måndag 18 juli 2022

Mjukstart?

Sedär, ett minne kommer upp från sommaren 2017 då vi åkte på kryssning, i morgon är det dags igen! Maken har ju fortfarande semester!

Första natten på jobbet efter semestern på den nya avdelningen gick väl skapligt, trots att jag fick vara koordinator och då även få ta alla samtal från förlossningen och utifrån ( förlösta mammor som ringer om olika problem med barnet eller dem själva) . Men vi hade en full avdelning, med flera rum stängda pga personalbrist, så vi kunde inte hjälpa förlossningen i natt. Natten var i alla fall okey, men någon barnmorska som skulle lösa av mej klockan sju i morse kom inte! Inte förrän vid 08-tiden kom en barnmorska, och jag kunde inte gå ifrån avdelningen tidigare då jag var den enda barnmorskan på plats, de andra som blev avlösta i morse lämnade över till sjuksköterskor som nu BB är bemannat med då det är brist på barnmorskor! Vilket strul, men jag började ju mjukt med bara en natts jobb, så nu är jag ledig igen till nästa helg, mitt öde i sommar- att jobba bara helger- men är sjukskriven 50%, så det går ingen nöd på mej. Med hörseln funkade det skapligt, telefonen funkar tack vare streaming via blutooth till mitt ci-implantat, och ibland får jag be patienter upprepa vad de säger på rummen , men det är inget större problem.Efter ett par timmars sömn så hade jag nu ikväll tänkt gå ut på en kortare promenad och få lite luft, då började det spöregna precis när jag tänkte gå ut...

Orsakullan undrar idag :

Berätta om ett ljus…

Ett ljus i mörkret i morse var när jag äntligen efter elva timmars nattarbete blev avlöst av en barnmorska och jag kunde få cykla hem och sova!


 

7 kommentarer:

Paula Merio sa...

Oj så struligt det låter på jobbet! Fast inte överraskande efter allt man läser om krisen inom vården, på precis alla områden! Glad att man inte är i barnfödaråldern! Tänk, jag fick två bebisar i familjen under pandemin då man inte visste om papporna skulle få vara med...Undrar just hur det blir med pandemin i höst, fruktar att det blir en ny våg...
Kram

Guldkryckan sa...

Lät som en tuff natt det där, ja, det var det ju förstår jag, känner igen det där, ibland har vi ju inget folk heller och alla springer som yra höns för att hinna med att ha koll på allt.
Men ni har ju större ansvar känner jag, ett viktigt arbete ni utför.
Kryssning?
Låter underbart, ha nu en underbar resa.

Ta hand om dig.

Anna i Portugal sa...

Fy vilken tuff start, hoppas det blir bättre nästa gång. Ska bli kul att se vad ni ska åka på för kryssning.

BP sa...

Vilken härlig bild på er två:-)
Ja den natten räckte gott och väl... och blev över tycker jag. Men åt andra sidan är du ledig en hel vecka nu. Å då din man har semester så kan ni ju göra nåt roligt tillsammans - en kryssning till exempel:-)

Anonym sa...

Det var tufft! Då stämmer det man hör i media, om såväl personalbrist i vården över lag som brist på barnmorskor.
Fin bild!
Ut och kryssa?
Fick plötsligt lite kryssningslängtan...det var några år sedan senast.
Ha det fint! Kram

znogge sa...

Det låter som en tuff natt i mina öron och det är bekymmersamt att det inte finns tillräckligt med personal att tillgå. Skönt att du inte jobbar heltid i alla fall.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Låter väldigt trevligt med en kryssning. Hade också gärna hängt med.
Det blev en riktig rivstart för din del denna natt men skönt att det gick bra.
Illa med denna personalbrist.
Önskar er en riktigt fin kryssning.
Kram