torsdag 30 maj 2024

Besök på Vendelsö


 För ett år sen så skulle jag reoperera mej, då mitt CI hade "hoppat ur led", i alla fall hade några elektroder åkt ut, men som synes fick jag åka hem igen utan operation, men redan dagen efter fick jag åka tillbaka till Huddinge sjh och blev då äntligen opererad igen, det blev bra åtgärdat, idag är hörseln bättre igen!

Idag var det inga störningar på pendeltåget, tog mig enkelt till Odenplan, därifrån T-bana till Gullmarsplan och till sist buss till Vendelsö! En resa som tar c:a 1 timme. Följde med svärdottern och lillebror till förskolan för att hämta Samuel, som varje morgon inte alls vill gå till förskolan och är väldigt ledsen...men han har ju nyligen börjat där, så vi får hoppas det snart blir bättre.
Mamma M hade en överraskning till Samuel när vi kom hem till huset, en barnpool, och är det något som Samuel gillar så är det vatten! Vilken lycka! Jag passade på att få gosa med lillebror i hammocken medans Samuel badade, sen gick vi till lekparken och lekte bland sandkakor och gungor.
När sonen kom hem från jobbet så fick jag skjuts till närmsta pendeltågstation dvs Vega, och åkte hem igen. En härlig eftermiddag med mina fina.  



8 kommentarer:

znogge sa...

Det är ju en omställning för barn att börja på förskolan och det kan kännas extra tufft när mamma eller pappa är hemma med ett yngre syskon. En del barn är ledsna är de lämnas men sedan brukar de ha det hur bra som helst. Hoppas att Samuel trivs när han väl är där.
Skönt att det gick bra att åka kollektivt i dag.

Kram och god kväll!

Paula sa...

Men oh, det värsta för ett mamma-hjärta är gråten vid avlämning på dagis. Även om man vet att det snabbt går över. När min dotter var liten kunde hon skrika hejdlöst på morgonen vid lämning. En morgon märkte jag efter några minuter att jag glömt att lämna ombyte till henne så jag vände om och möttes av en jätteglad tjej som för länge sen (5minuter) hade glömt sin mamma! Kram

BP sa...

Skrattar gott åt Paulas kommentar. Gissar att många mammor instämmer där - eller;-)

Vilken fin dag du har haft på (eller heter det i) Vendelsö. Och Odenplans t-banestation kände jag igen direkt - hahaha:-)

Är också väldigt glad över att ditt implantat verkar "hålla" den här gången. Håller tummarna att det gör det för lång tid framöver.

Kram och sov gott!

femfemman sa...

Visst gör det ont i hjärtat stt lämna sitt gråtande barn. Nu brukar ledsenheten gå över rätt snabbt.
Njuta av babytidrn, det går man höra. Det går så snabbt över. Samtidigt är det tn ynnest att på nära håll få vara med om barnbarnens uppväxt.
Bra att få skjuts och slippa alla byten. God fredag!

Guldkryckan sa...

Grabben vänjer sig väl antar jag, ville heller inte när jag var liten fast då var det väl bara dagis förstås.
En barnpool är ju ett säkert kort om man gillar vatten, toppen ju.

Ha nu en fin fredagskväll.

Annika sa...

Du ska se att det blir bättre med förskolan och Samuel. Jobbigt sånt där, för alla. Men det är säkert bra under dagen där, men avskeden på morgonen är inte roliga ...
Uäck.
En fin dag fick du där iaf med dina söta barnbarn. Härligt med en pool nu när det
r så varmt också.
Kramar och trevlig helg!

Ditte sa...

Förstår att du hade en fin dag med de dina. Och en lite bassäng till Samuel var ju toppen. Fint att det går att åka kommunalt, även om det tar tid. Denna gång fungerade ju tågen. Alltid något-
Säkert blir Samuel mer van vid förskolan när det gått ett tag men visst är det ovant i början
Kram!

Ditte sa...

Missade!
Tänk ett år sedan du fick göra om din operation. Minns så väl att du fick åka hem och sedan komma tillbaka nästa dag- Pust!
Skönt att implantatet nu verkar stanna kvar och att din hörsel är så mycket bättre.
Kram