fredag 15 oktober 2021

Fem en fredag


 Idag var det dags för en lunch med min kompis Y, det var så länge sedan vi träffades, trots att vi bor så nära varandra. Det blev en god lunch på Thelins som ju ligger alldeles i närheten, vi pratade så mycket att mitt kaffe blev kallt! 

Elisamatildas "Fem en fredag" har idag temat : Planering!

1. Vad har du på agendan idag?

Lunch med Y, vilket var sååå välbehövligt och mysigt. Ikväll blir det champagne med maken som också är ledig, det är ju Champagnens dag idag, tredje fredagen i oktober!


2. Vad har du fått boka om i veckan?

Ingenting, denna vecka har gått planenligt, och faktiskt har jag hunnit med att träffa flera vänner denna lediga vecka, och ett besök hos min hörselpedagog, är riktigt imponerad av mej själv!

3. Vad vill du stryka i helgen? 

För en gångs skull har vi inget inbokat, min man och jag jobbar ju en hel del helger, så de lediga helgerna blir lätt uppbokade , men som sagt, denna helg kan vi fylla med vad som helst!

4. Vad har du på planeringsstadiet?

En resa som snart kommer upp!

5. Hur planerad är du vanligtvis?

Är inte den som planerar så mycket, eller vänta, om man tittar på vår almanacka så är det jag som planerat in allt som står där, oops, kanske planerar jag mer än vad jag tror?

Orsakullan undrar idag : 

  1. Nu när mörkret fallit på, bär du reflex?
  2. Ja, har en reflex som sätts runt armen, och när jag cyklar har jag en reflexväst.
  3. Ha en trevlig helg! 


14 kommentarer:

Robert W sa...

Visste inte att det är champagnens dag. Nåväl, jag sitter ensam här så då är det inte riktigt läge för champagne. Jag tar en starköl och kanske en whisky lite senare :)

Hanneles bokparadis sa...

så god lunchen ser ut, nu har jag fyllda paprikor i ugnen... min almanacka är ganska tom, trivs med det.

BP sa...

Den där salladen ser väldigt nyttig ut måste jag säga. Å champagnen är ju perfekt för att fira att ni båda två är lediga för en gångs skull. Njut!
Skoj med en resa i det svenska höstmörkret. Gissar på betydligt varmare och ljusare breddgrader;-)
Egentligen är ju halva livet (minst) en planeringsfråga, speciellt i ert fall, så ni båda jobbar skift. Tror att ni är så illa tvungna att planera mera än vi som jobbar dagtid - eller är pensionärer.

Bokdamen sa...

Trevlig lunch, låter som en bra dag och kul med resa att se fram mot.

znogge sa...

Hade ingen aning om att det är champagnens dag i dag. Själv sitter jag med en kall Pepsi max men det är bubbel i den med så det går bra :D
Så mysigt att ha en resa att se fram emot och att längta efter för det är vi inte bortskämda med. Vi åker på spa om två veckor och det känns helt fantastiskt faktiskt.

Kram och god fredagskväll!

Helén sa...

Jag tror nog många av oss planerar mer än vi tror men det går på rutin så vi inte tänker på det. Så härligt det låter att ha en resa att se fram emot.

Paula Merio sa...

Missade champagnens dag, tror inte jag druckit "äkta" champagne sedan 90-talet! Så ni planerar en resa, ja jag är inte förvånad, vet att du längtat, skönt att sånt är möjligt igen. Man behöver förstås ha lite koll vilka länder som ligger risigt till med pandemin.
Helgkram!

Janerik Sundh sa...

Champagnens dag, attan vi drack Cava före maten ikväll.
Men, jag lärde mig av en sommelier på PM & Vänner att uppskatta Cava. Kan det vara Turin och Esc du planerar för?
Hoppas det fungerar med både resan och hörseln då.

Kina sa...

Det är härligt att träffa vänner som man inte sett på ett tag. Tänk så mycket prat som kommer ut! Jobbar både du och din man helger så måste det vara skönt att bara vara ni en helg då och då. Spännande att se vad ni planerar för resa! Ha en riktigt sköööön helg!

Mrs Calloway sa...

lunchen ser god ut. trevligt att träffas och prata. planera resa är alltid så kul. missade champagnens dag, men det kan väl bli vid senare tillfälle. det blev en GT istället

Ditte sa...

Vad trevligt med en lunch med väninnan och att det kunde bli av.
Kul att läsa dina svar. Och det är ju champagnens dag så klart det måste det ju bli det. Blev det här också.
Vad fint att ni har en ledig helg tillsammans och kan se vad ni har lust med.
Vad roligt med en resa! Heja!
Önskar dig en skön helg.
Tankar och en varm kram

it_is/Anette sa...

Hade gärna firat champagnens dag med lite bubbel i glaset, men tyvärr så får det vänta, jobbar. Ha en fin helg

Anki sa...

Lunch med väninnan och champagnens dag ... och så tankar om en resa! En bra fredag med andra ord!
Önskar dig och maken en fin ledig helg!
Kram

Ama de casa sa...

Trevligt med en lunchdate! :-)

Haha! Så himla passande att vi tog champagnen som jag fick i födelsedagspresent till löjrommen igår. Helt oplanerat, då jag hade missat att det var den temadagen. Lyckades ju också med konststycket att äta en kanelbulle på kanelbullens dag då vi råkade hamna på IKEA just den dagen. Eller råkade... Själva IKEA-besöket var inplanerat i resrutten, men att det skulle sammanfalla med kanelbullen, det var bara en lyckträff :-)

Härligt med en resa på gång, men det är lite lurigt att inte berätta vart du ska. Klipphängare gillar jag inte riktigt... ;-) :-D

Ha en fortsatt härlig och oplanerad helg!
Kram