måndag 25 juli 2022

Glad måndag


 Detta kyrkofönster i Visby domkyrka får visa min glada måndag idag. För drygt ett år sedan så gick det inte att jobba längre för mej på grund av min hörsel som blev sämre och sämre, och jag gick väl också in i den berömda väggen då jag pressat mej för mycket på jobbet. Psykologen jag träffade sa bl.a att "när du stänger ett fönster så kommer det att öppnas ett annat". Jag hade väldigt svårt att tro på det hon sa då.
Utredningen påbörjades för cochleaimplantat...resten är historia! Nu är jag tillbaka på jobbet på halvtid, dock på en nya avdelning och med eftervård och inte förlossning. Dessa två nattpass som jag just gjort har gått över förväntan. Jag nästan ryser av lycka att jag kan prata i telefon igen, haft långa samtal med oroliga nyblivna föräldrar på telefon, klarat av att ta blodprover på nyfödda och haft ett bra teamarbete  med förlossningen i natt, som går på knäna som vanligt.

 Helt plötsligt inser jag att min hörselnedsättning har hjälpt mig på många sätt, jag inser att BB/eftervård inte alls är så tråkigt som jag trodde, och jag är så glad att jag faktiskt kan jobba igen överhuvudtaget! Så visst hade psykologen rätt, ett nytt fönster ( eller dörr) har öppnats för mej! Snacka om en Glad måndag, Caritas tema. 

Extra glad blev jag idag när jag fick fotot på blombuketten som vi överraskade min brorsdotter med igår då hon fyllde 30 år, så kul att överraska! Och om bara några dagar är det dags för vår yngsta son att fylla just 30 år!

Orsakullan undrar idag : 

25. Jag önskar mig en…

...fortsatt lycka med mitt cochleaimplantat som gett mig livet tillbaka!

7 kommentarer:

Ditte sa...

Tack finaste Susjos för ett så glädjande, hoppfullt och fint inlägg- Så sant; ett fönster har öppnats och gett dig nya möjligheter. Och du tog också chansen. Då vågade att ta den-
Gläds så med dig över att detta med ditt CI implantat blivit så bra.
Otroligt att du kan jobba igen och att du också känner att dina pass här på eftervårdsavdelningen fungerar fint. Du har ju en otrolig kunskap och erfarenhet och glädjande att du nu i telefonen kan stötta oroliga och nyblivna föräldrar .

Så roligt med detta fina foto på den överraskande blombukett ni skickade till din brorsdotter. Och tänk snart dags för yngste sonen att fylla 30.
Livet är allt bra.
kram

Anonym sa...

Härlig resa du gjort! Jag har ju inte varit med från början.
Vackert, med att nya fönster öppnas. För det gör det ju, bara man är vaksam på dem.
Låter härligt att ta hand om alldeles nyfödda och deras föräldrar.
Stor kram! //Anna-Lena

Äventyret framtiden sa...

Nu blev min måndag också glad när jag läste denna solskenssaga.
Tack Susjos för att du delar med dig och ger hopp till andra samtidigt.
Kram

Anna i Portugal sa...

Fantastiskt att du har fått livet tillbaka med implantatet! Det är underbart att läsa och jag gläds verkligen med dig och andra som kan få så bra hjälp. Ju fler fönster och dörrar en lämnar öppna (på vid gavel eller bara lite grann) desto roligare blir livet, det är i alla fall min erfarenhet.

BP sa...

Så underbart att läsa ditt inlägg idag. Hade du frågat mig innan jag läste inlägget hade jag aldrig gissat att det är ett helt år sedan du gick in i väggen. Men tänk så fantastiskt det är med ditt implantat och hur snabbt et ändå gick att få det inopererat. Trots Covid alltså. Är så otroligt glad för din skull och förstår helt och hållet att du är lycklig. För du älskar ju ditt jobb, oavsett om det är på förlossning eller på eftervård, bara det handlar om nyfödda.
Är såååå otroligt stolt över dig:-)

Znogge sa...

Ibland har det lätt för att bli bra och det blev det ju verkligen för dig. Så härligt när det nyöppnade fönstret leder rätt...

Kram och glad tisdag!

Paula sa...

Jag blir nästan tårögd av glädje när jag läser dina fina ord. tänk hur bra det blev till slut! Självklart var du ledsen och olycklig över att mycket i ditt liv försvårades av din dåliga hörsel. Man vill ju kunna vara med till 100% i livets alla delar! Jag hoppas många har lika fina erfarenheter som du av implantatet, det förändrar ju hela livet! Bamsekram!