söndag 26 maj 2019

Skyltsöndag

Dags för bloggkompisen BP:s roliga skyltsöndag, och jag börjar med texten till sången som sjöngs av syskonen igår till min man, med melodin "När Lillan kom till jorden" ( fast egentligen heter den väl "Majas visa"), en helt underbar text!!!

Både skratt och tårar igår på festen, jag blev så rörd av de fina bilderna på min svärmor som jag aldrig fick träffa, hon gick bort tragiskt när min man bara var 14 år gammal, bördig från Dalarna var hon minsann!

Inga skyltar men måste få lägga in bilder på blommorna min man fick igår!


...och en bild till på klanen...

De flesta vet väl att Henke Lundkvist, Tre Kronors målvakt, gör reklam för mjällschampo, och den "roliga" reklamskylt kom upp efter att Tre Kronor förlorade mot Finland.  Nu pågår finalmatchen i VM, där det just nu står 1-1 mellan Canada och Finland!

Striktare abortlagar har vi alla läst om som nu väcker vrede i USA, tycker den här skylten passar rätt bra!
Här hemma har vi njutit av den lyckade festen igår, och diskmaskinen har gått varm. På eftermiddagen samlade jag ihop en del av all mat som blev över igår och körde hem till syster i Vällingby och fyllde hennes kyl med. Nu är allt festande över för ett tag. Dags att jobba lite igen nästa vecka, maj månad har varit helt otrolig!

7 kommentarer:

Åke sa...

Ja Henke jag... han hade en dålig dag och då funkar det inte på hög nivå, tror inte han ställer upp i landslaget något mer. Skillnaden mellan succé och fiasko kan vara hårfin i dom där kretsarna... Här har det varit kalas också. Grattis till mannen din!

Paula sa...

We are the champions....skrålar finnkäringen i pörtet minsann! Vem kunde väl tro på detta, inte jag! Jag kraxar som en olyckskorp varje gång Finland ska spela...inte schysst, jag vet, jag bara försöker förhindra mig själv från att bli besviken!
Vilket blomsterhav! Just denna vecka utbringar vi en stor skyltskål till din fina make! Kram

BP sa...

Det bidraget till Skyltsöndag gillas skarpt kan jag säga! Det första jag tänkte på när jag läste "Majas visa" var din katt - ooooops, jag vet. Kanske hade du texten i åtanke när du döpte katten;-)

Bilderna av din svärmor med din man vid sin sida är verkligen fina. Otroligt tragiskt att din man förlorade sin mamma så tidigt. Å även om hans syskon är äldre än han, så gick hon bort alldeles för tidigt. 6 barn utan mamma...

Skrattade gott åt Henke Lundkvist reklamen. Har sett den många gånger och killen har talang som skådespelare måste jag säga. Ja, åsså tog Finland VM-guld. Helt fantastiskt. Känns genast bättre att ha torskat mot en världsmästare i kvarten;-)

De nya abortreglerna i USA är skrämmande. Är vi på väg tillbaka till stenåldern eller...

Du ska ha ett stort, stort tack för denna fina skyltning och länken:-)

Znogge sa...

Vilket härligt firande det blev av din make och så mycket vackra blommor!

Kram

Ama de casa sa...

Vilket härligt firande och en väldigt bra hopknåpad visa! :-)

Jag kollade på matchen, guuuu vad spännande och stort GRATTIS till Finland! Haha! Bilden med Henke är helt underbar :-D

Snällt av dig att tänka på syrran igen - du är verkligen otroligt omtänksam fina du!

Ha en braig start på veckan :-)

Ami sa...

Vilket härligt firande det blev för din man! Och så mycket vackra blommor!
Kram

Ditte sa...

Vilken härlig skyltning! Och väldigt roligt att få ta del av mer från den fina festen. Visan är ju helt suverän!
Och alla vackra blommor!
Henrik Lundqvist med skylt var verkligen kul. Ja, han var ju inte direkt i sitt ess.
Abortskylten var också riktigt bra. Hade inte sett den.

Önskar dig nu en fin måndag och bra start på veckan.

Kram!