söndag 24 juli 2022

Skyltsöndag

Bloggkompisen BP:s roliga skyltsöndag idag. Börjar med lite skyltar från Visby, här på butiken Kvinnfolki köpte jag den goda Ramslöks-vinegretten, minns att jag vid mitt förra och första besök på Gotland köpte just den goda dressingen där på den butiken.
 
En stor flaska  kom med hem, nämnde för kassörskan att jag längtat efter denna delikatess och var så glad att kunna köpa den igen!

Döm om min förvåning när jag jag ser den på Ica Maxi i torsdags, haha! Dock en mindre flaska, men visst är det samma innehåll!
Ännu en skylt från Visby...
Domkyrkan i mindre format...
En spännande utställning i kyrkan....
..och på hemmaplan var det dags för min första natt av två. En bra natt, och blir så lycklig när jag märker att jag hör så mycket bättre, och kan koppla ihop jobbtelefonen med mitt CI och hör i telefonen, det är lycka!
Så lite tokigheter från nätet....

Orsakullan undrar idag : 

24. Det var ödet som bestämde…

...med lite hjälp av mej ..att jag skulle träffa min blivande man via kontaktannonsen som jag satte in i lokaltidningen den där våren 1989...

9 kommentarer:

znogge sa...

Snyggt skyltat hos dig i dag och en bra blandning. Vinegretten hade jag också slagit till på. Vi köpte ramslökssalt när vi var i Kivik och det var väldigt gott. Fågelskylten är klockren när det gäller mina kunskaper ;-)

Kram och god söndagskväll!

Anna i Portugal sa...

Ödet kan behöva en lite knuff ibland! Apple paj? Grymt bra skylt :D

Äventyret framtiden sa...

Vilken lycka att du kan köpa ramslöksvinegretten på närmare håll när stora flaskan har tagit slut.
Apple paj- toppenbra!
Måsjäveln ja, hahaha
Ibland är det ödet som gör att man gör som man gör...Och bra blev det ju!
Kram

BP sa...

Så jag skrattade när jag såg "din" dressing som du sedan upptäckte hos din lokala ICA. Det kallar jag hängslen och livrem inför framtida inköp när din flaska är tom. Kvinnfolki, det namnet tyckte jag också var roligt - typ finska för kvinnofolk;-)
Gillar flexibla stängningstider hos restauranger, speciellt efter två pandemisomrar...
Den där utställningen i kyrkan var verkligen vågad. Fräckt! Kul att se att Svenska Kyrkan rycker upp sig och hänger med.
Apple paj - så fyndigt. Bra där!
Är så glad att ditt implantat fortsätter leverera. Fantastiskt. Den positiva förändringen är du såååååå värd:-)

Tusen tack för härliga skyltar och länken:-)

PS. Att ni träffades via en kontaktannons hade jag aldrig gissat. Helt otippat;-) DS.

Guldkryckan sa...

Vinegrette känner jag inte till så mycket om men det låter spännande, får höra med frugan.
Härligt att det fungerar med din hörsel, blir så glad för din skull.

Ha det bäst nu. :)

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och extra trevligt med lite syltar från Visby. Roligt att du fick med denna dressing hem. Är ju lita annat att köpa den lokalt- men bra att den även finns hemma-
Skönt att det blev en bra första natt och extra roligt att ditt CI hjälper så mycket vad gäller att höra i jobbet- Blir så glad att du fungerar.
"Apple paj" -riktigt roligt.
Vad gäller ornitologin för nybörjare ser det ut att vara min nivå. I alla fall nästan-
Och roligt att ödet förde dig samman med din man. Härligt-
Önskar dig en ännu en bra jobbnatt.
Varm kram

Klimakteriehäxan sa...

Ramslöksvinägrett skulle jag köpa direkt, låter spännande! Och wow att du hittade din man via annons!!!

Paula Merio sa...

Apple paj! Gud så fyndigt! Den reklamaren har huvudet på skaft! Kvinnorna i kyrkan såg lite halvt vulgära ut, men allt klär en skönhet eller? o resten var bara surt? Skoja bara, vinäger är ju surt. Men jag tror dig när du berömmer dressingen, namnam och kanske är det så att de lyckats skriva leverantörskontrakt med ICa, o då är det bara att gratulera dem!
Gladast blev jag av att läsa hur mycket bättre det går för dig på jobbet när du har lättare att uppfatta ljuden i telefonen! Kram

Åke sa...

Skrattat gott åt din fågeltavla, det var på den skalan då jag flyttade ut till vår sommarstuga... men nu har jag lärt mig en del som tex alldeles nyss spatserade en tofsvipa förbi utanför altanen där jag sitter och vaknar till och nu låter måsjävlarna som kör ett varningsrop till en havsörn som jagas. Jo det sitter en Kråk unge och polerar fjädrar på elledningen också. Jodå jag kan tre st arter :) Kul skylt du fångat med öppettiderna till sent fick man ett leende med :) Visby och Gotland dit längtar jag tillbaka till...