onsdag 15 november 2023

Puerto Rico sista dagen 14 november

Sista morgonpromenaden i Puerto Rico, och jag sa hejdå till de fantastiska träden nere vid strandpromenaden. Vår kompis T har också sett papegojor här i träden, men det har jag missat.

Hemma igen och vårt fina rum 414.

 


Poolhäng idag…

Väldigt varmt, molnigt och disigt på förmiddagen. Våra vänner som bor här sa att nu fick vi uppleva Calima också! Calima är det namn som lokalbefolkningen använder för att beskriva det sahariska luftskiktet-en skur av dammig , varm vind från en storm i Sahara som passerar över från den afrikanska öknen. Men på eftermiddagen blev himlen mer blå och solen kom fram, men det var disigt över horisonten hela dagen. 
Jacuzzi bad och vila på eftermiddagen, sen var det dags att gå till Mogán Mall och sista middagen för den här gången. Julen är i antågande kan man se! 
Vi var lite tidiga till vårt bokade bord på Papis grill, så vi stannade till på vägen…
God mat fick vi,  kycklingbröst med kanarisk potatis med mojo och roquefort-sås åt jag.
Cappuccinon var dock ingen höjdare, men den såg god ut.
En liten tur ner till det gamla centrumet med alla engelska pubar med hög musik, både livemusik och dj:s i ett sammelsurium med ljud! Det ser tomt ut här, men jag lovar, de flesta barer/pubar var fulla med folk som drack och sjöng med ! I morgon är det dags att åka hem igen efter två fantastiska veckor i detta klimat, har svårt att fatta att vi ska hem till kyla och mörker…

7 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Förstår att ni efter de här sköna veckorna inte riktigt ser fram emot vädret i SE. Tur det finns annat som lockar (tänker på Samuel t.ex). Calima har vi här i PT också och jag vet det finns ganska mycket av det i ES vid Medelhavet. Saharasanden lägger sig som en dimma och sedan som ett täcke över landskapet. Inte bra att andas in, särskilt inte för en astmatiker som mig.

Äventyret framtiden sa...

Nu får ni njuta på det ni har lagrat upp av sol och värme, sköna stunder, fina minnen.
Fick plötsligt lust att laga till kycklingbröst...det såg gott ut det som låg på tallriken.
Caliman brukar vi få känna av här också men i lite mindre omfattning än där ni var.
Lycklig hemresa, ja, ni kanske är i Sverige redan.
Kram

Znogge sa...

Två veckor går snabbt men tänk vilka njutbara dagar ni har haft och många härliga minnen tar ni med er hem till novemberrusket.

Önskar er en fin hemresa nu!

Kram

Guldkryckan sa...

Borta bra men hemma bäst brukar man ju säga men det stämmer inte alltid, kallt här hemma.
Men jag tillönskar er ändå ett "välkommen hem", ingen tröst men ändå. ;)

Ha det bäst nu.


Susanne sa...

Trevlig hemresa och välkommen hem till lite mer kylslagna temperaturer. Ni ser ut att haft en fin semester och laddat upp med stora doser D-vitamin. Här hemma har man nästan glömt hur solen såg ut...
Allt gott till dig! Kram

Annika sa...

Vilka fina veckor ni haft.
Förstår att det känns lite trist att ge sig av till det mörka Sverige. Men du får tänka på det fina därhemma, myset och Samul, julen (om den tanken inte stressar för mkt).
Så glad att ni fick dessa härliga veckor i värmen!
Kramar!

Ditte sa...

Skönt med en så lyckad semester. Verkligen! Och väldigt trevligt att fått hänga med via din blogg.
Så väl värt att åka hit. Förstår er. Ser verkligen fram emot vår resa till Teneriffa i december. Vi ska också stanna två veckor och det känns väldigt bra.
Skönt att ha den möjligheten.
Välkomna hem!
Varm kram!