torsdag 10 augusti 2023

Ingen tråktorsdag trots regnet!


 Inte skyltsöndag idag, men kan inte låta bli att lägga ut denna skylt! Vaknade av ett smattrande regn på plåttaket i stugan idag. Blev som mest 15 grader varmt idag, känns inte som att man har sommarsemester...




Svårt att få med småfåglarna på bild, kan ni se att detta är den färgglada steglitsen? 
Här en bild från nätet, så ni kan se de fina färgerna!
Ingen tråktorsdag idag trots regnet, för idag fick vi finbesök av lilla familjen! 
Samuel såg direkt det fina garaget som jag tagit in från lekstugan och rengjort, vilken lycka! Inte minst alla småbilar ( farfars gamla bilar! ) som det gick att parkera med i detta garage!
En bild på stugan taget från gäststugan, dit jag och maken har flyttat till, så får lilla familjen sova i "storstugan" .

Kvällens middag hittade jag på nätet , ett recept från Arla.  Den blev väldigt lyckad, med bl.a creme fraiche, vitlök, salladslök, basilika, citron och massor av parmesanost också! Den har jag inte gjort för sista gången. En sån trevlig torsdag det blev!







8 kommentarer:

BP sa...

Tack och lov att lilla familjen kom ut till er, annars hade det nog blivit en betydligt tråkigare torsdag;-) Skoj att din mans bilar blir till glädje för Samuel sisådär 50 år senare. Sådan "återvinning" älskar jag:-) Så gulligt av er att flytta ut till gäststugan och låta lilla familjen sova i stugan.
Älskar första bilden - så sant som det är sagt. Men jag måste säga att det inte regnade alls i Täby idag, inte efter klockan 06:00 i alla fall. Men eländigt grått och 14 grader som bäst var det...

Ditte sa...

Heja! Vilken bra torsdag! Och lilla familjen gjorde ju sitt till. Så kul för Samuel att leka med garaget och farfars gamla bilar- Härligt.
Har inte direkt haft regn hos oss utan lite tendenser ibland under dagen till sol. Nu hoppas vi på en fin fredag.
Stor kram!

Anna i Portugal sa...

Pasta med zucchini, citron och parmesan är en av mina favoriter. Så förstår den rätten var en succé!

Klimakteriehäxan sa...

Även min torsdag piggades upp med barnbarn! Fina kramar och lek, så härligt!
Men vädret lämnar faktiskt en hel del tråkighet efter sig. För att inte tala om hur det ser ut i Norge! Och i Åre!

znogge sa...

Någon tråktorsdag blev det det verkligen inte. Ett sådant finbesök gör helt klart dagen.
Så smidigt att ni har en gäststuga att tillgå också.
Den pastan lät helt i min smak!

Kram och god sen kväll!

Äventyret framtiden sa...

Ni har det verkligen bra på ert sommarställe. Regn mot plåttak är lite grann sommmarmusik för min del. Man får försöka göra det bästa av tillvaron när vädret inte gör det.
Ha det fortsatt bra med god mat och trevligt sällskap,lekar med Samuel etc.

Kram

Hanneles bokparadis sa...

mysigt med generationsleksaker

Paula sa...

Lyckans ost som fick se steglitsen, har bara sett den ett par gånger, den är ju så snygg! Ännu snyggare var dina snittar där på brickan, mumsfilibabba. Ja regna gör det, gjorde rekognocering idag. Här vid slussen har vattnet stigit över alla bräddar, räddningstjänsten var och kollade läget. Sen gick vi längs Tisken till stan, där ån svämmar över på sina håll, bland annat vid Spruthuset. Du får se bilder, kanske imorgon, de sitter ännu kvar i kameran, blev över 6 km promenad, tänk så duktig liten gubbe Daniel är på att pinna på, men nu sover han gott.
Kram