fredag 26 april 2019

Sovdag efter hektisk natt

I natt satt jag i telefonen och försökte hålla ställningarna, som vanligt fullt i hela stan även Uppsala, så jag kunde inte hänvisa någon, utan fick ta in de som behövde komma in. Fruktansvärt frustrerande då det behövs både rum och personal! Lämnade över en helt full avdelning, inte ett rum ledigt! Hade lite ont i magen faktiskt innan klockan blev sju och morgonpersonalen kom. Men fick höra att de hade värre natten innan ( som jag bytte bort), då hade de väckt nyblivna föräldrar och kört in dem på mottagningsrum där specialistmödravården skulle ta emot patienter på morgonen. Värkpatienter som kom på morgonen fick de beställa ambulans till och köra till Nyköping med en barnmorska med i fall de skulle föda på vägen! Ack ja....
Jag intog frukosten på balkongen tillsammans med Maja på eftermiddagen...

...och såg ett joggande killgäng på gatan, troligen från klubben AIK...
Jag joggar inte till jobbet ikväll, utan tar en hyrbil, vår bil är på verkstan!

5 kommentarer:

BP sa...

Hemskt på ditt jobb alltså. Å inte lär bristerna åtgärdas heller, då NKS måste spara stora belopp enligt tidningarna. Suck och dubbel suck. Det är ju inte bara illa för patienterna som visst kallas kunder nuförtiden, men ni som jobbar där lider ju också.
Hoppas du och Maja njöt för fullt på balkongen. Ytterligare en helt underbar vårdag!

Ditte sa...

Puh! Vilken arbetsmiljö! Och sen strejkar SAS piloterna för sina arbetsvillkor och bättre löner och jag läser om hur ni har det... GRRRR. Jag tycker ni är fantastiska som ens jobbar kvar. Pratade idag med en sjuksköterska i Göteborg som sagt upp sig och sedan jobbar när hon så tycker inom bemanningsföretag. Då kan man ställa helt andra villkor som jag förstod det- Undrar vad som skulle hända om alla/många barnmorskor på NKS sa upp sig-
Skönt med en eftermiddagsfrukost på balkongen tillsammans med Maja.

znogge sa...

Det är väldigt allvarligt att vårdplatserna är för få för det är det som det handlar om. Sorgligt att regionerna inte tar det på allvar. Men det är ett politiskt beslut och allt prat i valtider om vor och omsorg leder inte så långt tyvärr.

Kram

Ama de casa sa...

Alltså... Än en gång: Hur tänkte dom då när dom byggde nya sjukhuset och drog ned på antalet platser? Inte alls, förmodligen.

Hoppas du har haft en betydligt lugnare natt i natt!
Kram

Znogge sa...

Vård och omsorg ska det stå och inget annat!

Trevlig lördag :D