torsdag 14 oktober 2021

Ciao Italia


 Detta år har varit ett tufft år för många, även min schlagerkompis har haft det tufft, bl.a har hennes pappa gått bort i Italien, och hon hann inte vara där. Ikväll sågs vi för att planera för ESC som går av stapeln i just Italien, för visst vill vi åka dit om vi kan! Schlagerväninnan talar ju italienska också, och det underlättar ju! Sen får vi hoppas att min operation har blivit gjord innan maj månad.

Nåja, lite måste man våga för att vinna, nu är hotell bokat (avbokningsbart) och minsann börjar det bli slutsålt på den punkten, många ESC fans har ju väntat i två år nu. Nu är flyg beställt också, biljettpriserna är ju på väg upp även där. Så nu hoppas vi att allt klaffar som vi vill, det vore ju himla trevligt. Så nu ska vi bara få vara lediga från våra jobb också, och få biljetter till evenemanget!

Orsakullan undrar idag :

  1. Räkmackans dag, då gled du på en räkmacka...
  2. ...kanske det var när jag kom in på barnmorskeutbildningen på första försöket, hörde nämligen av mina kurskamrater att de sökt en himla massa gånger utan att komma in, men till min fördel var ju min arbetslivserfarenhet och att jag nog kom in på andra urval.

9 kommentarer:

BP sa...

Snacka om framförhållning och tur, eller rättare sagt skicklighet. Ni har jobbat på bra ni två:-)

Tragiskt såklart att schlagerväninnans pappa gått bort, men så himla roligt att hon kan glädja sig åt bokade biljetter. Hoppas verkligen att det går vägen för er två och att du får in öronoperation gjort innan. Håller tummarna hårt!!!

Tror nog att du är den bästa barnmorskan i hela världen. Okej då, i Sverige då. Är även säker på att du är hur bra som helst på ditt "nya" jobb också:-)

Ama de casa sa...

Tråkigt för din Schlagerkompis att pappan gick bort och att hon inte kunde resa dit för att ta farväl. Men jag hoppas innerligt att ni båda kommer iväg till Italien när det är dags och att ni kommer över biljetter. Håller såklart tummarna för att din operation är överstökad vid det laget.

Himla tur att du kom in på utbildningen direkt! Tur för dom som du har hjälpt alltså, för din del var det inte tur utan skicklighet som gällde :-)

Znogge sa...

Så tråkigt med väninnans pappa men desto roligare att ni har en schlagerresa att se fram emot! På tiden att ni får till en sådan.

Ibland ska man ha tur men utbildningen hade tur som fick dig också.

Kram och god fredag!

Ami sa...

Så tråkigt med väninnans pappa!
Men jag håller tummarna att ni kommer dit som planerat!
Kram

Guldkryckan sa...

Hoppas verkligen allt går vägen nu, visst måste man ligga lite före i planeringen, är hotellrummen slut så är de ju slut när det är dags.
Alltid trist när någon går bort, att inte kunna vara med är ju sorgligt.

Räkmacka är ju fint, både bildligt och rent praktiskt ;)

Ha nu en fin fredag.

Annika sa...

ja, vilket år det varit.
En jättegod väns (svenska som bor här i Nova) pappa hemma i Sverige dog under pandemin av en hjärntumör. Det gick så fort allting. Men min kompis kunde inte åka hem, varken för att säga farväl innan han dog eller på begravningen. Det var i förra våren detta skedde. När allt var som värst och man avrådde resor totalt..
Känner för din kompis.
USCH.
Att tvingas vara med på sin älskade pappas begravning via länk, inte roligt ...

MEN, jag är glad att ni planerat att åka till Italien i vår. Jag tror nog ni kan åka, absolut!!
Där har du ngt att se fram emot.

Kramar från mig!

Hanneles bokparadis sa...

Hemköps räkmacka var helt ok, men visste inte att det var dag för det... Det har inte varit lätt att planera (hade "turen" att få jordfästa min 90-åriga pappas urna i Finland precis innan gränserna stängdes, och fick med mig mitt äldsta barnbarn, och hon fick se lite av mina rötter)

Paula Merio sa...

Jag förstår till fullo er glädje att kunna planera för nästa års festival!

Ditte sa...

Hoppas och önskar att allt går vägen. Men friskt vågat är hälften vunnet. Så roligt för er att vara igång med planeringen.
Stor kram
Och du! Räkmackor som är gjorda på tunt mörkt rågbröd med mängder av handskalade räkor äter jag gärna.