tisdag 20 april 2021

Hansta naturreservat

Min man har varit ute och promenerat med sin jobbarkompis på nya marker för honom, och idag tog han med mig dit. Vi tog bilen till Akalla och Hägerstalunds Wärdshus där vi parkerade och började gå.
 
Vi såg hav av vitsippor...
...och blåsippor trodde jag, men med blad som vitsippor, kan det då vara blåa vitsippor?
Blåa vitsippor? 


Här kände jag i alla fall igen bladen och kan säga med säkerhet att detta är en blåsippa! Blomman blev dock suddig på bild.


Min man berättade att Astrid Lindgren hade ett berg här...som vi hittade...
Nog gick det uppför allt!
Astrid fick ett berg som tack för stödet för Hanstas bevarande.
Vi fortsatte gå och kom mot Bögs gård på Järvafältet
En gås av något slag...
Mest fascinerade blev vi av dessa djur med horn. Jag googlade och fick veta att detta är Highland cattle
Vi promenerade tillbaka till vår bil som stod parkerad framför denna hage med hästar. Akalla syns där i bakgrunden. Lustigt nog så sprang vi på min mans jobbarkompis och hans fru som skulle ut på samma promenad som vi just gjort!

Middagen för mej blev som vanligt massa morötter  (med keso, sallad, bönor , dressing mm)och Gustafskorv (rökt hästkött...oops!) Här kan ni läsa historien om Gustafskorven.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Senaste gången jag använde en hårddisk…eh...just nu !
9 kommentarer:

BP sa...

Här får jag följa med dig på "Memory Lane" - Böghs Gård. Där intervjuade jag ägaren i slutet av 1980-talet. Tro det eller ej. Han hade köpt en fyrhjuling från mitt dåvarande företag KGK Suzuki. Han använde fyrhjulingen för att åka runt på den enorma gården för att reparera alla stängslen som gått sönder. På släpkärran hade han såväl verktyg som brädor.

Ja, snacka om Memory Lane...

Znogge sa...

Vilken härlig utflykt i fin natur! Vädret har varit alldeles underbart här ett par dagar men ska visst bli sämre lagom till helgen...

Kram och god onsdag!

Anki sa...

Det var en härlig promenad ni gjorde ... många fina bilder blev det också!
Ha det gott!
Kram

Guldkryckan sa...

Astrid var en fin människa, så tacksam att man fått leva i denna tid och vuxit upp med hennes historier.
Härlig promenad där med grönska och vatten, det och lite djur också är ju faktiskt helt optimalt.

Ha en fin onsdag :)

Ama de casa sa...

Vilken underbar dag! Väldigt lurigt med blåa vitsippor kan jag tycka... En härlig vårdag, ja förutom morötterna då. Fast resten av middagen lät inte dum den :-)

Bögs gård och Järvafältet är mycket välbekanta trakter för mig. Vi bodde nära och cyklade ofta dit (fast då kom vi från ett annat håll där den där cykelförbudsskylten på första bilden inte fanns) och ibland badade vi i en av sjöarna. Har även ridit islandshäst där, bland annat med Anders (!) som då skulle öva inför en kommande Brasilienresa där ridning ingick i planerna.

Åh... Den som ändå fick resa igen...
Kram

Ditte sa...

Vilken trevlig utflykt! Jätteroligt att hänga med. Hanst var jag inte bekant med egentligen men nr jag lästa om Bögs gård så var vi där ibland med eleverna när jag jobbade i Bollstanäs i Upplands Väsby.Vet att jag också ridit där några gånger
Hade heller ingen aning om att Astrid Lindgren fått ett berg uppkallat efter sig här- Men väldigt fint att det blev så-
Härligt med alla sippor.
Kram och trevlig onsdag.

Susanne sa...

Vilken härlig natur och vilket blomsterhav!! Helt underbart vackert! Hoppas dom inte drabbas allt för hårt nu när det väntas snöblandat regn. Superfina bilder!

Paula sa...

Wow vilket fint ställe ni hittat! Inte nog med den fina naturen, en air av kultur (Astrid) utan dessutom fina djur. Gåsen är iaf ingen kanadagås, de enda vi har här. Highland cattle har vi i grannbyn tre kilometer bort. Snart dags att ta en tur för att kika. Då kanske vitsipporna börjat blomma där också! Trodde i min enfald att det bara fanns vita vitsippor, men vad vet jag. Kanske någon är mer kunnig än jag. Hoppas du fick en lugn natt/Kram

Freedomtravel sa...

Så fint det ser ut, bra tips!