fredag 19 april 2024

Färgsprakande fem en fredag


 En färgsprakande bild från nätet får det bli idag i Lillasysters tema "färgsprakande fredag", också extra tack till tipsen angående min onda fot, som faktiskt känns lite bättre idag!

Elisamtildas "fem en fredag" har idag temat : Antingen eller ...

1. Vill du hellre laga mat eller ta hand om disken?

Att sätta sig vid dukat bord, finns det något bättre? Jag kan ta hand om disken!

2. Går du hellre på en aktivitet utomhus eller inomhus?

Är vädret bra så är det underbart att vara utomhus, tänker på härliga Diggiloo i sensommarväder på Ulriksdal t.ex.

3. Handlar du hellre online eller i affär?

Numera blir det mycket shopping online faktiskt, hittar ju det mesta där. Gäller det mat så blir det ofta shopping i butik, fast ett par gånger på sistone har även det blivit online!

4. Titta på soluppgång eller solnedgång?

Det har nog mest blivit solnedgångar, och det är inte fy skam!

5. Väljer du upplevelser under en semester eller göra ingenting?

Är det weekend-resor till storstäder vill man förstås hinna se en del, som i  t.ex London! Men på solsemestrar blir det mycket "att göra ingenting"...förutom lite träning som powerwalk/jogging i omgivningarna.

Denna dag har tillbringats på Vendelsö, så ljuvligt att få vara med barnbarnen, jag och Samuel var ute i det kyliga vädret och gungade, gjorde sandkakor, lekte med bilar. Senare kom också farfar direkt från jobbet, och vi blev bjudna på tacomiddag, såå mysigt och gott!

10 kommentarer:

BP sa...

Den där färgsprakande utsmyckningen är WOW!!! Garanterat inga "äkta" rosor - hahaha;-)
Håller med dig om allt. Älskar att diska. Har alltid anmält mig frivilligt för att diska efter ett stort partaj när jag var yngre, för då slapp jag ju att laga mat. Älskar att äta mat, men inte att laga den;-)
Handlade mat online under pandemin ett antal gånger, nu gör jag det irl igen. Har haft otur med kläder som jag beställt online, så det har jag också slutat med.

Så duktig du är att dra med Samuel till lekparken i denna kyla. Okej, barn fryser ju aldrig, men ändå;-)

znogge sa...

Wow, viken färgsprakande och vacker bild!
Även jag handlar mycket på nätet och det funkar bra.
När det gäller resor har var sak sin tid men även solresor kan bli aktiva så vill man uppleva så gör man.

Kram

Paula sa...

Barnbarnsmys idag alltså, då vet jag att du är lycklig! Jag har aldrig handlat mat online, men till storhelger har vi gjort gemensam lista och beställt tillsammans eftersom vi ändå äter tillsammans hela familjen.Önskar jag kunde få stå för disken lite oftare, men icke, det blir jag som står vid spisen när jag träffar familjen. Men det får jag stå ut med. Jag solar ju inte, mår inte bra av värme, o blir fruktansvärt rastlös om jag ska sitta i timmar. Någon typ av aktivitet vill jag nog ha. Ha en skön helg, jag klappar mig själv på axeln när jag går ut på promenad trots det usla vädret/Kram

Klimakteriehäxan sa...

Barnbarnsmys är verkligen så härligt! Vår tvååring tyckte vi skulle måla ägg igen ... precis som i påskas ... men jag hade inga kokta så fick hitta på annatt.

Janerik Sundh sa...

Vi är helt överens, jag sätter mig gärna vid dukat bord, sedan tar jag gärna hand om disken efteråt. Vi provade att köpa mat via nätet en kort tid under pandemin, men det gillade vi inte så vi handlar helst själva så man ser hur maten ser ut.
Ha en skön helg!

Mrs Calloway sa...

de där barnbarnen är för härliga! piggar upp som inget annat. jag handlade mat på nätet under pandemin, men det var ingen höjdare. hellre diska än laga mat. hellre solnedgång än soluppgång nuförtiden. för länge sedan kom en ju ibland hem ungefär i soluppgången. det var tider! ha en fin helg!


Anna i Portugal sa...

Dukat bort är härligt, men även att laga mat. Tycker inte det är antingen eller, utan jag gillar båda. Tacomiddag blir det här idag :)

Guldkryckan sa...

Ett dukat bord är ju absolut inte fel alls, verkligen alltså. :)
Jag gillar ju att laga mat men det får bli på helgerna, på vardagarna tar frugan ofta hand om middagen innan jag fixar kvällsmaten, vi kompletterar varandra riktigt bra tycker jag.

Tacomiddag är ju "grejen"...gott gott gott.

Ha en fin lördag. :)

Hanneles bokparadis sa...

Dukat bord gillar jag, fyller år och sovit på hotell med dottern och två äldsta barnbarn, ätit gott igår, och fin hotellfrukost, sen ska vi till skateparken och skateaffären med tolvåringen 🛹 så lite uteaktiviteter blir det idag 🙂

LillaSyster sa...

Vilken sprakande bukett =)
Ha nu en solig eftermiddag!
Tack för att du är med