fredag 8 juli 2022

Fem en fredag

Jodå, det blev en joggingtur innan frukost, känns alltid skönt efteråt! 
 
Klematisen blommar så fint…

Njuter vidare på landet, läser, vilar…

Fredagsdrinken är nu på gång, vi har väntat på regn hela dagen, men än så länge har det kommit bara några droppar.
Nu är det dags för elisamatildas fem en fredag som idag har temat : Dubbelt upp. https://www.elisamatilda.se/
1. Vad har du två av , för att du alltid tappar bort den ena? 

Hm, vi köpte en till bluetooth -högtalare då vi alltid glömde den lilla Bose micro högtalaren varje gång vi skulle ta den med oss när vi reser. Nu har vi en här på landet, vilket vi glömde bort, så i packningen la vi ner den nya , nu har vi två högtalare på landet! 

2. Vad har du inte som du istället lånar från någon? 

Vi har inget tält, och tror att sovsäcken knappt håller ihop som jag köpte nångång på 80-talet, men det är ingen större risk att jag skulle behöva ett tält eller en sovsäck! 

3. Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra? 

Blir samma svar som Elisamatilda: min dator, den har också några år på nacken, men funkar okey. 

4. Vad är något du har på flera ställen? 

Mobilladdare! 

5. Vad är något du gärna vill ha det senaste av? 

Visst är det kul om man skulle ha råd att köpa den senaste IPhonen , men jag är nöjd med min nuvarande, det är när batteriet inte håller så länge som jag börjar fundera på en ny! 


14 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Nöjd att vi bor året om i vår "sommarstuga", nära havet, skog, åkrar, en kvart med buss till Göteborg... smart att låna saker man använder sällan.

Violen sa...

Tält och sovsäck är ingenting jag äger men om det kniper kan jag låna av vår son. Att byta dator ger en massa bekymmer i början men kan vara värt besväret. Jag föredrar en stationär dator, är kanske lite efter min tid.
Ha en skön fredagskväll!

BP sa...

Grattis att du klarade dig utan regn. Det gjorde inte vi i Täby. Men i vanlig ordning skiner solen efter klockan 18...
Konstigt nog byter jag min iPhone först när man inte kan uppdatera operativsystemet längre. Så gjorde jag förr i alla fall. Men dagens mobiler sägs ha en livslängd på max tre år. Min nuvarande är drygt ett år gammal...
Mobilladdare har jag också på fler ställen.

znogge sa...

Trist att mobilbatterier tappar kapacitet så snabbt som de gör. Egentligen tror jag att telefonen håller längre än vad vissa delar gör... Min iPhone har ett par år på nacken men den får hänga med ett tag till. Sovsäckar hade vi förr men var de är nu står skrivet i stjärnorna...

Kram och god kväll!

Anonym sa...

Nä, det där med tält och sovsäck, det lär nog vara ett passerat kapitel. Barnbarnen får ta tältet... men kan vänta tills nästa sommar..
Får nog se till att skaffa ytterligare en mobilladdare också.
"Duktig" du är som springer. Har inte klarat det på många år. Ajaj.. I knäna... ajaj i ryggen
Men det funkar med promenad oxå... Kram Anna-Lena

Bokdamen sa...

Tält kan ju vara en grej att låna. Inte tältat sen bandomaren. Mobilladdare har jag också flera, minst tre fyra. Ha en fin helg!

Ditte sa...

Sköna dagar på landet låter det som och ser det ut som.
Kul att läsa dina svar.
Bättre med två högtalare än ingen alls. Sen ska de ju hem också...
Och visst är det bra med eluttag och mobilladdare.
Tänkte också på detta med ny mobil men tyvärr är ju batteriernas hållbarhet lika dålig på alla.
Jag använder ju oftast någon av mina kameror till bilder så mobilen kamera duger bra. Har satsat på en bra och lätt Mac Book som ofta är med mig och som jag alltid bloggar ifrån.
Önskar dig en skön helg.
Kram

Mrs Calloway sa...

har endast en mobilladdare och en datorladdare. och jag måste ha en ny iPhone för den gamla är för skröplig. så otroligt duktig du är som springer före frukost! trevlig helg!

Anna i Portugal sa...

Förr köpte jag ny telefon vartannat år, men sen hände något inom mig där jag insåg att alla dessa köp var helt onödiga. Nu har jag den senaste iphonen, men det var dags att byta och det lär dröja innan jag gör det igen.

Helén sa...

Mobilladdare behöver man flera av, man vill kanske ladda telefonen på olika ställen eller ta med en om man ska bort någonstans. Jag gick själv och tänkte på mitt jättestora gamla tält som jag lämnade hos exmaken när jag flyttade och funderar på om jag ska kolla om jag kan få tillbaka det. Men jag tror iof att risk är liten att jag kommer att använda det😊

Äventyret framtiden sa...

Jag stänger av min mobil till natten och lägger den på laddning så den är lika pigg som jag när vi vaknar följande morgon. Fast ibland behöver den få lite laddning även dagtid, tex när dottern och jag har pratat med varandra länge länge ;)
Ni bor så ljuvligt på sommarstugan! Och de där rosorna, klematisen och och...
Fortsätt njuta!
Kram

Paula Merio sa...

Jag bytte batteri till min gamla iphone o nu är jag jättenöjd, ett tag. Bluetooth har jag aldrig haft....använder inga högtalare alls. Jag tror att glamping skulle passa er perfekt, o då behöver man bara ha med sig tandborsten!
Lördagskram

Guldkryckan sa...

Sådana där högtalare är bra att ha flera av, har bara en här men jag lyssnar ju inte så mycket på den längre så jag avvaktar nog med en till.

Har en sovsäck i "prepperskåpet" inför kristider, det lär nog dröja innan det blir kris, hoppas jag, men det är ju bra att ha en liggande.

Inväntar också att batteriet ska "dimpa" ordentligt innan jag köper en ny, fast kameran börjar bli lite gammal, de nya är mycket bättre.

Ha en fin kväll nu.

Birgit sa...

Det är alltid kul med nya mobiltelefoner, men man kan ju inte köpa den senaste jämt. Det blir lite dyrt och man får köpa en ny en gång i kvartalet ungefär.