fredag 9 april 2021

Fem en fredag


 Singelnatten på jobbet blev en lagom natt, tänkte att jag faktiskt skulle kunna jobba extra i natt, ger väldigt mycket klirr i kassan att gå in en helgnatt, men det var så mycket personal i natt, så det behövdes inte. Min man jobbar som sagt till midnatt, så jag gjorde mej en libapizza i min ensamhet.

Elisamatildas "Fem en fredag idag" med temat "Från knopp till tå"

1. Hur känns det i kroppen den här veckan?

Har varit lite trött och håglös denna vecka, men så får det vara ibland.

2. Vad gör du för att träna knoppen?

Wordfeud på mobilen! Avkopplande efter nattjobbet och bra för knoppen!

3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?

Lätt svar : Friskis& Svettis! Efter tuffa nattpass är det underbart att få träna!

4. Vad är vardagslyx för dig?

Jag har ju den lyxen att få vara ledig flera dagar på raken eftersom jag är nattarbetare, det är lyx för mej. Sover hur länge jag vill, spenderar dagen som jag vill, kanske hämtmat till middag och säger som Paula "kan sitta uppe och kuckelura hur länge jag vill". 

5. Hur känns det i sinnet om våren?

Bara bra! Vi går mot varmare tider, det gillar jag!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Har du klarat dig från covid19?
  2. Peppar peppar, ja! Men man vet ju aldrig, kanske man drabbas. Har fått en spruta av Astrazenecas vaccin, som nu är pausat för oss under 65 år...

9 kommentarer:

Ditte sa...

Lite trist att du inte behövdes nu när du hade orken till att jobba ännu en natt. Men skönt med ledighet också. Och gott med en libapizza. Vi gör dem också då och då.
Knepigt nu med vaccinet för de som är under 65 och fått A.Z. Hur blir uppföljningen? Jag fick en tid i onsdags på Sab för vaccinering men ändrad eden till onsdag nästa och går då till vårdcentralen. Vet inte vilket vaccin jag får och man lär ju inte få välja.
Kul att läsa dina svar och vad gäller svar nr 4 och 5 så stämmer de på mig. I övrigt "det beror på".
Kram! Ha det fint och njut av ledigheten.

Hanneles bokparadis sa...

gillar hösten bäst, men våren med längre dagar fint,
kram

Paula sa...

Vilken osis att du fått just det vaccinet! Jag bokade ju in mig idag och då frågades om jag tog Waran. Det gör jag inte men jag har annan blodförtunnande medicin och blöder jättelätt. Men det fanns ju inga alternativ. Men sen fick jag veta att de frågar för att sätter sprutan högre upp på dem som äter Waran så jag kanske kan be att få detsamma...
Jag förstår till fullo din energiboost du får från träningspasset efter jobbet även om det kan låta helt galet. Jag brukade simma två mornar i veckan före jobbet, gå på lunchjympa varannan dag, sen på jazzdans eller jympa efter jobbet...och mådde toppen! Men det var ju före tiden som egenföretagare. Men det du gör idag har du igen imorgon...Kramen

BP sa...

Nu är jag ju redan pensionär, så jag förstår dina känslor angående vardagslyx. Tänk om bara några år så kan du njuta av den friheten alla dagar i veckan. Å det är ingen väckarklocka som säger att du måste gå upp "mitt i natten" då du troligen lagt dig "mitt i natten" också;-)

Varmare tider - jo, det gillar jag med. Fast idag var det ju inte varmt precis, men långa dagar gillar jag skarpt:-)

PS. Min (snygga) husläkare ringde idag. Han är kring 50 och han och hans personal hade fått första spruta (AstraZeneca) för tre veckor sedan. Han hade inte fått några instruktioner från någon vad som skulle hända med spruta nummer 2. Hans förhoppning var att det blev Moderna som bara behövde en spruta, inte 2. Han Tyckte att jag helt klart skulle avvakta med vaccination. Precis som jag själv tänkte. Men både du och han är ju i en helt annan sits än vad jag är. DS.

Ama de casa sa...

Wordfeud blev jag så besatt av så jag bad till slut Anders avinstallera den på alla enheter. Haha! Jag har tydligen lätt att drabbas av speldjävulen - var beroende av Tetris på 80-talet :-D

Bra att du har fått ditt första stick!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Det verkligen himla gött att vara panschis. Innan "bävade" jag lite, för det är ett nytt steg i livet, men jag älskade ledigheten direkt och har aldrig ångrat att jag valde att gå vid 60 år redan.
Jag har också varit gympaledare en gång i tiden, utbildade mig till Friskvårdsledare uppe i Stockholm, det var genom Korpen då.

Nu får jag se vad jag får för sorts stick idag kl 14.18.
Trevlig lördag, kram!

PS jag söker upp dig på WF framöver! DS

Znogge sa...

Synd att du inte behövdes när du hade orken men samtidigt så måste det också vara skönt att vara ledig!
Så du hann få första dosen. Vad gör de med er nu? Blir det ett annat vaccin eller vet de inte?

Kram och ha en bra lördag!

Ami sa...

Härligt att du kan vara ledig flera dagar på rad.
Kram och trevlig lördag

Guldkryckan sa...

Oj, den pizzan såg god ut, krispig och god.

Inväntar ju första sprutan här men det lär ju dröja, dessutom hade jag covid i december så jag får nog vänta, men frugan borde snart få sin kan jag tycka.

Ha en underbar dag nu.