tisdag 30 april 2019

Valborgsmässoafton

Efter att nästan ha packat klart inför morgondagen så var det dags att "fira valborg" genom att träffa våra goda vänner Y och T på Restaurang Miss Voon på Sturegatan. Y kom hem sent i natt från Italien där hon varit strandsatt med sitt tjejgäng i två dagar pga SAS-strejken, trots att hon bara sovit 2,5 timme och jobbat hela dagen så hängde hon på ut ikväll! Jag och maken tog en delad drink som köket rekommenderade, med en rökelse i mitten, aldrig druckit något liknande, smakade kokos...kanske påminde lite om Pina Colada.

Mycket spännande rätter på menyn. Det var alla "mellanrätter", så de rekommenderade 3 rätter var. T satsade på bl.a ostron, och denna delikata kötträtt som bestod av råbiff, rosélök,tosazu,daikon och kimchi.

Jag började med Hummer taco, ananas,shizokrasse och shishimi.

Maken åt bland annat denna Iberico med robata,gochujang, gurka och sesam. (konstiga namn på tillbehören!)

Mumsig var denna röding...med tillbehör!

Avslutade med en fläsksida med tillbehör. 

En läcker lyxig asiatisk restaurang med en skandinavisk grund.

Sen gick vi vidare till Mikkeller bar som låg precis bredvid , som har inte mindre än 24 ölkranar...så det var svårt att välja! Denna hade en smak av både apelsin och passionsfrukt, lite väl syrlig, men spännande att prova.

Med en Uber-taxi var vi snabbt hemma, så nu ska det sista packas inför resan i morgon bitti!

4 kommentarer:

BP sa...

Snacka om världens bästa uppladdning inför resan imorgon:-) Å jag antar att ni inte reser med SAS, eller det vet jag ju att ni inte gör.

Maten såg otroligt god ut. Dregel, dregel... Många ingredienser som jag inte visste vad det var för något. Hur spännande som helst ju. Märker att jag börjar bli gammal;-) Förut kände jag till de flesta (nya) restauranger i stan, men Miss Voon (och många andra nya ställen) har jag ingen koll på längre. Ja, jag vet - borde skärpa mig.

Ama de casa sa...

Impad av Y som grejade att träffas efter den pärsen, men med såna godsaker och trevligt sällskap så klarar man ju ut det mesta.
Det enda jag är lite skeptiskt till är ölen. Öl ska smaka... ÖL! Ja, i vissa lägen är jag väldigt konservativ. Provade en körsbärsöl på 80-talet och den var inte god :-D

Ha nu en underbar resa!
Kram

Ditte sa...

Vilken god och trevlig kväll. Och rätterna verkade himla spännande med sina olika tillbehör och kombinationer. Kändes lite som om det mest var tillbehören som var asiatiska. Men det gör det ju absolut inte sämre. Har förstått att det är så nu på flera moderna asiatiska restauranger i stan.
Ska absolut testa Miss Voon. Hra passerat här många gånger på väg till och från resebyrån men inte kommit till skott med att äta här.
Jättefina och lockande bilder. Allt såg verkligen lockande ut.
Önskar er en fin resa och ha det allra bäst.
Kram

Laura Antonio sa...

Hej vänner, jag heter Laura Antonio från Stockholm - Sverige. Jag läser bra kommentarer om ditt bra jobb. Jag är väldigt glad för er alla eftersom jag har hittat samma lycka i mitt liv bara igår morse. För några veckor sedan läste jag ett bra vittnesbörd på liknande bloggwebbplats på mitt kontor, läste jag en kommentar publicerad av en dam från Madrid sa hon att en man från Africana nation som heter Dr.Oduduwa kunde ta tillbaka sin ex pojkvän efter 12 månaders uppbrott. Jag var motiverad och försök att kontakta samma Dr.Oduduwa för brådskande lösning för att återställa tillbaka mitt brutna äktenskap i ca 2 år jag har separerats. Omedelbart skickar jag ett e-postmeddelande till Dr.Oduduwa, jag får omedelbart svar från oduduwa email
han berättade för mig att han kan hjälpa mig, han sa att mitt fall är för enkelt för honom att hantera eftersom han har löst liknande fall under åren. Jag gav det ett försök, för jag har inget att förlora från att försöka. Han efterfrågar både kärlekspartners bildbild och jag köpte ljus och andra stavningsmaterial som krävs för ett framgångsrikt resultat. För två dagar sedan, som var tisdagmorgon efter att Oduduwa lanserade kärleksspelldelen aktiverad, fick jag ett telefonsamtal från min exmanns man, han pratade så snällt med mig och ber om ursäkt för att jag bryter med mig att det var djävulens handarbete och han var känner mig väldigt ledsen, jag förlåter honom och tackar honom för att han kommer tillbaka. det var chockerande och en stor överraskning. jag kunde aldrig föreställa mig att det kommer att fungera så fort fram till igår morgon kom min man man hem hem för att träffa mig och våra två underbara barn, idag äter vi gärna middag tillsammans och delar trevliga stunder. Jag är så tacksam och tacksam för Dr.Oduduwa, stor kärleksspell, som återställde tillbaka min lycka i livet. Jag rekommenderar gärna honom för alla som går igenom liknande kärleksrelaterade problem eller äktenskapskris.
Oduduwa Love Spell-delen arbetar snabbare än väntat inom två sekunder, det tar tag och det finns inga biverkningar. här oduduwa personlig kontakt: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Love Spell böner fungerar "mer bättre och snabbare omedelbart resultat för desperata och bestämda individer som försöker återställa sin kärleksförhållande kan snabbt kontakta Dr.oduduwa har brådskande hjälp att lösa följande livsproblem, ...
* Magic spell-del till WIN GAMES (lotto vinnande spel)
* Stava för att säga upp skilsmässa domstolsförfaranden
* Stava charm att skilja din kärlekspartner
* Kärlek stava charm att locka ny kärlek
* Love Spells Win-Back Ex älskare
- Traditionella rötter och örter läker blodcancersjukdomar, botemedel mot högt blodtryck och andra kroppssmärtor.
WhatsApp mobil .: +79268011965