tisdag 23 april 2024

Selfie på en tisdag


 Lycka är att hitta en blåsippa på min promenad idag!

Måndagsselfien hos Klimakteriehäxan gör jag idag istället, denna vecka handlar det om krogen!


1. Den rätten äter jag aldrig hemma men gärna på krogen:

Moules Frites! Man kan säkert göra det hemma, bara att googla på receptet, men min man är inte förtjust i musslor så...

2. Sån är jag som kroggäst:

Är nog ganska tacksam, men oftare och oftare ber jag dem sänka ljudet på musiken, och önskar gärna ett bord som inte står mitt i restaurangen, allt beror på min hörselnedsättning.

3. Den "importerade" maten är en favorit: 

Utan tvekan så är det sushi, vilken lycka att den hittade hit! 

4. Den "etniska" menyn upptäckte jag senast:

Nu var det länge sedan som vi på jobbet var hembjudna till en kollega från Iran som hade lagat persisk mat, men jag kan inte glömma den maten,  alltså hur gott som helst! Vet att det numera finns en persisk restaurang på MoS, men jag har inte varit dit ännu.

5. Favoritpizzan!

Den vegetariska pizzan gillar jag, gärna med fetaost, färska tomater och champinjoner, lök, kronärtskocka och oliver!

6. Så tänker jag kring dricks: 

Det är bättre här än i USA,vi kan i alla fall välja hur mycket vi vill ge i dricks, där blev servitörerna sura om man inte la tillräckligt med dricks, jo jag vet, de har en låg lön, men att då leva på att få bra dricks?

I natt har vi en ljuvlig liten nattgäst, Samuel är här! Men det var inte lika lätt att "natta" honom som sist han sov över i september. Han ville inte sova ikväll, så jag har i ett par timmar sjungit, läst sagor, och på Ipaden blev det sen Alfons-saga, minibarnen, Fantus och Pippi Långstrump, puh! Inte förrän klockan var 22.45 somnade han! Undrar hur han ska orka med Junibacken i morgon med mej och farfar?!

10 kommentarer:

BP sa...

Jodå, Samuel orkar med Junibacken, frågan är om ni gör det - hahaha:-)
Kan lugnt säga att vi är till 90 procent helt överens ikväll. Undantag - pizzan.
Persisk mat - minns ett hål i väggen på St. Eriksgatan där jag jobbade. Vi gick dit många gånger - tvärsöver gatan. Älskade maten, men tyvärr var det inte många som tyckte som mina "utvalda" arbetskompisar och jag. Persisk mat är ju inte stark direkt, men ack så smakrik.
Lycka till imorgon Susjos. Om det inte lyckas med Junibacken kan ni j u alltid gå till MoS lekhörna. För visst har de en sådan?!!! I Täby heter lekplatsen "Täbykatten", och den är alltid välbesökt. Och då våra centra har samma ägare så antar jag att även MoS har en lekplats för barn:-)

Hanneles bokparadis sa...

Har ätit musslor i Frankrike och en gång kokat hemma i Göteborg, gott och nyttigt. Haft persiska vänner, deras ris med berberisbär är gott. Den svenska snälla sushin bra till lunch, ätit den riktigt råa japanska på en firmafest. Äter inte pizza så ofta, behöver sällskap, orkar inte äta en hel själv 🙂

Anna i Portugal sa...

Hoppas ni får en fin dag på Junibacken! Klart han inte ville somna när han är hemma hos er. Mat från fjärran östern är magiskt gott tycker jag med.

Ditte sa...

Så fin blåsippa! Såg en i går när jag var ute men missade att ta en bild. Fint att få se din bild.
Roligt att läsa dina svar på "selfien". Känner igen mig i fler av svaren. Vill också på en restaurang ha ett tyst bord och frågar ofta efter detta.
Mat från Iran testade jag mer förr när jag hade en persisk väninna men nu blir det inte så ofta jag äter rätter härifrån. Men den asiatiska maten går överlag hem hos mig. Även sushi.
PÅ restaurang beställer jag ibland ostron, något jag nte äter hemma . Även "moules frites" och hummer äter jag gärna ute och laagar sällan hemma.
Vad gäller dricks håller jag med dig. Här vill jag själv bestämma.
Önskar nu er en fin dag på Junibacken.
Kram

Znogge sa...

Jag brukar också säga till om det är något speciellt på en restaurang. Frågan är alltid fri tänker jag. Man kan framföra saklig kritik på ett vänligt sätt och det brukar tas emot väl.
Egentligen tycker jag att dricks är av ondo. Personalen borde ha skälig lön och servicen borde ingå i priset. Restaurangerna har stora vinstmarginaler som det är.
Lite synd att Samuel inte ville somna men förhoppningsvis orkar ni med Junibacken ändå.

Kram och god onsdag!

Klimakteriehäxan sa...

Persisk mat är jag inte bekant med, skulle gärna prova! Om musslor: testa de mikrovågsugnsfärdiga , klara på 3-4 minuter och jättegoda. Finns Icas egen och från Smålandskräftan. Så kan du köpa gambas pilipil tll maken ... samma tillvägagångssätt, galet goda!
Sen kan jag gärna lägga till att man behöver inte ha en hörselnedsättning för att tycka att det låter för mycket på de flesta krogar.

Anonym sa...

Han orkar nog. Sen somnar han gott, tror jag. Sushi är makalöst gott. Pizzan låter faktiskt helt ok
Dricks i USA... ja, vi blev riktigt chockade kring hur mycket man "begärde". Kram //Anna-Lena

Annika sa...

Jag vet, det är ett märkligt system här i US. Men det är bara att digga läget. Grundlönen de har är så liten. När K jobbade här i VA på en krog var lönen 2,50 timmen. Alltså typ 25 sek. Så dricksen blir det som drar in stålarna.
Märkligt system, men det är vad det är. Och det bästa är att bara att ta seden dit man kommer så blir det inte så jobbigt för ngn. Fast jag heller såklart med om att det är märkligt.

Moules frites älskar jag, mmm...
OCH sushi.

Hoppas Junibacken blev jättemysig.

Kramar!!!

Anonym sa...

Hej!
Jag brukar läsa din blogg, tycker den är bra. Kommenterar inte så ofta, men gjorde det när katten hade smitit ut. Mår hon bra, har du nån kontakt med nya ägarna ?
Vet du om att du varit på tv igen? I Jon Henriks dokumentär på svt 😊
Ha det bra! Kram!
Annkristin

Paula sa...

Spännande att du smakat iransk mat! Jag tror jag också gjorde det när vi lagade mat med flyktingarna, alla lagade ju sina hemländers mat. Vi hade en kille från Iran som jag fortfarande har kontakt med. Men inte minns jag vad han lagade, då det var så många olika länder de kvällarna när vi stod i skolans hemkunskapskök. Nog är det väl ändå bra att vi har lagstadgade lägsta löner, även om man önskar de vore högre. Men som i USA, nej tack, det märks ju också på vilka klyftor det är i samhället. Och se för allt i världen till att du inte blir sjuk där...