torsdag 20 september 2018

Tel Aviv bokat och sekt -träff på landet

Schlagerkompisen är på semester i Australien, och jag har inte trott att jag kan följa med till Israel nästa år på ESC, maken fyller ju jämnt just då i maj....men nu ser det ut att lösa sig på alla sätt. Så när det blev klart för någon vecka sedan att Tel Aviv står värd för nästa års ESC, så har nu jag bokat boende, tyvärr gick priserna upp supersnabbt, så det blir en lågbudget variant, men det är i alla fall nånstans att bo! Idag bokade jag flyget till Tel Aviv, det blir också det billigaste....via Kiev! Det är ju tyvärr dyrt i Israel, så det gäller att göra det så billigt som möjligt, biljetter ( till själva esc) har vi ju inte ännu heller...men vi är en bit på väg! 

Från Tel Aviv till Färingsö är det en bit, men dit gick färden idag på eftermiddagen. Bussen går precis utanför mej, och en timme senare var jag framme hos kollegan. Redan i våras bestämde vi som en gång var sektionsgrupp 7 på jobbet ,som nu splittrats pga ny organisation, vilket vi inte gillar, man behöver vara mindre grupper på en sån stor arbetsplats, för att bli sedd och ha trevligt tillsammans med, så bestämde vi alltså för att ses idag hos kollegan som nyligen flyttat ut till Stenhamra på Mälaröarna! 

Vi fick en mysig eftermiddag tillsammans, en del som slutat hos oss dök också upp. Vi bjöds på goda pajer ( glömde att fota!) och smarriga efterrätter! Å gissa om det blev massa prat!!! Så himla trevligt att ses

7 kommentarer:

BP sa...

Yiiieepphhieee! Du ska till Israel och Tel Aviv, staden som vi besökte för några år sedan och blev totalt förälskade i! Nu åker ni ju med ESC i åtanke såklart, men hoppas du kommer ihåg allt underbart jag sett i staden och skrivit om. Synd att du inte kontaktade mig. Hade nog kunnat ordna specialpris hos 130 Rock Apartments. Var har ni hamnat istället då? Berätta! Är nyfiken.
Det är ungefär dubbelt så dyrt i Israel jämfört med Sverige. I gengäld får man dubbel så stora portioner (mat alltså) som de utgår ifrån att man kan/ska dela. Alltså erbjuds de alltid dubbla uppsättningar av bestick. Fiffigt, eller hur:-)

Färingsö/Stenhamra - ja, där var jag två gånger. Väldigt vackert men ingenting att bo i/på för en asfaltbonde;-) Kul med kalas hos kollegan:-)

BP sa...

Svar: Helt klart telepati och synkning där :-) Ja om några månader får du nog käka israelisk spaghetti - hahaha:-)
Är så nyfiken på vart ni bokat hotell/vandrarhem. Hoppas jag känner igen mig när jag ser adressen. Vi var ju där i tre veckor och utforskade det mesta. Vet iaf var ESC ska äga rum, å det var fem minuters promenad från vår lägenhet.

znogge sa...

Vilken god och trevlig eftermiddag! Sådana behövs. Vårt arbetslag blev splittrat inför detta läsår och vi är inte alls heller nöjda. Tyvärr fungerar inget bättre efter det så ledningen borde lyssna mer på personalen.

Så härligt att det löste sig med resan för jag vet ju hur brinnande ditt intresse är.

När jag läste din rubrik hajade jag till och trodde det handlade om sekter ;-)

Kram och trevlig fredag!

Ama de casa sa...

Haha! Jag trodde också att det handlade om sekter när jag såg rubriken :-)

Trist att behöva splittras på det där viset, men trevligt att ses ändå. Desto roligare med den inbokade ESC-turen till Tel Aviv! När ni ses där allihop som brukar hänga under Storschlagerveckan så blir det ju också lite av ett sektmöte ;-)

BP-s hotell låter ju som det skulle vara toppen - hoppas hon kan fixa rum åt er där till ett rimligt pris :-)

Ami sa...

Så trist att ni splittras!
Men jättekul att du bokat resan till Tel Aviv!

Steve sa...

Det är en lurig rubrik du valt. Jag blev dock lugnad när jag läste vidare.

ESC på gång igen, men så är det väl när man som du är hängiven anhängare.

Med min yrkesbakgrund så ger Färingsö fängelsevibbar.

Ditte sa...

Jättekul med Israel och Tel Aviv! Det är en härlig stad som svänger på många sätt. Har varit där ett par gånger men då ingen ESC. Israel är ganska dyrt så bar att ni hittade ett boende i en lägre nivå. Och säkert går det bra att flyga via Kiev. Det är ju ESC som är det viktiga i sammanhanget.
Trevligt att ses ute på Färingsö och jag kan tänka mig att det blev en fin eftermiddag och kväll.