torsdag 25 april 2024

Övertidsblockad och TV-stjärna igen


 Vitsipporna hängde lite i dag på min promenad i regnet. Skönt med lite luft i alla fall, fick en förfrågan att byta nattpass tidigare i veckan, så istället för att jobba tre helgpass, börjar jag redan jobba i natt och blir ledig på söndag, känns helt okey. 

Från Vendelsö fick jag höra att Samuel sovit hela eftermiddagen och kvällen igår och vaknade inte förrän 05.30 i morse! Slutkörd liten kille <3

Idag kl 16 så börjar  Vårdförbundets övertids - mertids och nyanställningsblockad, vilket innebär för mig att jag måste gå hem när jag slutar dvs kl 07.15, vilket så gott som aldrig händer, så det ser jag fram emot, att få sluta i tid! Värre blir det på förlossningen, har man en födelse just runt det klockslaget så finns de dokumentation som du måste göra innan du går hem, och hinna det innan kl 07.15, det blir svårt!

Fick en kort videosnutt från en schlagerkompis som visade att jag hamnat med i Jon-Henriks dokumentär, och visst syns jag med. Ett kul minne från Göteborg förra året, och det jag säger till Jon-Henrik innan han går vidare ,det är att vi ses i Liverpool, han svarade ödmjukt att det trodde han inte. Då hade vi inte sett Loreens framträdande ännu!


11 kommentarer:

BP sa...

Läste om övertidsblockaden, men trodde att det bara var sjuksköterskorna som skulle omfattas inte barnmorskorna. Men om du tycker det är positivt så är det ju bara bra:-)

Ja, vad gjorde ni med stackars Samuel? Hahaha! Han hade ju kunnat vara lite bussig och sovit till klockan 07:00 kanske - för föräldrarnas skull;-)

Klart du är tv-stjärna igen. Och din schlagerkompis fick ju också vara med. Din glittriga blus är WOW!!! Och du har en sällsynt förmåga att alltid vara på rätt plats vid rätt tid:-)

Då får jag önska dig en dräglig natt

Znogge sa...

Vilken kändis du börjar bli ;-)
Ja, då gäller det att gå hem punkt och pricka då. Det låter egentligen som en självklarhet men alla som arbetar med människor vet att det långtifrån är så enkelt. Hoppas att det leder till något positivt i alla fall.
Jag kan förstå att Samuel var trött för det var intensiva dagar för honom också :D
Nu önskar jag dig en bra arbetsnatt!
Kram

Anki sa...

Du har blivit en riktig tv-kändis!
En slutkörd kille ... så kan det bli när det är mycket som händer.
Önskar dig en bra jobbnatt!
Kram

LillaSyster sa...

Du är en riktigt liten linslus=)
Ja, hur gör man om man står och gör HLR eller stoppar en blödning undrar jag.....tycker inte att ni ska behöva jobba övertid, men sjukhusjobb är inte bara att gå hem då klockan är slagen, det gäller faktiskt liv.
Vilken härlig men intensiv dag ni fick med Samuel =)

femfemman sa...

Absolut bra att strida för sin rätt... MEN det får inte gå ut över patienterna. Man måste få slutföra. Man kan inte lämna mitt i slutfasen av en förlossning... eller om en operation drar ut på tiden. Flexibilitet, det måste ju finnas närd et gäller människoliv!
Kul klipp!Ha det gott! Kram

Äventyret framtiden sa...

Haha, farfar och farmor körde slut på lilla Samuel. Ni är för häftiga ni två..farmor tv-stjärna dessutom!
Ha en fin natt!
Kram

Ditte sa...

Skönt att trots regnet komma ut. Och ser en vitsippor på vägen ute så piggar de ju upp . I alla fall lite.
Förstår att Samuel var helt slut. Många nya intryck och nya miljöer.
Så roligt att du är med i filmen. Börjar ju bli lite av en vana nu. Kanske blir du snart arvoderad.
Ja, övertidsblockaden är ju på g. Och visst blir det knepigt på många sätt och vissa verksamheter drabbas ju hårdare än andra. Hoppas det inte blir långvarigt.
Önskar dig en lugn jobbnatt.
Kram

Hanneles bokparadis sa...

Jon-Henrik är så trevlig.

Geddfish ♥ sa...

Häftigt att komma med i TV och inte första gången heller ju!
Jo, nya intryck tar på en. Så blir det när en blir äldre också, haha, som barn på nytt.
Ha en bra jobbnatt nu, kram!

Anna i Portugal sa...

Vitsippor är så fina, även om de hänger lite :) Hoppas du har en skön fredag framför dig!

Guldkryckan sa...

Man behöver ju sätta ner foten ibland när det gäller arbetsmiljö och annat, övertidsblockad kommer att ge ringar på vattnet förstår jag.
Själv har jag ingen övertid på kneget, inte mertid heller, inte många ggr jag behöver stanna till sista minuten eller jobba över, nån enstaka gång bara om en kollega hamnat i knipa på något vis.

Ha nu en fin fredag.