onsdag 13 oktober 2021

Onsdagsdepp

En deppig dag trots att solen sken, känns helt overkligt att Molly inte bor här längre! Vad har vi gjort tänkte jag i morse när jag vaknade, men jag vet att det blir så mycket bättre för henne att kunna gå ut!

Innan det var dags för IW på F&S så cyklade jag till Trafikverkets kontor i Sollentuna där jag kunde fotografera mej för att förnya mitt körkort som går ut här i november. Cyklade förbi Lindex i Sollentuna centrum där jag köpte mej en mössa innan jag cyklade vidare till Friskis, det börjar bli kallt ute nu!

Haft lite sms-kontakt med Mollys nya ägare, det ska ju göras lite ägarbyten och sådant då hon ju är chippad. Fick ikväll denna bild, lilla gumman, hon är lite försiktig skrev nya husse, men börjar acklimatisera sig. Som sagt, det blir nog bra, men känns i hjärtat!

Orsakullan undrar idag : 

  1. En bok jag läst men inte rekommenderar.
  2. Den bok jag minns att ingen i bokcirkeln gillade, och såklart var det den bok som jag föreslagit att vi skulle läsa, det var : "Älskade syster" av Joyce Carol Oates. Gillade ju hennes bok om Marilyn Monroe som heter "Blonde" (den rekommenderar jag!), men ack va vi blev besvikna på "Älskade syster"...
  3. annandag jul 1996 påträffades den sexåriga barnstjärnan och skönhetsdrottningen JonBenét Ramsey mördad i källaren till familjens hus i Colorado. Mordet visade tecken på sexuell brutalitet och fallet väckte enormt mediaintresse. Hur kunde någon förgripa sig på den lilla flickan och lämna henne att dö, när resten av familjen sov några våningar ovanför? Fallet, som har kommit att bli ett av de mest omtalade i USA, är fortfarande olöst.
    Joyce Carol Oates ger i romanen Älskade syster sin version av de brutala händelserna och den fullskaliga mediacirkus som följde. Genom brodern Skylers ångestfyllda anteckningar tio år efter mordet berättas historien om en dysfunktionell familj besatt av skönhet och pengar. Här heter den lilla flickan Bliss Rampike, och hon blir i allt för unga år hårt drillad till att bli isprinsessa, en liten uppsminkad skönhetsdrottning på is. En morgon i december är Bliss försvunnen. Under natten har snön fallit, men det finns inga fotspår utanför huset – trots det hittar man ett brev där det står att dottern blivit bortförd. Polis tillkallas, men snart hittar man Bliss i husets pannrum, mördad och utnyttjad, till synes utan att övriga familjemedlemmar märkt något. Älskade syster beskriver en värld där småflickor inte får vara barn och där tabloiderna utgör verkligheten. Liksom i Blonde (2001) där Oates beskrev den olyckliga Marilyn Monroe, tar författaren en verklig händelse och ger den sitt eget tänkbara slut.

 I morgon är en annan dag....då ska vi titta lite närmare på vart ESC ska gå av stapeln nästa år!

9 kommentarer:

Ditte sa...

Förstår verkligen att det blev en deppig dag när Molly inte fanns på plats. Och visst känns det tomt efter henne. Men på sikt blir detta bra.Fint att få en liten rapport från de nya ägarna. Och fint för henne att kunna röra sig ute. En fin bild på Molly.
Kan tänka mig att en mössa kan behövas om du ska cykla.
Har läst "Blonde" som jag tyckte om men har inte läst "Älskade syster". Kanske ska avstå den.
Kram!

BP sa...

Klart du saknade Molly som ju ofta slank in i ert sovrum och njöt av att ligga i din säng och gosa, medan du bara ville sova.
Jättekul att du har kontakt med den nya ägaren. Hoppas verkligen att hon snabbt acklimatiserar sig. Men det är klart - det tar ju några dagar att "hitta rätt".
Å du - det är nära noll grader ikväll - burr, burr.

PS. Inte visste jag att Trafikverket hade ett kontor i Sollentuna. Tack för det tipset. Mitt körkort går inte ut förrän 2025, men ändå;-) DS.

Geddfish ♥ sa...

Torsdagskram! Ville bara skicka den, snart sticker jag iväg!

Znogge sa...

Förstår att det känns deppigt minst sagt och som jag skrev i min förra kommentar vet jag inte om jag hade klarat det. Så blödig är jag. Hoppas att hon acklimatiserar sig snart men för en del katter kan det ta lite längre tid.

Även om man blir besviken på en bok kan den ändå vara intressant att diskutera.

Kram och god torsdag!

Ama de casa sa...

Förstår att du saknar! Men jag tyckte du fattade helt rätt beslut å Mollys vägnar. Hon ser lite försiktig ut där på bilden, men hon kommer nog snart att bli sitt vanliga livliga jag igen i sin nya omgivning.

Här i Spanien måste man göra (en mycket enkel) syn- och läkarundersökning samt en "uppkörning" a la modell "tv-spel". Väldigt bra tycker jag, berättade om det här:

https://amacasa.wordpress.com/2016/07/02/ama-klarade-uppkorningen/

Undrar om jag gör om det hela 2026 eller om jag beslutar mig för att skaffa nåt annat sorts leg :-)
Kram!

Guldkryckan sa...

Det är ju inte roligt att behöva lämna bort en fyrbening som ju är en familjemedlem, men man måste ju göra det man måste, nu får hon gå ut, men deppigt förstår jag att det blir.

Den boken låter ruggig, tror att många inte gillar den för att den kanske kommer för nära, samhället har ju blivit avskyvärt, fast det kanske var likadant förr inom det området, jag vet inte.

Ha nu en fin dag trots allt angående Molly.

dianasdrömmar sa...

Förstår att det känns deppigt<3 kram

Annika sa...

ÅÅÅ vad jag fattar att du saknar. Att det känns ända in själen.
Sen att se Molly sitta där och vara lite på sin vakt ...
ÅÅÅ.
Men ni är ju så fina som inser att Molly måste få vara ute ibland också.

JÖSSES vad jag minns dramat med JB Ramsey, bodde ju i USA då. Vilket mediepådrag det var, och familjen i skottgluggen.
Än är ju det mordet inte uppklarat.
JCO skriver bra, det gör hon. MEN jag förstår ju att just denna bok var tung att läsa. Jag har inte läst den.

Stora kramar från mig!!

Paula Merio sa...

Men oh, så jag känner med dig, man kan ju inte förklara för ett djur varför man fattar beslut att lämna djuret för ett annat hem. Och att det är det bästa för djuret...Men tag det lugnt, du ska se att det blir jättebra. Nu är ju inte årstiden den bästa för att bli utekatt, det viktiga är ju att hon blir bekväm i nya hemmet och eftersom de verkligen ville ha henne så blir det bra! Tro inget annat. Men du har ju henne i ditt hjärta ändå...