torsdag 1 april 2021

Skärtorsdag

Påskkärringar för 100 år sedan, bilden hittade jag i facebookgruppen "Det gamla Stockholm".

 Jag måste nog inse att jag inte är 25 år längre. Klockan 05 i morse så fick jag ett blodtrycksfall eller om det var blodsockret, men matt och yr blev jag under ett av alla dessa telefonsamtal i natt, så jag fortsatte att prata med kvinnan medans jag böjde ner huvudet mellan knäna. Att träna mellan nattpassen är kanske att ta i, allra helst när man inte har ett lugnt jobb och är vaken nattetid. Otroligt fullt i natt på avdelningen, hänvisade tre kvinnor till andra kliniker, gudskelov fanns det plats i Stockholm, men det är aldrig kul att hänvisa, och en stress blir det ju. Än en gång funderar jag på vad man skulle kunna göra istället??!!

Nej, någon tur till landet blir det inte i påsk, både jag och maken jobbar, men i natt är jag ledig, likaså i morgon. Mycket mycket skönt!

Orsakullan undrar idag i sin bloggutmaning i april : 

  1. Första april idag, och skärtorsdagen dagen till ära. Vad gör du idag?
  2. Jag har sovit efter nattjobbet. Lagt in sill och vilat ,vilat ,vilat!

5 kommentarer:

BP sa...

Med andra ord avstod du från en flygtur till Blåkulla ikväll, trots att du troligen kunde tagit dig dit utan Firebolt;-)

Nej, du ser visserligen ut som 25, men du är ju lite äldre. Å om kroppen skickar ut varningssignaler så borde du nog lyssna på dom. Vad ska du göra istället?! Med din erfarenhet skulle jag föreslå en "forskartjänst" på Sophiahemmet, eller varför inte en ssk-tjänst på ett äldreboende.

PS. Den gamla bilden med påskkärringar är härlig:-) DS.

Znogge sa...

Då är det nog läge att lyssna på kroppen. Vi måste vara rädda om oss själva.

Kram

Ditte sa...

Inte alls bra vare sig det är blodsockerfall eller blodtrycksfall. Och att jäkta mellan F&S och sedan till nattjobbet tar på. Inte värt det-
Kanske dags för dig att inte jobba natt eller också att jobba mindre. Erfarenhet har du ju "milt sagt" så börja titta dig omkring.Ohc om du slutar när du är 62 med pension så kan du jobba extra det du vill och jar lust med. Det valet gjorde jag. Nu jobbar jag fortfarande, men med resor och lite när jag vill.
Var rädd o dig.
Önskar dig en skön ledig dag i morgon och med fint väder.
Kram

Ama de casa sa...

Gillar den gamla påskkärringsbilden :-)

Du måste vara rädd om dig! Ta det lite lugnare. Himla bra att du struntade i Blåkulla i alla fall.

Stor KRAM!

Guldkryckan sa...

Man får väl,som man brukar säga, lyssna till kroppens signaler, har själv varit "lomhörd" på det området i perioder, har straffat sig några ggr och har efter den sista gången "tvättat öronen" så jag hör bättre ;)

Påskkärringar fanns ju mer förr, en gammal tradition som jag rent känslomässigt har tappat helt, eller så bor jag i fel område, har inte sett mer än två under de 17 åren jag bott här.
Kanske är detta med portkoder som ställer till det ;)

Ha det fint nu, glad påsk och allt, ta hand om dig.