fredag 2 april 2021

Fem en långfredag

Ledig en enda dag denna påskhelg, och då vill jag ju bjuda familjen på middag, men inte stå hela dagen i köket och laga mat, och min man jobbar idag. Så jag gjorde det lätt för mej, beställde en påskbuffé från "Matsällskapet"Fick lägga till lite mera sill, ägg och köpte färdig Janssons frestelse, det blev hur gott som helst!

Molly gillade papperet som följde med varorna
Ledig hela dagen, så hann städa och duka i lugn och ro.Maken skulle köpa med sig en påsktårta, hade ju velat ha en med gul marsipan, men denna var färsk och mycket god också.
Som sagt, påsar och katter...
Men det är tufft med bjudningar, så man måste vila ibland!

Det blev en toppenkväll denna långfredag, och vi tävlade i Kahoot också, jättekul frågesport där man loggar in via mobilen.

Det är ju också elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat : framtiden.

1. Vad kommer du göra om två timmar? 

Klockan är över midnatt nu, så om två timmar hoppas jag att jag sover.

2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa? 

Till när jag äntligen kan gå i pension, trodde inte att man kunde längta så!!!

3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år?

Väldigt mycket, för då bör jag ha gått i pension! Nackdelen är ju att man inte har någon inkomst längre, och det kan vara nog så jobbigt med en ynka pensionspeng, men hoppas ändå att man kan spara så man kan resa, resa , resa!

4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?

Räknar ner dagarna till jag kan börja ta ut pensionspengarna, och möjligen gå ner till halvtid på jobbet.

5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?

Resa, resa, resa!!!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Långfredagen idag, firar du påsken? Ja, men inte enligt minne av Jesu korsfästelse, död och uppståndelse. Nu för tiden blir det lite av en vår-högtid.
  2. Långfredagen när man var liten var ju lång och tråkig som jag minns det. Idag är den ju inte så. Å just idag blev det en riktig påskmiddag här hemma eftersom jag och även maken jobbar resten av påsken, så något mer firande än denna påskmiddag blir det inte denna påsk.

 

9 kommentarer:

Ama de casa sa...

Smart att beställa maten och köpa färdigmat! Du behöver all vila du kan få. Mysigt med en påskmiddag - fast jag tyckte synd om dom två som inte fick nåt påskägg ;-)

Molly är bara sååå söt!

Visst längtar även vi efter att få resa, men vi har det efter omständigheterna bra och smittan är lägst i Spanien i vår region så restriktionerna har gett resultat.

Paula sa...

Så himla vackert du har dukat, som en sann konstnär! Vem känner sig inte välkommen och hedrad att få sätta sig där bland godsaker i gott sällskap? Visst är det härligt att det finns genvägar när tid eller ork tryter! Och du gör ju en välgärning när du handlar färdigmat i dessa tider. Spelet hade jag inte hört talas om, tror jag måste kolla upp.
Förstår att du med din arbetsbelastning börjar längta till mer ledig tid. Och den kommer, var så säker.
Ha en bra fortsättning på helgen, trots arbetsbelastning. Idag unnar jag mig hämtmat, en färdig påsktallrik väntar!
Kramen o nospuss till Molly

Znogge sa...

Så gott det såg ut och så smart att beställa färdigt! Det gjorde vi med och det blev hur bra som helst.

Kram och Glad påsk!

Ditte sa...

Vad roligt att samla de dina till middag och perfekt att beställa mat. Menyn såg riktig god ut. Har antecknat företaget och var in och tittade på deras hemsida så hit ska jag återkomma.
Väldigt vacker dukning med skön och i mitt tycke "lagom" påskkänsla.
Molly är ju för söt och klart att det är roligt att leka med silkespapper och påsar.Båda prasslar ju också så fint.
Vet att du jobbar men önskar dig ändå lite vila mellan varven.
Kram!

Robert W sa...

Ditt påskbord med dukning och allt ser verkligen lockande ut.

Guldkryckan sa...

Fantastisk meny där, perfekt att kunna beställa på det viset vilket vi också hade funderingar på, men vi står över denna gång, vi kunde inte besluta oss för hur vi ville ha det så det fick vara.
Fint dukat där, halva grejen egentligen ju.

Molly hade roligt och trivdes såg jag ju, härligt det också. :)

Ha en fin påskafton, yrkesmässigt också.

BP sa...

Så lika vi är - när vi tänker mat alltså. Nu har vi inga barn att bjuda, men vi körde också med färdiglagad mat från ICAs eget kök. Varför ställa sig och laga mat i timmar när lösningen finns på nätet/i butiken.
Ja, du verkar verkligen vara "fed up" med ditt jobb. Å efter allt du har skrivit så förstår jag dig helt och hållet. Å du, så dålig pension kan du väl inte få. Som pensionär spenderar med (konstigt nog) mycket mindre pengar. Speciellt kläder behöver man ju mindre. Å under det här eländiga pandemiåret har man ju inte ens fått chansen att sätta sprätt på pengarna. Så det är bara lägga på hög...

Mrs Calloway sa...

klokt att beställa mat. det sparar mycken energi. och vilken fantastisk dukning. och som sagt katter och påsar. men kolla upp hur en halvtid på slutet av arbetslivet påverkar din pension. bara en liten tanke

Kina sa...

Så smart av dig att beställe hem mat! När man arbetar så ska man göra det så lätt för sig som möjligt! Och det blev ju ett härligt påskbord, och minst beroende på den fina dukningen.
Jag gick också och räknade ner tills jag skulle gå i pension. Och jag trivdes jättebra på mitt arbete, så det berodde inte på det. Det var just det där att själv bestämma över sin tid. Jag tycker fortfarande, tio år senare, att det är jätteskönt! Ekonomiskt klarar man sig, och speciellt om man är två! Ha det gott, även om du jobbar i helgen!