maten lät och såg ut och vilken trevlig kväll det blev för er. Kan tänka mig att Molly uppskattade kassarna :D Minns ju hur förtjusta våra katter var just i sådana...

Så du ville bli bibliotekarie. Ja, som barn hade man många drömmar. Däremot anar jag en fördom hos BP ;-) Vår skolbibliotekarie är allt annat än grå och dammig utan en mycket färgstark kvinna!

Kram och god 1 maj!

Freedomtravel sa...

Men så gott! Och perfekt att vissa gillar påsarna, de kan man ju tänka sig att avstå ;)

Geddfish ♥ sa...

Huvudräkning, fastnade jag för. Jo, den har jag behållit med flit. Räknar mycket i huvudet eller uppställt via papper. Tror det är bra hjärnaktivitet.
Kram!

Paula sa...

Du säger som min dotter: googlar på allt man vill ha reda på! Jag är inte riktigt där, men visst googlar jag också allt mer. Skådis behöver man väl inte läshuvud för att bli, möjligen bör man ha ett bra minne för att lära sig repliker. Veterinär är ett härligt yrke, men jag tror man måste ha ett väldigt driv för att bli duktig. Men alla hade vi ju våra drömmar, o du har ju ett väldigt givande, svårt och respekterat yrke. Men slitigt är det har jag ju förstått...
Kramen