fredag 28 september 2018

Linsprovning och bokcirkelkväll

SÅ här fint var vårt hus i solljus i kväll när jag kom cyklande från pendeltåget. Sov bara några timmar efter nattens jobb, hade en tid hos optikern vid Odenplan för att prova ut linser, vilket jag är nyfiken på att prova,framför allt när jag tränar.

Idag har jag glasögon på mej när jag leder jympan, för att kunna se mitt papper på golvet med mina rörelse-gubbar, och så headset på det, lite krångligt. Så det här med linser verkar ju fantastiskt! Hade en underbar optiker som med tålamod visade mej hur man sätter in och tar ut linserna, inte helt lätt! Nu ska jag få prova dem i ett par veckor- på träningen!

Sen var det dags att cykla till Ulriksdal där kvällens bokcirkelmiddag gick av stapeln, fick så mycket gott att dricka och äta.

Så mysigt att träffa tjejerna igen, och så kul att diskutera kvällens bok av Louise Boije av Gennäs : "Högre än alla himlar".

Vet inte om det är något fel på mej, eller kanske läser jag för mycket deckare, men denna bok föll mej inte alls i smaken. Men det var visst bara jag som tyckte den var tråkig! Roligt är det i alla fall med vår bokcirkel, för man läser böcker som man aldrig annars kanske skulle ha läst! Ser väldigt fram emot nästa bok! 

7 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Vad gäller boken så skulle jag nog troligtvis (= helt säkert) reagerat som du. Läser ju också mest deckare;-)
Kul att du provar linser. Det har jag aldrig vågat faktiskt. Kör med läsglasögon och "långfärdsglasögon". Krångligt. Japp, absolut. Men har svårt at tänka mig "nåt främmande" i ögonen;-)

Ditt hus liksom maten - mums säger jag bara! Vet inte vilket är "godast";-)

Ama de casa sa...

Kul med bokcirkeln! Fast jag vet inte om jag skulle ha läst ut en bok om jag tyckte den var tråkig. Förr gjorde jag det, men nu tycker jag att det är slöseri med tid och sen blir jag bara irriterad också. Bättre då att lägga bort boken till förmån för nån man gillar :-)

Linser skulle jag nog aldrig greja, verkar jobbigt... Men visst är det jobbigt med glasögon också. Jag har två par progressiva att mecka med, ett par vanliga och ett par solglasögon. Sen har jag billiga läsglasögon också när jag ligger ned och läser. Linser skulle nog vara enklare på sitt vis :-)

dianasdrömmar sa...

Mysigt med bokcirkel kram

znogge sa...

Så smidigt med linser även om jag själv aldrig har testat! Jag tyckte boken var bra minns jag. Oavsett vad man tycker om boken så är det alltid trevligt att ses och diskutera den. Lite god mat och dryck till är inte fel.

Ha en härlig lördag!

Gerd ♥ sa...

Såg så mysigt ut med bokcirkel och god mat och dryck! Men böcker, de har jag lagt på hyllan ;) iaf för ett tag framåt. Har så mycket annat.

Jag använde linser i flera år. Det var toppen och jag tog i och ur utan spegel, inga problem. Problemen började bara sen jag fick sämre och konstigare syn och då är glasögon bäst.

Ha en härlig lördag! Kram!

Ditte sa...

Så bra om det kan fungera med linser. Väl värt att testa.
Och bokklubbar är ju trevliga. Gillar den vi har och alltid trevligt att ses över böcker, god mat och dryck. Boken har jag inte läst så kan inte ha synpunkter. Spännande att se vilken ni har som nästa bok.
Trevlig lördag.
Kram

Paula sa...

Oh, som jag försökt få till en bokcirkel här i byn. Men intresset är minst sagt svalt. Har också prata med personal på biblan. Nu vill inte många köpa böcker för att läsa i cirkel, helst vill man låna, o är man ett gäng så finns det inte så många exemplar att läsa...samtidigt. Men, jag saknar verkligen att diskutera böcker med några andra...
Lycka till med linserna, jag provade för en herrans massa år sen, då funkade de inte optimalt, o jag blev irriterad i ögonen, o dom skulle tas ut på kvällen o jag tror det är mycket lättare nu trettio år senare...Ska jag säga, som jämnt har glasögon på näsan...Men jag tycker det är läskigt att pilla i ögonen...