måndag 18 oktober 2021

Glad Måndag

Fina minnen dyker upp på facebook, för 10 år sedan överraskade vi svägerskan som firade sin 70 -årsdag i Venedig ( ja, nyligen fyllde hon 80 år , tiden rusar fram!)
 
Alla hennes syskon med partners hade tagit sig till Venedig och vi klädde ut oss och sjöng svenska sånger till födelsedagsbarnet, som inte på en gång förstod att det var vi, en underbar överraskning som jag tror att vi alla sent ska glömma, och vilka underbar dagar vi fick i Venedig, minns att det var sommarvarmt även där (liksom i Berlin några år senare).

Solen skiner även här idag, dock är det inte så mycket värme i luften, + 7 grader, men visst kan jag ta cykeln till Stinsen och köra mitt jympapass som vanligt, sen får maken hämta upp mej och cykeln för vidare transport till jobbet!  En glad måndag får man väl säga, temat som Carita håller i.

Orsakullan undrade igår : 

  1. Nationella mag- och tarmdagen. Hur är det med tarmen?
  2. Jotack, helt okey, tuffare var det för min son som för några år sen fick en kronisk diagnos vad gäller tarmarna, men mår bra idag!
  3. Idag undrar Orsakullan: 
  4. En film jag sett mer än två gånger:
  5. Det måste vara "Sound of music", det var den första filmen jag såg på "kvällsbio" i Falun..och blev helt tagen, så den har jag sett flera gånger. En ny uppsättning på Stadsteatern av just "Sound of music" går ju nu, måste kolla in den om det finns några biljetter!!!

9 kommentarer:

Jossus Travelpics sa...

Åh Venedig, vilken perfekt plats att fira födelsedag i. Och maskerna är ju så fina.

Geddfish ♥ sa...

Ett glatt måndagsminne!
Jodå, sådär kunde vi göra förr, överraska utklädda, haha, sååå kul!
Nu är min Batavus i form igen efter tre operationer så han ska få jobba åt mig ikväll.
Önskar dig en fin kväll och bra arbetsnatt. Kram!

Znogge sa...

Wow, vilket härligt firande av svägerskan och Venedig är verkligen en fin stad! Kan tänka mig att det tog lite tid innan polletten trillade ner.

Kram och glad måndag!

Ditte sa...

Vilken överraskning för svägerskan! Och himla roligt för er alla att samlas i vackra Venedig. Kan mycket väl förstå att svägerskan inte kunde förstå vilka ni var. Kul!
Skönt med sol i Stockholm och visst piggar den upp trots att det inte är så många grader.
Lycka till med gympapasset och även att det blir en bra jobbnatt.
Kram

PS Vad gäller film så har jag nog både sett Mamma Mia minst två gånger som film och ett antal gånger på olika teaterscener. Även broarna i Madison County har jag sett ett par gånger. Troligen även en gång "Sound of Music. Såg den en gång på Göta Lejon med Carola och Tommy Körberg.

BP sa...

Venetianska masker är ju världsberömda och börja de bäras redan under 1300-talet. De är riktiga konstverk och säljs ju även idag fortfarande i välsorterade butiker även utanför Italien. Svindyra är de också;-) Så ni var helt rätt ute där i Venedig.

Nej, varmt var det verkligen inte idag, förutom på min balkong förstås. Eloge att du cyklar i kylan!!!

Ama de casa sa...

Vilka härliga minnen och vilken underbar överraskning för svägerskan! :-)

Jodå, idag mår även mina tarmar bra. Annat var det för ett par år sen då dom liksom hängde utanpå...

Jag tror faktiskt att Sound of Music var den första filmen jag såg på bio, har sett den flera gånger sen dess. Sen har jag ett stort gäng andra filmer som jag har sett ännu fler gånger, som Life of Brian och Allt eller inget (The full Monty).

Hoppas natten har varit bra!

Ami sa...

Vilket underbart firande. Förstår verkligen att hon blev överraskad.
Kram

Guldkryckan sa...

Är ju kul att överraska någon på det viset, har varit med om det själv ett par gånger när man hyr en buss ner till någon som fyller år, fast Venedig har vi aldrig tagit oss till, har bekanta som säger att där är jättefint och rått oss att ta en resa dit, nån gång kanske det blir av.

Finns ju en och annan film man valt att se flera ggr då de är så bra.
Sound of music har jag nog bara sett en enda gång, lite småmysig film om jag minns rätt, frugan gillar den.

Ha en fin tisdag nu.

Annika sa...

Åh vilket härligt firande!
Av bästa sätt!!
Har sett så många filmer om och om igen.
Sound of Music är en av dem, liksom When Harry Met Sally och många fler.
Kramar!!