tisdag 12 juli 2022

Solig tisdag på landet


Kämpade mej ut på en joggingtur på förmiddagen medans maken fick åka in till Norrtälje och handla. Lyssnat på Michelle Obamas bok ” Min historia”, intressant men den är sååå lång , 20 timmars talbok och nu har jag kommit halvvägs. Undrar om jag hinner lyssna klart innan vår bokklubbsträff i augusti?! 
En solig fin dag på landet…
Varmt i solen kräver solhatt! 

Rosorna blommar så fint…


På groggverandan blev jag bjuden på en GT på eftermiddagen…
Sen grillade vi kycklingfilé , till den hade vi ugnsbakad spetskål med riven parmesan,olivolja och timjan. Gjorde en tzatziki och en sallad till detta, sååå gott och underbart att kunna sitta ute och äta. 
En fin kvällsbild från en annan vinkel, får inte nog av dessa fina sommarkvällar! 

”Killen ” ser vi knappt till om dagarna, men här fångade jag honom nyligen på bild. Såg en död näbbmus runt huset, misstänker starkt att Killen är inblandad! 


 

8 kommentarer:

Ditte sa...

Så härliga dagar och kvällar ni har på landet. Och inte minst dessa vackra dagar. Så skönt! Och så även att sitta ute och äta i kvällssolen
Jättefina bilder.
Och vad gäller "Killen" lever han nog livets glada dagar.
Stor kram

znogge sa...

Vilken bra och härlig sommardag, precis som det ska vara. Grillad eller ugnsrostad spetskål är verkligen en av mina favoriter. Får nog hamna en på grillen i helgen. Härligt att Killen trivs så bra.

Kram och ha det fortsatt njutbart!

Anna i Portugal sa...

Så roligt att läsa om det fina vädret i Sverige. Här är det lite för varmt just nu med temperaturer runt 40 grader. Men vi har det bra inomhus vid fläkten :D

BP sa...

Visst var det en helt underbar tisdag. 27 grader i skuggan här i Täby. Gissar att det var ännu varmare hos er. Å vilken fin färg du har fått. Det behövs liksom inga utlandsresor verkar det som, inte när sommaren är så bra som den är i år.
Killen verkar ta viss hänsyn till er - han lägger inte de döda mössen på "hallmattan". Min mans bästa kompis katt Paddy radade upp alla sina fångster på hallmattan, bredvid varandra alltså. Det hade jag aldrig överlevt;-)

Ama de casa sa...

Så härligt ni har det ute på landet - helt underbart!
Kram

Anonym sa...

En fin sommardag. Västkusten bjöd på vass blåst, iaf på stranden. Och maneter i vattnet.
Vackra bilder du bjuder på. Och vilken god mat!
Njut av fina dagar! Kram //Anna-Lena

Äventyret framtiden sa...

Snart är du brun som en pepparkaka!
Livet ser så skönt och härligt ut hos er, vilket jag hoppas att fortsätter precis just så.
Michelle Obama och hennes man är duktiga på att skriva mycket och långt :)
Är förundrad över att Killen inte drar iväg på ännu längre stråk utan att han finns i knutarna. Fin Kille helt enkelt. Han mår säkert ypperligt i sin fria tillvaro.
Kram

Paula Merio sa...

The killer Killen har nog varit i farten, sen lämnas de åt sitt öde när katten lekt färdigt för dom äter ju inte dem, antagligen smakar de inte gott! Ja nog har du det skönt, och brunbränd som en pepparkaka har du blivit! Vilken historia från Dössberget, tidningspapper på golvet är ju inte fel, men för att man ska kunna spottta, bläää
Ibland saknar jag grillkvällarna rejält, man kanske kunde ha en gemensam grill modell större här på gården, där hyresgästerna kunde grilla när andan faller på. Tål att tänka på, för det är galet att alla vi som i stort sett bor ensamma i våra lägenheter ska ha varsin grill!
Kram från pörtet