torsdag 29 april 2021

Rosa rosa rosa

Ingen sol och kallt i luften, men vi, jag och maken,  trotsade kylan och började fira vår lediga helg med att cykla in till Kungsträdgården för en lunch och se den praktfulla körsbärsträdsblomningen ( långt ord!) 
Så idag blir det mycket rosa blommor i bloggen!
Nyss kom ett sms från jobbet, där de akut behöver hjälp i natt, de går på knäna! Men jag har druckit öl till lunch och vin till middag, så jag kan inte åka in och hjälpa dem, usch så tragiskt att det så ofta är så här tufft på jobbet.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Om raketer tycker jag....
  2. lustigt nog så börjar just nu ett program på svt  som heter Apollo 11 och handlar om den första månlandningen! Men jag antar att Orsakullan menar fyrverkerier? Det är vackert att se på håll, men läskigt när man får dem i huvudet, minns att jag som liten flicka i Falun fick vid nån majbrasa nån raket i håret så det började lukta bränt, det var lite otäckt. En dröm vore ju att istället ha lasershower istället för den traditionella pyrotekniken!


 

7 kommentarer:

BP sa...

Åååååhhhhhh vilka härliga bilder:-) Jag njuter! Himla kul att ni för en gångs skull är synkade, med att vara lediga samtidigt alltså. Underbart! Njut precis som ni gjorde idag.

Det är fruktansvärt med att ditt jobb letar efter akut hjälp jämt. Tänkt om du ändå ställt upp - hick;-) Nej, jag skojar bara förstås. Efter tre nätter orkar du knappast en natt till. Och varför skulle du??? Jag menar om ledningen på NKS inte gör någonting åt situationen så....

PS. Innerst inne tror jag nog att du också gillar fyrverkerier under ordnade former;-) DS.

BP sa...

Svar: Hahaha! Ja, det var verkligen ett långt svar jag fick. Ett svar som innehöll så många detaljer som jag inte ens visste att de fanns om du förstår vad jag menar. Herreguuuu vad du har varit med om! Förstår nästan att du föredrar telefontjänst då, trots utskällningarna. Å tusen förlossningar - WOW! Hoppas du fick ett pris/utmärkelse, men jag tvivlar... Kram:-)

Ama de casa sa...

Oj vad vackert! Fantastisk blomning. Skönt att ni äntligen är lediga tillsammans i helgen, då ska du inte rycka in om du frågar mig, oavsett om du druckit alkohol eller inte. Fast det kanske underlättar att säga nej om du tar en hutt redan till frukost - ett tips bara ;-)

Ett av mina tidigaste minnen var när jag var fem år och pappa hade köpt ett helt gäng med raketer som var billiga på Teneriffa. När den första raketen avfyrades välte flaskan och raketen antände alla dom andra som sen for runt på golvet på takterrassen där vi stod. Jag minns att jag stod uppe på nån vattenledning och bara skrek när raketerna svischade runt fötterna. Sen dess är jag lite skeptisk mot fyrverkerier och raketer... ;-)

Guldkryckan sa...

Underbara bilder ju, får nästan lust att gå ut själv här ju...får bli ett senare projekt för mig och frugan.

Ibland är det extra bra att ta ett glas vin till maten ;)

Skämt åsido, det är en tuff bransch du arbetar i, vila nu och ha en underbar dag.

Ditte sa...

Så vackra bilder! Och perfekt att cykla in till Kungsan både för att se mer av blomningen och att kombinera med en lunch. Roligt att ni var lediga samtidigt.
Verkligen en tuff situation på NKS men ledningen kanske skulle ta och på allvar se över situationen, både bemanning och arbetssituationen/belastningen.
Önskar dig en skön fredag.
Kram

Annika sa...

ROSA ROSA ROSA!!
UNDERBART!!
Och där satt ni och lunchade och hade det toppen.
AAAHHHH!!!
Perfekt.
VET precis var ni sitter.

Helskotta vad tufft ni har på KS, och alla förlossningsavdelningar i STHLM.
Inte lär det väl bli bättring heller ...
FY fasiken alltså.

ÄLSKAR fyrverkerier!! Men fy attan att få dem på sig. Man kan ju dö. Du hade ju tur som liten som inte fick några men ifrån den "kyssen".

Läste ditt långa svar till BP hos henne!
SÅÅÅÅ intressant.
TÄNK vad mkt du varit med om, och såååå många barn du förlöst. Förstår också att det kan vara skönt att sitta i telefonen, men att det är knepigt att vara spindeln i nätet.
Jag var en sådan som kom in med pre-eclampsia och fick akut k-snitt till slut.
MEN det visste min OB.GYN (läkarna förlöser ju här) att jag led av då jag kom in. Sattes igång. Ja, jag är för alltid tacksam över läkekonsten.
Ni får ta så många hastiga beslut. Hela tiden.
Men fattar politikerna det? Nä, blir så förrrrr ....

Sus, ha en fin och bra helg nu.
Kramar!!

Ami sa...

Jag älskar rosa så jag gillar verkligen dina fina bilder. Men så trist att ni har så tufft på jobbet. Men ibland måste man få vara ledig utan att känna dåligt samvete. Kram