torsdag 4 oktober 2012

OS-guld i professionellt engagemang

Förbundsordförande ( I Svenska Barnmorskeförbundet) Ingela Wiklund skrev ett inlägg i förra numret av tidningen "Jordemodern" som gällde hur sommaren har varit på förlossningsklinikerna i stan. Hon har själv jobbat på golvet i sommar och är upprörd vilken vård vi bedriver, så här skriver hon bl.a: " Jag beundrar alla som dag och natt arbetar i en hård ansträngd arbetsmiljö,alltid lika entusiastiska och engagerade. På golvet springer barnmorskorna mellan sina patienter. Sällan kan de delta i förmiddagsfikat eller ens ha 30 min lunchrast. Trots det är de flesta professionella,glada,trevliga och optimistiska i kontakten med både patienter och varandra.

Det är definitivt dags att sätta press på sjukvårdspolitikerna i Sverige och kräva alternativa vårdformer,bättre ersättningar till klinikerna så att vården kan förbättras och så att kvinnorna i förlossningsarbete kan få stöd av en barnmorska under hela sin förlossning och inte bara delar av den. Jag har tappat tålamodet" / Ingela Wiklund

Det värsta är att den hårda ansträngda arbetsmiljön fortsätter fast sommaren är över. I natt har det visst varit helt galet mycket på mitt jobb igen! ....Och i natt ska jag efter en underbar skön ledighet börja jobba igen, gå in i det berömda ekorrhjulet. Jag ser inte fram emot det.

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Låter tufft :-( På vårt BB (som är jättefint och lugnt) sitter barnmorskorna och stickar mössor som de säljer till förmån för barnavdelningen, så lugnt har dom det :-)

Susjos sa...

Ja, på Åland föds runt 200 barn /år tror jag?
Kanske det är dit man ska flytta?
I Sthlm står vi för 25% av alla födslar i Sverige...sisådär runt 20.000 barn/år..

Susanne sa...

Sv: Jag kan varmt rekommendera Budapest. Kramen

Anna sa...

Att dom inte kan lyssna och förstå!!!

Mallan sa...

Nä, det är helt galet! Och vad väljer politikerna att lägga pengar på? JÄRNVÄGAR! Skandal.

Eva sa...

Tur du finns.

Kram