lördag 1 september 2018

Hello September

Fortfarande inte höst i Stockholm enligt meteorologiska definitionen, men nog går vi in i höstmånaden nu...
Hösten ska enl definitionen ha en sjunkande dygnsmedeltemperatur och lägre än 10 plusgrader men högre än 0 grader. Hösten brukar anlända till Stockholm den 29 /9.


Höst eller inte, i morse provade jag på att baka bönbröd. Gjorda på stora vita bönor, ägg, fiberhusk, lite brödkryddor och en msk mjöl, blev hur goda som helst!

Ledig lördag , då vill man ju passa på att göra något... vi  hittade en skärgårdstur med Strömma...

Man kan aldrig få för mycket av Stockholms skärgård, så  vi bokade bord!

Räkfrossa passade bra!

En kort bensträckare gjordes på Vaxholms kastell.

...som var tjusigt upplyst i septemberkvällen

Hittade några kanonkulor också...

Tillbaka vid Nybrokajen så hade vi ju nära till Berns, där vi slank in för en färdknäpp ...

...innan vi tog t-banan från Kungsträdgården till Stockholm City, där vi bytte till pendeltåget och åkte en station innan vi var hemma i Solna!

7 kommentarer:

BP sa...

Härligt med en ledig lördag som dessutom var solig och bjöd på 22 grader. 24 grader imorgon enligt min väderapp. Nej, det är inte höst än. För mig fortsätter sommaren tills kalendern förkunnar höstdagjämning den 23 september. Så det så;-)

Kul med en tur till Vaxholms Kastell. En kompis son jobbar där, men jag har inte varit där på minst 10 år. Bra med ditt initiativ!

Är riktigt glad över att du och din man verkar vara betydligt mera synkade med era ledigheter än ni varit tidigare år. Det gäller att leva livet medan man kan;-)

znogge sa...

Vilken kanonkväll ni hade ;-) Det gäller att passa på och ta vara på ledigheten. Själv var vi barnvakter men det räknas bara som kvalitetstid.

Ama de casa sa...

Åh vad gott med räkfrossa och i en sån härlig miljö också! Vi brukade försöka komma iväg minst en gång per sommar på en sån.
Kanonkul bild där på dig med kanonkulorna :-D

Skönt att ha stan så nära också :-)

Steve sa...

Det låter alltid lite ödesmättat, detta med höstens ankomst. Ni såg i alla fall till att få en härlig start på september.

Ami sa...

Vilken härlig kväll! Och så skönt att ni bor så nära stan!
Kram

Gerd ♥ sa...

Kanonkväll! Räkfrossa! Mums!
Stor kram!

Ditte sa...

Visst är det bra att passa på att göra "roliga" saker. Och ett bra val att ta en tur i vår fina innerskärgård. Dessutom me dtillhörande räkor och kastell. Att i sena kvällen titta in och se hur Berns hade det var en god idé. Och en färdknäpp passade perfekt. Tack för turen!
Kram!