torsdag 18 april 2024

Kära minnen

Ett minne från förra året...farfar och Samuel . Fick en fin bild av sonen idag på Samuel som står på knä och tittar ut genom fönstret, och väntar på farmor. Sonen hade berättat att jag kommer i morgon, och han väntar redan! Mitt hjärta blir alldeles varmt!

Tyvärr har jag fått väldigt ont i ena hälen, hälsporre tror jag! Inte kul alls, kunde inte gå ut på min promenad när jag vaknade efter nattjobbet på eftermiddagen. Tips mottages tacksamt! 
 

9 kommentarer:

znogge sa...

Men så gulligt att Samuel väntade redan i dag <3 Då vet du att ditt besök är efterlängtat.
Så tråkigt med hälen. Jag har ingen erfarenhet av hälsporre men har förstått att det kan vara besvärligt och göra ont. Hoppas du får några bra tips.

Kram och god kväll!

BP sa...

Bilden du lägger upp är helt underbar. Å Samuel älskar sin farmor och sin farfar. Kul att du hälsar på den lilla familjen imorgon. Vad gäller hälsporren har jag tyvärr inga tips. Har aldrig råkat ut för det. Googla! Hoppas du hittar nåt tips där.
Men, jag kan bara säga att du missade inte mycket när du inte kunde ge dig iväg på en joggingtur i eftermiddags. Snö och två plusgrader...
Sov gott nu!

LillaSyster sa...

Stretcha vaderna! (Stretcha även undersidan av fötterna) Köp coachtejp och tejpa hälen, finns på Youtube hur du tejpar just hälsporre. Inte säkert att det är hälsporre, det kan vara att du bytt skor, börjat att löpträna och stretchat dåligt. Eller en fettkudde i hälen som bråkar. Börja med att stretcha, ha bra skor med stöd om hälen och överbelasta inte. Vila några dagar och se om det släpper innan du börjar med tejp. (Massage av vader och fötter är också en bra start) Jag tror att det är vaderna som spökar.

femfemman sa...

Ja, det värmer om hjärtat, bara att läsa om Samuel som väntar på farmor.
Hälsporre är ingen bra promenadkompis, bra att stå på ett trappsteg och stretchs hälen. Och så mjuka inlägg i skorna. Brukar bli bättre när man gått några steg. Men väldigt ont i börja då man suttit still. Krya på foten. Kram

Annika sa...

Ja vad gulligt att han väntar på dig redan nu. DÅ blir han överlycklig idag när han kommer se dig gående mot huset.
Härligt, jag fattar att det värmer massor!!
Hälsporre, det har jag också haft och det är inte kul. Jag köpte inlägg enkom för det, och tyckte att det hjälpte bra. Sen brukade jag massera foten med hjälp av en frusen petflaska med vatten. Jag liksom rullade hälen över den. Skaffade sen en "trärulle" för det ändamålet och den var också bra.
Jag vet, det är så inte kul med hälsporre.

Kramar!!

Guldkryckan sa...

Hälsporre är ju helt bedrövligt att råka ut för, man ska tydligen lägga stöd under hälen så att den höjs säger hustrun här, lycka till med detta och hoppas ni har det riktigt trevligt med barnbarnet.

Ha en fin helg.

Ditte sa...

Så fint att du är väntat och efterlängtad. Härligt. Hälsporre? En form av mjuka inlägg under hälen är ett tips. Finns på apoteket. Och kanske kan även en smärtdövande salva bidra till att lindra det onda. Men visst är denna pkomma knepig. Har det själv ganska ofta.
Bra och rymliga joggingskor som svikrtar är också bra.
Lycka till.
Kram

Ditte sa...

Missade ju bilden i kommentaren. ! Så fin!
Kram!

Anna i Portugal sa...

Har inga tips, men hoppas på snabb läkning! Hoppas du får en trevlig kväll ändå.