lördag 3 mars 2018

Andra chansen

Full fart i natt på jobbet som vanligt, satt i telefonrådgivningen och försökte förtvivlat hänvisa till andra sjukhus, men alla hade fullt upp. Till sist lovade Södertälje att hjälpa oss med en kvinna som väntade sitt andra barn, de ville först inte åka dit, de tyckte det var för långt, men när jag förklarade att vi varken har rum eller personal som kan ta hand om henne så förstår de så småningom att de måste åka dit där det finns hjälp att få, men oj vilket övertalande det är, pust!
Nu är natten gjord, fått lite sömn, resväskan börjar bli packad inför morgondagen,och strax börjar andra chansen i Melodifestivalen. Tror att det går så här ikväll, men önskar att Felix inte går vidare, utan att Mimi vinner istället, men han verkar vara favorit. Mellan "Cuba Libre" och "In my cabana" är det jämnt, hoppas på Margaret, men vi får se....

8 kommentarer:

BP sa...

Det kan inte vara lätt att sitta i telefonrådgivningen och behöva tala om för "kunden" att han får köra sin fru fem till sex mil till närmaste sjukhus. Har läst att vissa sjukhus till och med skickar sina "kunder" till Västerås och Eskilstuna. Inte roligt alls. Åt andra sidan är det ju ännu värre och större avstånd i Norrland.
Mellon säger mig inte så mycket, men jag hoppas att du får rätt.
Har fortfarande ingen koll på hur "internkampen" mellan dig och Ama står;-)

Kör försiktigt imorgon!

Ditte sa...

Verkligen full fart. Men illa att ni ska behäva skicka förlossningar vidare. bra att ni kunde övertala dem att åka till Södertälje.
Och Felix gick ju vidare. Men kanske har han glömt sånrösetn hemma..
Ingen hit direkt i andra chansen.
Hoppas på Mendez i stället för Sigrid.Tror ingen idag vet vem Patrik S är .
Önskar dig en trevlig resa till Järvsö.
Kram!

BP sa...

Svar: - 24!!!! Vänd på bilen och åka "hem" till minus 7,3 just nu. Alternativt, stanna inne i stugan och njut av de n förhoppningsvis medhavda cavan eller konjaken;-)

JaanaM. sa...

Vilket jobb ni gör! Hoppas du får njuta av ledigheten! Kram

Ami sa...

Så jobbigt att sitta i telefonrådgivningen och försöka övertala upprivna människor :(
Njut av ledigheten och hoppas ni får en trevlig tur!

znogge sa...

Jag tycker det är illa att kvinnor eller andra patienter skickas vidare men Husse som är i branschen säger att de ha "skarpt vårdplatsläge" var och varannan dag. Något är fel och vårdplatserna är helt enkelt för få i dagsläget... Tyvärr.

Kram

Susanne sa...

Har precis nollkoll på Mello, men finalen ska jag se iaf.

Ama de casa sa...

Jag missade ju andra chansen, men jag kanske får en andra chans nån dag? Haha!

Det låter inte som jag har missat nåt när jag har sett kommentarer från andra... Hoppas dock att kunna se finalen ändå.