fredag 12 april 2019

Äntligen fredag

Vaknade till ett underbart vårväder på eftermiddagen, som här övergått till kvällssol, genom rena fönster. Maken har köpt Kärchers batteridrivna fönstertvättsset på Clas Olsson, och han har verkligen lyckats tvätta fönstren utan ränder eller flammighet! 

Idag fick jag en annorlunda inbjudan i brevlådan, här har jag vecklat ut inbjudan, som ser ut, och är en solhatt. Inbjudan gäller visning av solglasögon på den butik som jag köpte mina nya progressiva glasögon i våras.
Natten på jobbet gick fort, fick en till fin förlossning i början av kvällen. Skönt att slippa sitta i telefonen i natt, för än en gång var det fullt i hela stan, och hänvisningar fick ske utomläns. Igen fick en familj väckas och flytta till annan avdelning, så vi fick plats att i vår tur flytta en familj från ett förlossningsrum, så vi kunde ta in ännu en kvinna med värkar. Vi är också enda sjukhuset i stan som kan ta emot kvinnor från graviditetsvecka 22+0, då neonatalen på KS är specialister på just så tidigt födda barn. Har vi då inga rum...tja, vad gör vi? Trollar med knäna?!
Är nu tacksamt ledig i helgen, och inget är inplanerat. Jag sitter framför TV: n och ser Let`s dance för första gången denna säsong. Maken är i Sollentuna och träffar sina barndomskompisar på en traditionsenlig "ärtsoppeträff"!

5 kommentarer:

Ditte sa...

Så skönt att titta ut på våren genom nyputsade fönster. Och går putsningen att underlätta är ju det prefekt. Maken verkar ha lyckats bra.
Vilken rolig inbjudan. Ja, i dubbel bemärkelse.
Ja man kan ju undra över denna ständiga platsbrist för blivande föräldrar.Och om KS ska vara specialister på dessa pyttesmå barn så borde det ju finnas platser fr detta. Hur har de ansvariga tänkt. Inte alls....
Skönt för dig nu med en arbetsfri helg och hoppas att det fina vädret består.
Kram!

BP sa...

Oooops! Tack för påminnelsen. Är alldeles för lat för att tvätta fönster, så någon gång ska jag få en viss kroppsdel ur vagnen och ringer fönsterputsaren - ROT-avdrag du vet;-)

Två inbjudan till dig den här veckan - tjejen, du är POPPIS:-)

Bra att du fick vara med om det du är utbildad till, nämligen förlossningar, inte telefontjänst. Kul att se att din avdelning inser det då och då;-)

Njut av en lathelg! Ja, jag vet att du inte är lagt åt det hållet jämfört med mig;-)

JaanaM. sa...

Skönt med helg där det inte händer så mycket, efter en arbetsvecka på förlossningen. Så bra jobb ni gör, önskar att sjukvården skulle få mer resurser...
Njut av helgen nu!

Ama de casa sa...

Fy sånt elände med platsbristen och detta på ett sprillans nytt ställe. Jag begriper fortfarande inte hur dom tänkte då när dom drog ned antalet platser samtidigt som stan växer???

Ha nu en riktigt lugn och skön helg! :-)
Kram
PS: Hoppas du får sponsorpengar av Clas O nu... :-D

Geddfish ♥ sa...

Mina fönster lär bli putsade snart här på våren. Har ju anmält mig till RUT-avdragsputsning.
Platsbrist? Inte sant? Helt galet.
Ha en go helg och varm kram!