söndag 20 augusti 2023

Lesbos en skyltsöndag


 Nej, vi hann inte sova i natt, la mej en timme men hann inte sova. Fick dock veta att flighten var försenad en timme , men taxi var ju beställd, så det var bara att åka till Arlanda. Där fick vi inte ut några bagagetaggar via incheckningsautomaten, boardingpassen hade jag redan på mobilen. Stötte på Dittes dotter som jobbar på SAS, och som vi träffade på bokreleasen av boken om Dittes pappa,vi hälsade och gick vidare,  men när vi var tvungna att ställa oss i en kö för att få bagagetaggar så kom Dittes dotter och hjälpte oss med dessa , så vi slapp stå i kö, så himla snällt! 
Vi kom iväg drygt en timme försenad från Arlanda, vi sov båda en stund på planet….och njöt sen av inflygningen till ön Lesbos i Grekland, väldigt nära Turkiet ligger den ön. 

Skyltsöndag dagen till ära, så tog första fotot på Lesbos när vi väntade på våra väskor. Det är BP http://bp-computerart.blogspot.com/  som förvaltar Skyltsöndagen.
Lesbos är en av de största grekiska öarna ( bara Kreta och Evia är större), och vi ska bo i den norra delen av ön, och landade på den södra delen av ön, så det blev en bussresa utan AC i 30 graders värme i 1 timme och 40 min, men vad gör det, så underbart att vara här! En fin entré på vårt hotell Alma Beach,  vi åker med resebolaget Apollo. 
Utsikten från vårt rum är inte dum den heller, tror minsann att det är Turkiet vi skymtar längst bort.
Glad Susjos på plats i Grekland! 
Vi gick ner till den lilla stranden som var nästan fullsmockad med turister, och då inte från norra Europa, utan många greker som ju också har semester i augusti. Äntligen dags för en läskande grekisk öl och sallad, bröd och tzatziki.
En Frappe , iskaffe, tog vi med oss ner till stranden, och minsann en liten skylt syns i bild. Jag doppade mej i havet, som inte var ljummen trots värmen i luften, jag vill ju ha väldigt varmt i vattnet, haha! Det var alltså lite svårt att komma i, men till slut så blev det ett dopp! 
En av de två tavernorna nere vid den lilla strandremsan, nu tom på folk då klockan är runt 18 här…
…och vi går tillbaka till hotellet som ligger kanske 250 m från stranden. En liten fallos-symbol möter oss på vägen hem….
Efter en dusch och liten tupplur är vi redo att gå in till den lilla byn Petra, drygt 1 km från vårt hotell, tog då denna bild…bilden under visar en del av vårt hotell på höjden.

Nånting litet blev det till middag då vi åt en sån sen lunch. Kyckling gyros, smakade perfekt! 
,
Avslutade kvällen med en Frappe och ett glas Ouzo, Lesbos är känd för att göra den bästa Ouzon i Grekland, och även flera olika sorter, jag känner dock ingen skillnad, men god var den! 
När vi kom hem så småningom, så hittade jag inte min mobil, blev alldeles kall och blev livrädd att jag glömt den på baren, och var tvungen att gå tillbaka för att leta efter den, men min man fick ringa till mej,och lycklig blev jag när jag hörde signalen inlindad i överkastet! Nu ska vi nog sova gott i natt!

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så härligt! Njut av den sköna tillvaron, Grekland är Grekland och kan inte mätas med annat.
Ha det underbart!

Kram

Anki sa...

Så bra att ni fick hjälp där av Dittes dotter :)
Härliga bilder - ni kommer säkert att få fina dagar där! Njut!
Kram

Ditte sa...

Så fint att Liv kunde hjälpa er med bagagetaggarna. Skönt nu att vara på plats, men kan tänka mig att det var varmt i bussen .
Både utsikten och miljön känns välkomnande. Men visst är augusti månad även grekernas semestermånad och Lesbos är ju en populär ö.
önskar en en fin vecka.
Uppskattade verkligen skyltningen härifrån. Var på Lesbos ett par gånger på 70 och 80-talet. Kan tänka mig dock att ön växt i popularitet.
Kram

(Och himla skönt att din telefon var på rummet)

LillaSyster sa...

Njut nu av din ledighet i solen =)
Snyggt skyltat

znogge sa...

Så härligt att vara på plats! Njut nu av sol och värme samt god grekisk mat.

Kram

BP sa...

Vilken kondis ni har! Jag menar att hoppa över en natts sömn gjorde jag senast när jag var 30 eller så;-)
Perfekt med Dittes dotter som kunde hjälpa er med tagsen. Det gäller att ha de rätta connections här i livet:-)

Hoppas du fick en god natts sömn och njuter av dag två på Lesbos. Och att du orkade med en SKyltsöndag också ska du ha ett stort, stort tack för, ja, också för länken såklart!
NJUT!!!

Paula sa...

Nu får du bara passa dig så du inte ens kommer i närheten av Erdogan, den busen! Men lite vatten har ni ju emellan och du simmar nog bättre än han, fast vem vet han kanske flyter ovanpå vattnet som Jesus..
Har ni varit på Lesbos tidigare eller är det nytt ställe för er?
Må såg gott njut av semester och sol. Kram från pörtet

Anna i Portugal sa...

Vad skönt att ni kommit till värme efter den blöta starten på semestern. Jag har mycket kvar att uppleva i Grekland, så det blir kul att se vad ni hittar på.