tisdag 21 juni 2022

Ljusa nätter...


 En varm solig dag, och ärenden har uträttats med cykel och ikväll när min man kom hem från jobbet så blev det en tur till ICA Maxi för att handla till  min syster som fyller år i veckan. Förutom mat så köpte jag frimärken till henne, hon gillar att skriva brev, men jösses vilken chock jag fick när jag för två kartor fick betala 260kr, det var visst ett tag sen jag köpte frimärken! Köpte även nikotintabletter till henne, det är ju alltid bra att dra ner på rökningen. 

Orsakullan undrar idag : 

  1. Sommarsolståndet, hur känns det?
  2. Underbart...årets längsta dag och kortaste natt!
  3. På SMHI kan man läsa: 
  4. Vid sommarsolståndet blir det aldrig riktigt beckmörkt någonstans i Sverige eftersom solen bara är en bit under horisonten i nordlig riktning. Under natten råder skymning, som övergår direkt i gryning.
  5. Att jobba natt på sommaren är en njutning, för det blir ju nästan inte mörkt. Lite synd att min semester börjar nu, när jag börjar jobba igen i mitten av juli ,så är det ju lite mörkare igen på kvällarna.

7 kommentarer:

BP sa...

VA!!!! Har inte köpt frimärken på år och dag. Har massvis med "gamla" frimärken kvar, och de få gånger jag skriver brev/kort använder jag dom. Det gäller egentligen bara julkort som jag använder frimärken till...
Bra försök med nikotintuggummi. Hoppas det funkar för henne.

Håller helt med dig om sommarsolståndet. Njuter för fullt! Gör du det också! Det är ju ett tag till mitten av juli;-)

femfemman sa...

Oj! Det var en höjning. Verkar som om allt blir dyrare just nu.
Har ju ingen nytta av allt ljuset... vore bättre om man kunde spara lite..tre timmar på morgonen och två på kvällen... och använda till vintern. Men det går ju inte...😊☀️ Ha det fint! Kram

Äventyret framtiden sa...

Det kostar att sända brev och kort nu för tiden, har konstaterats. Synd nog för det blir allt mindre av handskrivna brev och hälsningar ändå. Det är roligt att få ett mera personligt meddelande av något slag. Fast jag är som övriga världen, skriver det mesta genom de digitala möjligheter som ges.
Hoppas nikotintuggummi blir en bra hjälp.
Trevlig onsdag önskas!
Kram

Ama de casa sa...

Dom gånger vi behöver använda oss av snigelposten nuförtiden så går vi alltid till postkontoret, betalar portot och tittar sen att försändelsen faktiskt hamnar i lådan. Men tacka vet jag dom elektroniska mejlen!

Fina frimärken du hittade till syrran även om dom var lite dyra :-)

Kram

Anna i Portugal sa...

Oj portot har verkligen höjts rejält! Hoppas du kan njuta rejält av de ljusa nätterna även på din semester.

Ditte sa...

Visst är det behagligt med dessa ljusa nätter och de soliga dagarna.Och lite synd att du nu har semester men det är ju ganska ljust nattetid även när du börjar jobba igen.
Ja, frimärken har stigit i pris så fint att du köpte till din syster så hon har hemma och kan skriva kort och brev.
Fint att ni också kan hjälpa henne och handla och lite extra till hennes födelsedag.
Önskar dig en bra onsdag.
Kram

Annika sa...

DAMN, inte heller jag har köpt frimärken på år och dag. MEN ja, det är verkligen dyrt!
GULP!!
Ja, njut av era vita nätter nu. Ljuvaste ljuva!!
Kram!