lördag 16 juli 2022

Hemresedag

Ja, nu är det slut på semestern, redan i morgon söndag så börjar jag jobba, pirrigt , hann ju bara jobba 2 nätter på den nya avdelningen i juni innan semestern. Skönt är att jag fortfarande är sjukskriven 50%, så det blir en mjukstart för mej. Den fina bilden kommer från en klasskompis i gymnasiet, när vi slutade gymnasiet så gjorde vi dessa linnen ,och ni ser väl alla vad vi var inspirerade av?!
 
Idag har vi städat stugan och packade bilen full och styrde kosan mot stan igen. Katten Killen fick stanna kvar i stugan, för idag kommer svägerskan och tar över stugan, med sig har hon Killens mamma Jamis också. I bilen hem så åkte även yngsta sonen med flickvän som vi skjutsade hem till Sundbyberg. Vädret var ju sådär idag, så det kändes helt okey att efter nästan tre veckor med utedass och handdisk åka hem till lägenheten igen!

Lite svar på Orsakullans frågor kommer här : 

14. Det var ett riktigt fulspel…

...kan man inte säga om de svenska damerna i EM-fotbollen, inte ett enda gult kort än så länge ( tror jag i alla fall!)

15. Är allt värt att förlåta?

Inga människor föds onda, men ack så mycket som sen kan hända. Tänker på det som hänt i Skellefteå med den unga tjejen som blivit svårt misshandlad och våldtagen av en ung pojke. Tänker också på massmorden på en grundskola i Texas nyligen. Finns såklart en massa liknande hemska händelser, och visst undrar man , är allt värt att förlåta? Finns inget svar på denna fråga,  men oj så många människor som skulle behöva få hjälp i tid!

16. Det borde vara straffbart att…

...lagar mot abort finns!

5 kommentarer:

Paula Merio sa...

Tre veckor? Menar du allvar? Har ni varit så länge på landet? Jisses vad tiden går fort! Men jag hoppas och tror att ni har fått varva ner ordentligt, njutit av den svenska sommaren och är redo för stadsliv igen, och det lät ju onekligen så, med tanke på utedasset, fniss
Kram

Åke sa...

Men så tråkigt att semestern är slut, tur du mjukstartar på 50%. Starta mjukt nu :)

Anonym sa...

Den tiden gick snabbt!
Blir nog bra med 50% jobb. Tid över i sommaren, trots jobb.
Håller med dej helt om hur fel det kan bli för många människor. Tänk om man kunde fått den hjälp och förståelse som man behövt, i stället för att hamna "utanför". Kanske också en del föräldrar skulle tas ifrån sina barn... eller tvärtom. Riktigt svår fråga!
Otäckt med abortlagarna i USA.
Ha det fint hemma i bekvämligheten ! Kram //Anna-Lena

Anna i Portugal sa...

Tre veckor går väldigt fort! Men skönt att du känner att det är okej att åka hem och även gå tillbaka till jobbet. Lite mera primitiva och långsamma veckor hoppas jag gjort gott :)

Ang. förlåta tänker jag att det är upp till var och en vad den klarar av att förlåta, vad den mår bra av att förlåta.

Guldkryckan sa...

Jodå, elefanten känns igen, undrar om kidzen idag ens har en aning. ;)
Tre veckor med lite mer primitiva förhållanden kan man ju stå ut med om man har det så fint i övrigt.
Fint med mjukstart idag förstår jag, helt ok.

Ha det bäst nu.