lördag 4 juni 2022

Wärdshuset Ulla Winbladh

Tänkte inte alls på att det var Stockholm maraton idag i stan,  bussar i innerstan och spårvagnar var inställda, till på köpet så var det linjearbeten på vår pendeltågslinje, och jag hade bokat bord på Wärdshuset Ulla Winbladh på Djurgården. Men vi var ute i god tid, och mötte även upp yngsta sonen som följde med. Lilla familjen är sjuka alla tre och stannande hemma.
Vi tog helt enkelt en promenad från Kungsträdgården till Djurgården. In till stan kom vi via buss och tunnelbana från Solna centrum, gick jättebra!
Det var första gången jag besökte Ulla Winbladh, vet att denna restaurang också är vinnare av "Bästa samtalsvänliga restaurang 2021" på stiftelsen : matro.nu, så det var verkligen dags för ett besök.

...och vi blev inte besvikna, det vackra vädret gjorde också att vi kunde sitta ute och äta. Bra service och bra mat, en toppenkväll!
Vi började med en läskande Aperol Spritz efter vår promenad till Djurgården.
Jag tog en god matjesilltårta till förrätt, den var ljuvligt god!

...och för ovanlighetens skull blev det inte fisk utan Hjortköttbullar med svampsås, potatispuré och gelé, smakade helt okey, blev proppmätt!


Sen kunde vi sakta gå in mot stan igen i ett försomrigt Stockholm, vi fick en heeelt underbar dag och kväll i stan! Så mysigt att få rå om yngsta sonen en hel dag, som också hade presenter med sig till oss, maken har ju fyllt år, och så tänkte han på mej på mors dag, så fint!


 

7 kommentarer:

BP sa...

Vilken härlig dag! Perfekt tajming och verkligen tur att ni tog är in till stan med alla avspärrningar på grund av Stockholms Maraton.
Maten får det att vattna i munnen på mig - dregel, dregel!!!
Senast jag/vi besökte Ulla Winbladh var nog i början på 1980-talet. Ooooops jag vet. Men himla kul att den kultiga restaurangen finns kvar:-)

Ama de casa sa...

Vilken härlig dag och kväll! Synd bara att lilla familjen var sjuka. Hoppas dom kryar på sig snabbt!

Ha en skön söndag!

femfemman sa...

En fin dag! Och ibland kan det vara gott att rå om en i taget... Matjessilltårta ser väldigt gott ut!

Ditte sa...

Vilken skön dag! Och ett besök på Ulla Winbladh brukar bli bra. Har varit här en del förr, men nog dags igen för ett besök. Miljön lockar ju också. Härligt att kunna sitta utomhus. Och det blev ju en rejäl promenad.
Trist att lilla familjen är sjuka men ni får ta igen det senare.
Mysigt att ha med yngste sonen och extra roligt att bli överraskad av paket.
Önskar dig nu en skön söndag. Och vädret ser ju verkligen lovande ut.
Kram

Äventyret framtiden sa...

Den sista bilden är outstandig, fy bubblan så vacker den är med all denna blomsterfägring. Stockholm levererar verkligen och du hjälper till.
Ulla Winblad har jag bara gått förbi någon gång nu och då men nästa gång när jag hälsar på barnen så ...plötsligt händer det! :) Tack för tipset.
Härligt att ni fick rå om varandra yngste sonen och ni båda! Krya på sig till lilla familjen förstås!
Skön söndag önskas!
Kram

Paula Merio sa...

Ni ska då alltid vara värst i Huvudstaden, så även med blomsterfägring! Men visst är det vackert,även om färgerna inte är helt samstämmiga, tihi
Matjestårtan ser kanongod ut, hur var det med ljudnivån då? Fick en nostalgikick av marathonloppet, vi var alltid ute och kollade förr om åren. Och så snöpligt att dom blev dirigerade till fel bana på slutet i år. Någon koktmaskin ska man inte, de verkar mest krångla. hur vore det att bytta ut den mot en kastrull kanske?, ler
Kramen

znogge sa...

Vilken härlig dag och så god mat. Själv har jag aldrig varit där men bara hört gott om maten.
Skönt att ni kom fram som planerat :D

Kram